TRĂDAREA ROMÂNISMULUI ! TRIUMFUL STRĂINISMULUI !!

TRĂDAREA ROMÂNISMULUI ! TRIUMFUL STRĂINISMULUI !!

by -
6 868

Ieri s’a dat în dealul Mitropoliei, cu 95 bile albe, contra 22 negre, lovitura de moarte României !

Onoare celor 22 de bile negre ! ele singure sunt Români adevăraţi !

Căci – acele 95 bile albe nu sunt albe decât în batjocură: albul nu e coloarea doliului, nu e coloarea asasinatului şi a morţii, nu e coloarea trădării ! ele nu pot fi prin urmare, nu sunt adevăraţii reprezentanţi ai ţării.

Nu ! acea majoritate care, la ameninţările băncii ministeriale, îşi pleacă botul şi dă votul; acea majoritate, care odată măcar nu e capabilă a trece în minoritate, nu reprezintă România ! peste putinţă !

A presupune un moment aceasta ar fi să credem că o naţiune se poate sinucide singură pe sine însăşi, şi ar fi o nebunie să bănuim măcar o clipă o naţiune capabilă de aşa aberaţiune ! Protestăm energic dar ! Ţara şi Istoria să judece !

Ieri s’a votat monstruoasa lege (1) a d-lui P.P. Carpp asupra şcoalelor profesionale aşa cum a voit ministrul nerromân, care, ca briganzii, a pus Camerei servile cuţitul la gât strigându-i fioros: votul sau vieaţa !

Penibil ! terribil !! orribil !!!

Ieri s’a votat aservirea noastră economică !

Ieri s’a jertfit poftelor străine interesele române, sălbăticiei străine corpul României, antropofagiei judaice carnea şi sângele Naţiunii !

Sărmană Românie !

De opt ori nefericită ţară, căci în adevăr eşti nefericită de atâtea ori câţi sfetnici are Coroana de oţel pe care ţi-ai smuls-o din gura tunului inamic !

Mizeră Românie ! Ai fost trădată, insultată, micşorată, murdărită, batjocorită, tăvălită, maltratată, înjosorâtă, ruinată, vândută, călcată, sdrobită de cătră regimul de urgie al bunului plac, al violenţei fărădelegilor, bandelor de puşcăriaşi şi de beţivi, infamiei, crimei, aberaţiunii, ignoranţei, nebuniei, trădării, murdăriei, chinorosului !

Ieri, vineri 5 fevruarie 93, la orele 4 p.m., ieri, zi funestă şi blestemată ! s’a votat acea lege antisocială, antieconomică, antipatriotică, antinaţională, antirromână, acea lege prin care Evreii săraci nu sunt opriţi de a învăţa vreo meserie !

Am zis că durerea e sobră de vorbe. Atâta dar !

Iată prin urmare de ce, deşi atât de june,Moftul(2) este trist şi cernit. Iată de ceMoftul a ţinut ca o sfântă datorie faţă cu patria sa, cu poporul său, cu naţiunea sa, să apară astăzi în chenarul de rigoare la aşa lugubru-solemne ocaziuni !

Şi dacă mai regretăm ceva este că nu există o coloare şi mai închisă şi mai posomorâtă decât negrul pentru a reprezenta şi mai bine doliul românismului trădat !

(1)Prin Legea invatamantului (5 februarie 1893) se hotaraste ca doar elevii si studentii romani beneficieaza de invatamant gratuit, strainii trebuind sa plateasca o taxa.

(2)Moftul român a fost o revistă umoristică înfiinţată de Ion Luca Caragiale în ianuarie 1893, după ce acesta se retrăsese din ziaristică (la sfârşitul anului 1889). În cadrul liniei generale de satiră, o direcţie specială a revistei era aceea la adresa presei din vremea lui Caragiale, a cărei  contribuţie majoră la tâmpirea poporului a fost sancţionată fără milă de Moftul român.

I.L. Caragiale, Opere. Vol.5, Ediţie îngrijită de Şerban Cioculescu, Editura pentru Literatură şi Artă „Regele Carol II”, Bucureşti, 1938
ediţie electronică cIMeC 1998.

(Visited 189 times, 1 visits today)

6 COMMENTS

  1. Legile din dealul Mitropoliei,din trecut seamana cu cele din zilele noastre,din Paldtul Parlamentului,ceia ce inseamna ca istoria se repeta,iar daca ar mai trai unul ca Caragiale n-ear distra ca in trecut.Acum avem o Academie Catavencu care nu prea i se aude -cata- Sa auzim numai de bine!.

  2. Catolicii fara sustinere politica ,SUNT TERMINATI. Nu mai au ochi demult pt Dumnezeul Adevarat ,nici nu mai au interes pt ca sunt „prinsi” cu alte lucruri lumesti ,impunand lumii intregi modelul dumnezeului eretic ecumenic de la vatican.As spune ca tradarea romanismului a fost si este dorinta celor fara Dumnezeu .De aceea Romania depune „efort” a se integra in UE.La noi fratilor se doreste( din exterior) martirajul ,exact ca la „revolutie” (lovitura de stat)pt a distruge ce este cu adevarat ortodox. Prin rugaciune vom birui raul !!!Prin rugaciune vom invinge !,restul nu e decat o provocare pt ai tulbura pe credinciosi si pt ai indeparta de la DUMNEZEU.Singura si puternica si adevarata arma este si va fi :RUGACIUNEA DOAMNE AJUTA !Amin.

  3. Orice om de buna credinta intelege cand simte miros de tradare indiferent de cultura sau religie mai ales.O tara nu poate fi distrusa din exterior daca cineva din interior nu tradeaza . Orice om poate fi si trebuie sa fie o mica rotita pt tara in care traieste si mai ales pa care pretinde ca o iubeste.Imediat dupa 89 multi au spus ca Romania nu avea experienta in economie si de aceea Romania a ajuns pe butuci?.Fiecare dintre noi de buna cedinta puteam sa dam in vileag tot ceea ce prezenta pericol pt Romania .Tocmai de aceea ff multi romani au cam iesit din „decor”(ziaristi ,oameni de cultura cunoscuti si mai ales necunoscuti).Fiecare dintre noi am avut pregatirea necesara pt a da randament la locul de munca in fiecare ramura ,bransa lucru pe care nimeni nu putea sa decida pt soatra Romaniei mai bine decat un roman.Nici cel rau nu poate sa atinga pe cineva daca acel cineva nu il cheama prin faptele pacatoase ale lui.Nu exista „n-am stiut” ,”nu mi-am dat seama” n-am crezut”. Cand cineva vrea sa schimbe ceva( macar putin in bine) pt tara, atunci sa-si indrepte ochii catre Dumnezeu . Se spune ca romanii nu s-au rugat la timpul potrivit pt conducatorii ei ,,…si asta e adevarat ,avand in vedere ca in tara dupa 89,romanii au alergat dupa tot felul de lucruri pierzatoare de suflete bagate cu buna stiinta din afara .si primite inconstient din interior.( Ilicescu daca va aduceti aminte )spunea:”nu avem nevoie de modele occidentale”,iar ultima oara cand a fost re re reales a spus:”noi romanii trebuie sa ne conformam mintal europei”. Cel rau spune „voi intre voi sa va distrugeti”.Dar ,exista un dar ,strainii pot fura asa cum au tot furat tarisoara noastra ,dar NU POT FURA SUFLETUL atata timp cat lasam sufletul pt Cel care n-i La dat PRIN CRUCE si anume LUI DUMNEZEU.Sunt ffffffffffffffffff sigur ca toti tradatorii de neam vor plati,important ca noi si numai noi sa ramanem in DUMNEZEU SI IN INVATATURILE STRAMOSESTI ORTODOXE ,sa sa ne ajute DUMNEZEU!AMIN.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.