Sistemul nostru imunitar: mecanismul perfect al naturii

Sistemul nostru imunitar: mecanismul perfect al naturii

by -
0 1122

Sistemul imunitar uman este un cadru biologic uimitor, complet și complex de structuri şi procese care sunt minunat concepute pentru a proteja organismul de o mare varietate de agenți patologici. Acesta este compus din nenumărate mecanisme celulare şi subcelulare care îi oferă o inteligenţă şi flexibilitate cu adevărat miraculoase. Celulele B şi T, celulele „ucigași naturali” (chiar așa li se spune!) și imunoglobulinele, toate coordonate şi sincronizate surprinzător de eficient, în cele mai multe cazuri, sistemul imunitar este tot ceea ce stă între noi şi un potenţial dezastru provocat de invazia virală, bacteriană și de mediu. Fără un sistem imunitar am fi morți în câteva ore.

De aceea, în lumea medicamentelor farmaceutice toxice, printre cele mai grave, sunt acele medicamente care suprimă sistemul imunitar. Comunitatea medicală iubeşte aceste medicamente de vreme ce multe dintre provocările din domeniul sănătăţii pacienţilor cu care se confruntă astăzi implică activitatea imunitară excesivă, imuno-acţiuni canalizate greşit sau inflamații, și pot fi considerate ca manifestări evidente ale sistemului imunitar. Prednison şi derivatele sale au fost mult timp o temelie în tratamentele diferitelor stadii de boli ale sistemului imunitar. Multe medicamente pentru astm si artrita reumatoidă au, de asemenea, efect supresor asupra imunității. Şi chiar săptămâna trecută, un studiu apărut în revista „Cronica afecțiunilor reumatice” a sugerat că medicamentele imuno-supresoare anti cancer Gleevec (imatinib) au arătat reale perspective în tratarea unei afecţiuni sistemice a ţesutului conjunctiv numită sclerodermie.

Oameni buni, trebuie să înţelegeţi: suprimarea sistemului imunitar este o afacere serioasă. Se joacă cu focul biochimic. Sistemul imunitar este felul naturii de a proteja organismul de posibile amenințări şi de a le combate pe cât îl țin puterile, în numele unei stări bune de sănătate, fără medicamente dăunătoare. Răspunsul adecvat în cazul unui sistem imunitar hiperactiv NU este să-l puneți la pământ! Răspunsul corect este a încerca să vă dați seama de ce este hiperactiv. Dacă bebeluşul dumneavoastră plânge și i-ați pus bandă adezivă pe gură, se poate să nu-l mai auziți strigând, dar asta înseamnă că nu acordați o bună îngrijire copilului dvs. Pe lângă acestea, un sistem imunitar hiperactiv care se manifestă prin sclerodermie, lupus sau artrită reumatoidă ar putea fi oprit, însă astfel nu-i faci corpului (copilului) tău nici o favoare.

Calea de acces tipică pentru invadatorii patologici este tracul digestiv de unde rezultă, logic, că hiperimunitatea este legată de digestie. În cazul în care treceți prin orice provocare imunitară, este imperativă abordarea alergiilor alimentare și a calității alimentelor; sunt suplimente nutritive importante, care pot fi și ele esențiale pentru organism. Probioticele ca Flora FX, produs de Youngevity sau Biolumin Nightly Essence vă pot fi de ajutor. La fel și Ultimate Enzymes. Iar suplimente lichide cum ar fi Beyond Tangy Tangerine pot asigura o nutriție eficientă fără a împovăra sistemul digestiv deja stresat.

Da, în mod clar există situații în care suprimarea imunitară poate fi o strategie eficientă pentru paliativele farmaceutice, dar înăbușirea imunității este o cale periculoasă. Oprirea sistemului imunitar pentru ameliorarea simptomelor trebuie să fie o măsură temporară şi în ultimă instanţă. Pe de altă parte, așa cum medicul grec Hippocrate ne-a reamintit cu 24 de secole în urmă: „Dacă am putea da fiecărui individ în parte cantitatea potrivită de hrană … am  fi găsit astfel cea mai sigură cale pentru sănătate”. Cu alte cuvinte, o nutriție bună este echivalentul unui bun tratament.

Sursa: Ben Fuchs (Ben Farmacistul) Via infocon.ro

(Visited 458 times, 1 visits today)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.