UDMR-ul interzis la alegeri ?

UDMR-ul interzis la alegeri ?

by -
17 737

Între solicitările recente ale manifestanţiilor din stradă au apărut şi unele prin care se cerea interzicerea participării UDMR la alegerile viitoare în România. Care să  fi fost cauzele acestor solicitări? Să se fi săturat românii, sau cea mai mare parte dintre ei, ca un „partid” ce reprezintă 5% din electorat să mai tot facă parte din coaliţiile de guvernare, în interes strict numai şi numai pentru etnia pe care o reprezintă, să le decidă lor, majorităţii, destinele şi viitorul României ? Să se fi săturat românii de activitatea segregaţionistă pe care udmr-işti o practică constant, de la înfiinţare şi accederea în Parlamentul României, în scopul înfăptuirii autonomiei teritoriale a aşa zisului ţinut secuiesc şi să fi conştientizat majoritatea românilor, în sfârşit, că această autonomie teritorială înseamnă dezmembrarea statului naţional unitar român? Să se fi săturat românii de jocul şantajist al UDMR, îndeosebi în cadrul actualei coaliţii, când susţin coaliţia guvernamentală la putere, dar în schimbul acesteia, cer cât mai multe beneficii pentru etnicii maghiari, chiar dacă prin unele dintre acestea se încalcă Constituţia României şi chiar dacă prin acestea se atentează la integritatea teritorială a României? Acesta este un caz unic într-un stat din Uniunea Europeană! Să se fi săturat românii de veşnica nemulţumire, fără nici o bază reală, a UDMR că statul român nu ar asigura îndeajuns drepturile şi libertăţile, apărarea identităţii minorităţii maghiare când realitatea este cu totul alta?

Da, cu siguranţă că cei care solicită măsuri legale ca UDMR să fie interzis în alegerile viitoare  sunt extrem de nemulţumiţi, indignaţi, revoltaţi şi stupefiaţi  de modul în care această formaţiune şi liderii ei au încălcat grav legislaţia românească, începând cu legea fundamentală, Constituţia României.

Da, românii s-au săturat, între altele, de nesfârşitele declaraţii pro autonomist-teritoriale ale celor mai mulţi lideri udmr-işti. Români s-au săturat să asiste la incitările şi propaganda pro autonomist-teritorială maghiară făcută prin cârdăşia ticăloasă dintre unii lideri politici din Ungaria şi unii lideri UDMR pe teritoriul statului român. S-au săturat românii ca în schimbul toleranţei cu care ei i-au gratulat pe aceşti minoritari – timp în care în unele state membre ale Uniunii Europene nu sunt nici măcar recunoscute minorităţile –  să fie răsplătiţi, de către respectivii, cu obăznicia, aroganţa şi tupeul cu care cer românilor să scoată din Constituţia României sintagma de „stat naţional”, adoptarea unui „Statut al minorităţilor” prin care România să-şi piardă caracterul de „stat naţional, unitar şi suveran”, recunoaşterea minorităţii maghiare ca şi „co-naţiune” ca element constitutiv al statului şi deci consacrarea statului multinaţional, acceptarea unei reorganizări administrativ-teritoriale prin care să ia fiinţă „Regiunea de dezvoltare Ţinutul Secuiesc”, cu statut special !?, statuarea limbii maghiare ca limbă oficială, pe lângă limba română, în Transilvania.

Da, românii s-au săturat şi nu mai acceptă ofensa adusă simbolurilor lor naţionale, drapelul tricolor, imnul naţional şi a unor personalităţi culturale şi istorice dragi lor, în zonele României controlate, în prezent, de UDMR! Da, românii s-au săturat de umilirea românilor şi batjocorirea limbii române, limba oficială a ţării, a istoriei românilor, în zonele cu populaţie preponderent maghiară.

Da, românii consideră toate acestea  şi multe altele de acelaşi gen, drept o lipsă de loialitate elementară şi de jignire la adresa ţării lor care le-a oferit drepturi şi libertăţi de care minorităţi din alte tări nu beneficiază şi nici nu îndrăznesc să spere vreodată să beneficieze. Ele sunt o parte din  motivele pentru care se doreşte ca UDMR să fie interzis la alegerile viitoare. În nici o ţară democrată din lume nu poate exista un partid, recunoscut legal, dacă acesta acţionează împotriva constituţiei statului respectiv! În România există UDMR, care, mai mult, face parte şi din parlament şi din coaliţia de guvernare!!! Se impune ca instituţiile abilitate ale statului român să verifice legalitatea unora dintre activităţile acestei formaţiuni politice, în principal al celor care vizează obţinerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice pentru minoritatea maghiară, şi să ofere românilor răspunsul la această problemă. Asta dacă pentru acest „partid” mai există obligativitatea respectării legii, în România.

Nu este exclus, ca în acest an electoral românii să  mai ceară ceva: ca şi udmr-iştii care au încălcat legea să răspundă penal în faţa acesteia, pentru că ei nu  se află deasupra legii, nu au şi nu vor avea niciodată drepturi suplimentare, faţă de alţi cetăţeni, în România.

                         Colonel(r) prof. Claudiu Aiudeanu

(Visited 121 times, 1 visits today)

17 COMMENTS

 1. Da! Buna propunerea si cea mai simpla,ridicarea pragului electoral la 10%,pentru ai scoate pe Udmr-isti din Parlament! ,cu conditia daca exista vointa politica. In acest caz existind un risc si pentru Romani de a nu trece pragul,intrucit este stiut ca Romanii,nu voteaza compact ca ungurii! Doamne ajuta! Si sa auzim numai de bine!

 2. Cel mai simplu mod de ai scoate ACUM din viata politica este RIDICAREA PRAGULUI ELECORAL la 10 %.Simplu!Oricum trebuie „scuturati” un pic sa-si revina si sa constientizeze ca traiesc in ROMANIA, si sa mai lase „fitele” care le-au intrat atat de tare in cap.Daca vor si le place Ungaria, nu au decat sa se mute acolo!

  Spui bine „pictore” dar cum ai mai scoatem acum din viata politica, dupa ce 20 de ani i-am lasat (acceptat) sa intre in politica cu o UNIUNE, si nu cu un partid?!POATE i-ar putea scoate din politica doar un OM si PATRIOT adevarat, ceea ce e putin probabil sa gasim printre politicienii romani.Mai degraba ai vom scoate din politica NOI ROMANII simpli daca vom iesi in strada si VOM CERE ACEST LUCRU AUTORITATILOR.Altfel …

  „Pictor Sarion says:
  February 7, 2012 at 11:01 am

  De la infiintare U.d.m.R.a fost considerat si inregistrat nu ca partid politic,ci ca organizatie culturala si Marko Bela,declara la inceput ca nu vor participa la alegeri.Conform Legii Electorale,legal U.D.M.R.nu avea voie sa participe la alegeri intrucit nu era partid cu o platforma politica,ci o organizatie culturala cum declarau si liderii acesteia! Cu toate acestea Legea Electorala na fost respectata si au participat la alegeri si sa ajuns in aceasta situatie. Iar pragul de 5% sa stabilit artificial,stiinduse de la inceput ca U.d.m.r.,va avea nevoie de acest minim 5%pentru a participa la alegeri si a ajunge in Parlamentul Romaniei! Ce-ia ce inseamna,daca s-ar aplica legea,ca Udmr a participat la alegeri si ani la la rind la guvernare neavind temei legal! Cu alte cuvinte ei se afla legal in afara legii,mai ales ca de-a lungul anilor a transformat o organizatie culturala in partid fara sa aiba acordul si aprobarea organelor abilitate pentru aceasta! Doamne ajuta!si sa auzim de bine!”

 3. Lumea a iesit degeaba in strada??? o luam de la capat???De ce se spune ca minoritatile sustin „guvernul ungureanu”???Pai minoritatile conduce tara???,de ei depindem???
  Astia joaca pe timpul si soarta Romaniei si mai ales pe soarta acelor romani care au iesit in strada???(s-a schimbat ceva din 89 pana acum?)

  Toti vorbesc bine la-nceput.Toti promit,toti sunt „titrati”,dar la ce folos daca toate astea sunt spuse si facute in sensul rau pt noi toti.

  Ei intre ei se aleg ,iar toate astea in vazul nostru…

  In cazul asta mai e vreo diferenta intre ei si dracu???
  Logic ca incep sa-mi folosesc imaginatia ,gandind ca se vrea o Romanie rupta ,divizata,batjocorita.Par tot felul de organizatii anti-romanesti ilegale pt altii si „legale”pt noi.Pai in cazul asta este si-al naibii de greu sa vad ceea ce se urmareste cu Romania.
  Am inteles ca vor fi mai putine judete.Pai asta ce inseamna???,ca se vrea o Romanie ciopartita de ordinarul asta de chior .Exact ca iliescu,aduce rahat Romaniei si lasa rahat in urma lui.
  Imi este scarba sa mai comentez…..

  Eu nu realizez si nu inteleg cum de au tupeu in fata natiunii, mai ales dupa cele intamplate in strada.Ce se-
  ntampla ???
  Dumnezeu sa-i PEDEPSEASCA!!!Domnilor,la aceste lichele m-am referit ca n-ar avea ce cauta in catedrala mantuirii neamului.Vad deja ca romanii se mantuiesc prin crucea asta pusa in spate de guvernanti.La o adica ,luati-o ca un „privilegiu”,ca sa nu mai fie nevoie sa-i mai „privilegiati” si pe altii dupa voi,cand va fi deja prea tarziu,pt ca acolo vor fi copiii nostri,viitorul Romaniei!!!
  Cam asta-i catedrala de care tooot fugim…

  In 89 ,moartea acelor romani n-a folosit la NIMIC? Da, pt ca nu am inteles NIMIC,iar acum vrem si o moarte spirituala ???
  Eu cel care am viziuni „anti-romanesti” doresc o Romanie INSANATOSITA DUHOVNICESTE!!!…..restul…draci vor mai fi in Romania Ortodoxa ,atata timp cat stam in ADEVAR ,in Ortodoxie,in dragoste unul pt altul!!! Restul ..sunt INTERPRETARI LUMESTI ce da bine unei astfel de lumi intr-o Romanie furata politic-religios de altii.
  Doamne Ajuta,caci numai asta da cel mai bine!

 4. @Gipsy, Ungureanu este omul devotat al lui Basescu, a trecut prin aceleasi scoli ale lui Boc. L-a tradat pe Tariceanu, fiind un produs al fostei securitati. Nu este strain nici de cazul ziaristilor rapiti in Irak, de fuga lui Hayssam etc.
  De acord ca este titrat si, lucru bizar in politica romaneasca, foarte inteligent. Este un inger cazut al tarii sale, Romania.
  Iar politica pro-Ungaria se va face pe mai departe, doar de dragul coalitiei. Ca nu degeba il cheama „Ungureanu”…

 5. As vrea sa cred in guvernul Ungureanu,dar cum se face ca ungurii n-au fost schimbati.Adica cei dinainte au fost schimbati intr-un tarziu ,pt ca am realizat prin foamete si datorii ca au nenorocit tara ,iar ungurii au ramas si sunt in continuare pt interesele Romaniei????Pai in cazul asta vad cam acelasi tablou de dinainte.Ei (minoritatea maghiara) vad ca sustine guvernul Ungureanu,lucru care imi cam da de gandit.Sa fie ei in permanenta mai informati ca romanii si mai ales sa fie ei si de acord cu o schimbare pt binele POPORULUI?????????????????

 6. Doream sa subliniez ca oricine putea sa avertizeze asupra pericolului maghiar, nu aveam nevoie de-un lingau obez pentru aceasta. De cum a participat UDMR prima data la alegeri, absolut tori romanii spuneau ca li se permite ungurilor totul

  Cum naiba ca nu s-au prins de aceasta cele sapte servicii secrete, care prefera sa ne monitorizeze pe noi romanii, decat sa dejoace planurile ungurilor?

  Cat despre Vadim, nu-ti fa griji, el se ingroapa singur. L-am vazut la o emisiune tinuta de gay si curve, cu ochii legati, raspunzand intrebarilor unor blonde false.

 7. PreaNemilosule, cand si cum a avertiza matusa ta ca nu am auzit de ea si nici de tine? Oricum este bine ca ai prins esentialul din articolul in discutie!

 8. Credeti ca ungurii poarta discutii de genul asta ,vis a vis de romani?…probabil..,atata timp cat li s-a permis sa-si impuna punctele de vedere timp de 20 de ani .La capitolul asta sunt mai linistiti decat noi.
  marko bela frunda si pastorasul „inocent” s-au impus cu un zambet de mistret in fata poporului.Acum???”prinde curva ,scoate-i ochii”.

 9. Subscriu la Pictor Sarion si FormaMentis.
  Despre pericolul revizionist maghiar a avertizat si matusa-mea.
  CVT si-a arogat rolul de nationalist de mucava, pentru a tine locul ocupat, sa nu cumva sa apara miscari de dreapta sanatoase si mai ales, mari.

  Oricum, buna incercarea cu Vadim.
  Traiasca Romania, sa moara mama !

 10. Era vorba numai despre anticiparea pericolului revizionist maghiar de catre CVT si atentionarea romanilor in legatura cu acesta.Restul discutiilor…

 11. @FormaMentis,sint intru-totul de acord cu comentul cu referire la Vadim Tudor,este adevarat ca a facut mult rau Nationalismului Romanesc,punind in practica un nationalism excentric si periculos strain de conceptul nationalist clasic practicat de romani! Uneori sa pus intrebarea daca nu cumva a fos un lider a unui partid de manipulare si inducere in eroare a maselor largi si a clasei politice,avind in vedere trecutul lui de elogist al vechiului regim comunist! Singurul lucru bun,ca a intuit in timp ce urmareste U.d.m.r-iar vocabularul de maidan care la folosit,ia diminuat complect pozitia de lider a unui partid,iar accesul la informatii deosebite pe care dezvaluia in public despre personalitati din sfera politicului si economicului la-au postat ca pe un tip dubios si periculos,avind probabil legaturi cu fosti securisti,pentru care masele largi,treptat,si-au pierdut increderea in el! Doamne ajuta!

 12. Vadim si al lui partid au fost niste patriHoti! au tradat electoratul nationalist si plus prin comportamentele isterice a lui Vadim a fost discreditat in fata romanilor curentul nationalist! Concluzia: Vadim a facut foarte mult rau nationalismului!

 13. 99% din ceea ce a spus CVT,in timp, despre pericolul revizionismului maghiar s-a adeverit! Vrem nu vrem trebuie sa recunoastem acest adevar!

 14. De la infiintare U.d.m.R.a fost considerat si inregistrat nu ca partid politic,ci ca organizatie culturala si Marko Bela,declara la inceput ca nu vor participa la alegeri.Conform Legii Electorale,legal U.D.M.R.nu avea voie sa participe la alegeri intrucit nu era partid cu o platforma politica,ci o organizatie culturala cum declarau si liderii acesteia! Cu toate acestea Legea Electorala na fost respectata si au participat la alegeri si sa ajuns in aceasta situatie. Iar pragul de 5% sa stabilit artificial,stiinduse de la inceput ca U.d.m.r.,va avea nevoie de acest minim 5%pentru a participa la alegeri si a ajunge in Parlamentul Romaniei! Ce-ia ce inseamna,daca s-ar aplica legea,ca Udmr a participat la alegeri si ani la la rind la guvernare neavind temei legal! Cu alte cuvinte ei se afla legal in afara legii,mai ales ca de-a lungul anilor a transformat o organizatie culturala in partid fara sa aiba acordul si aprobarea organelor abilitate pentru aceasta! Doamne ajuta!si sa auzim de bine!

 15. Din nefericire acum un an sau poate mai mult, am citit undeva, nici nu mai stiu bine unde, ca romani din zonele de frontiera cu Ungaria isi luau de buna voie cetatenia maghiara. Cred ca acum se impune ca orice cetatean fara cetatenie romana sa fie mai restrictionat, in nici un caz sa ocupe locuri in conducerea statului. Presupun ca ei au dubla cetatenie ori asta e inadmisibil in conditiile in care facem parte din UE. Asta ar fi parerea mea. Eu respect pe oricine vine in casa mea atata vreme cat el imi respecta casa, daca nu, il poftesc frumos afara.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.