Toți membrii Guvernului care SIE, SRI, Academia Militară

Toți membrii Guvernului care SIE, SRI, Academia Militară

by -
0 1153

E bine că toți miniștrii lui Dacian Cioloș sunt tehnocrați, experți în ceea ce fac. Nu la fel de bine e că unii au și studii în domeniul securității naționale, deși asta n-are nicio legătură cu domeniul lor. De-a dreptul rău e că eșalonul doi al guvernării va fi în continuare compus din oameni moșteniți din precedenta guvernare: secretarii de stat din ministere și șefii instituțiilor subordonate guvernului. Cu adevărat nasol e că mulți dintre ei au studii la SRI, la Academia de Poliție sau la Academia Militară.

Încă din iulie am atras atenția asupra unui fenomen extrem de grav, implicarea tot mai activă a serviciilor de informații în conducerea politică a țării. O aberație legislativă le permite instituțiilor militare și serviciilor să școlească în neștire: politicieni, procurori, judecători și oameni din administrație, într-un sistem de școlarizare încadrat drept civil, postuniversitar. Pe unii din studenți îi recrutează, pe alții, nu. În orice caz, își impun oamenii și cultura în domenii care n-au nicio treabă cu securitatea: învățământ, agricultură, finanțe, etc.

Nici tura asta n-am fost mai norocoși. Deși, probabil, ai ieșit în stradă, după tragedia de la Colectiv, și ai răcnit cât ai putut de tare să se curețe Guvernul de compromiși și dubioși, află că, în guvernarea Cioloș, sunt cel puțin cincisprezece indivizi care te vor face să ai sentimentul acut al eșecului. Spre deosebire de cea veche, Noua Securitate nu oprimă omul de rând, nu-i încalcă drepturile. Deocamdată, Noua Securitate vrea doar puterea. Și o are. Indiferent ce partid câștigă alegerile, Noua Securitate e tot la putere. Iar partea tristă e că nimănui nu-i pasă, oricâte revoluții am face. (autor: Ionuţ Dumitrescu, sursa: Vice.com)

Vezi materialul întreg AICI…

(Visited 345 times, 1 visits today)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.