Theodor Paleologu și referendumul despre căsătorie

Theodor Paleologu și referendumul despre căsătorie

by -
0 2583

În privința referendumului nu vreau să conving pe nimeni de nimic: nici să voteze, nici să boicoteze, nici să fie pentru sau contra. Țin să aduc doar cîteva precizări.

1) Din moment ce s-au adunat trei milioane de semnături, referendumul trebuie organizat, fie că ne place, fie că nu ne place.

2) E prima dată cînd se organizează un referendum pornit de la o inițiativă populară. Lucrul în sine se cuvine a fi relevat și, după părerea mea, încurajat.

3) Nu e deloc în regulă faptul că referendumul se va desfășura pe durata a două zile. Asemenea șmecherie e de natură să deligitimeze întregul demers.

4) Bine ar fi fost să se organizeze în același timp două referendumuri: cel asupra definiției căsătoriei și cel asupra eliminării „penalilor” din funcțiile publice. Amîndouă pornesc de la inițiative populare. PSD-ul a ales ce i-a convenit, dar nu va reuși să deturneze multă vreme atenția publică de la imensele lui samavolnicii.

5) Referendumul nu e despre familie, despre iubire și nici măcar despre homosexualitate. E vorba doar de definiția căsătoriei.

6) Căsătoria nu e un drept, ci o instituție bazată pe un contract. Referendumul vizează definirea părților contractante.

7) Imediat după votul din 6-7 octombrie aceeași majoritate parlamentară va vota foarte probabil legalizarea parteneriatelor civile.

8) Tema referendumului nu e monopolul Coaliției pentru Familie, al PSD-ului, al Bisericii Ortodoxe și al altor biserici creștine. Poți fi bine mersi și ateu și homosexual și să definești căsătoria în termenii de la punctul 6. De exemplu, Hadrian, marele și luminatul împărat roman, era homosexual și chiar „openly gay”: nici prin cap nu i-ar fi trecut să se căsătorească cu Antinous sau să modifice legislația lui Augustus asupra căsătoriilor. Și vorbim de o societate mult mai destupată decît a noastră în privința homosexualității. (sursa: pagina FB Theodor Paleologu)

(Visited 938 times, 1 visits today)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.