Scrisoare deschisă adresată europarlamentarului Mircea Diaconu

Scrisoare deschisă adresată europarlamentarului Mircea Diaconu

by -
1 737

Domnule,

Am aflat cu stupefacție că domnia voastră a obținut 7 % din voturile românilor devenind astfel unul dintre reprezentanții României în P.E.

Vă percep ca fiind fals și meschin, totalmente a-patriotic și cred că primul gest pe care l-ați făcut la aflarea rezultatelor a fost acela de a vă freca mâinile bucuros că veți încasa cei 7000 de euro de la Bruxelles.

Consider că este un abuz și o nerușinare faptul că ați folosit mutra dumneavoastră „de oaie creață”, cum ar spune Eminescu, pentru a parveni într-o funcție politică pentru care nu sunteți pregătit și nu aveți nici chemare, nici plăcere.

Aerul dumneavoastră de om neajutorat, stângăcia perpetuă, naivitatea jucată, adică trăsăturile prin care v-ați construit personajele de film, maschează un caracter vorace, egoist și meschin. Cred că tărie aceste lucruri și iată de ce.

Ați interpretat câteva personaje de băiat bun care face carieră în socialism, pentru ca apoi să vă declarați un  anticomunist fervent.

Ați tot inventat contracte și contrăcțele suplimentare pentru soția dumneavoastră în calitate de director de teatru. Găinării, în fond, apucături de om strângăreț.

Ați acceptat să deveniți ministru al culturii fără să aveți habar de management, drept dovadă fiind faptul că nu ați lăsat nicio urmă a trecerii dumneavoastră prin minister.

V-ați agățat de funcția de parlamentar și ați dorit să fiți chiar mai mult, adică europarlamentar, trădându-vă partidul care v-a făcut ministru și dându-vă pe mâna lui Dan Voiculescu.

La Antena 3 și în stradă, strângând semnături, ați jucat rolul vieții, auto-victimizându-vă până la penibil.

Îmi era și milă și silă să vă privesc cum vă străduiați să păreți un erou în vreme ce calculați în gând ce îmbunătățiri veți face casei de la țară din salariul care va veni.

V-am spus toate aceste lucruri pentru a vă semnala că acum, când sunteți ceea ce v-ați dorit să fiți, e bine să vă mâncați banii pe tăcute, fără să încercați să faceți valuri pe la Bruxelles.

Nu aveți nicio treabă cu legislația europeană, nu știți nimic despre situația strategică a României, sunteți un fel de experiment politico-genetic de încrucișare a lui Becali cu Eba.

În ceea ce îi privește pe cei care v-au votat, îi înțeleg și îi simpatizez. Eu sunt naivii țării de nivel intelectual, un fel de oteviști evoluați, amatori, chipurile,  de teatru absurd și muzică de jazz, dar niște retrograzi în fond, incapabili să perceapă mersul istoriei.

Votanții dumneavoastră v-au crezut un fel de nene Spirache modern, doar că nenea Spirache s-a întors din drum, nu a mers la parlament.

Aici e deosebirea, aici sunt micimea și minciuna.

Cu totală neîncredere în dvs.,

Elena Popa, jurnalist (www.criterii.ro)

(Visited 133 times, 1 visits today)

1 COMMENT

  1. PENTRU D-,A ELENA POPA ( DE FAPT NU STIU DACĂ AR TREBUI SA VA NUMESC DOAMNĂ( IN SFIRSIT. V A DEPLING, PERSONAL NU MA ASTEPTAM LA O ASEMENE MOJICIE DIN PARTEA UNU JURNALIST. DACĂ OMUL PE CARE-L NUMITI FALS SI MESCHIN, UN OM CARE S-A LUPATAT CU SISTEMUL SI A CISTIGAT ATUNCI CUM ESTE BASESCU CARE STRĂNGEA SEMNĂTU-RI IN STATIILE PECO PENTRU FIICA SA, MIRCEA DIACONU ESTE UN OM INTEGRU SI DACA IN VIATĂ A JUCAT ROLURI IN FILME CU NUANTE PRO-COMUNISTE , ASA A FOST DISTRIBUTIA SI MESERIA, .-** MARIA TA ** PE CINE AI PROSLĂVIT IN CARIERA DE JURNALIST.MIE IMI ESTE MILA SI ACUM SI DETEST CEEA CE A-TI SCIOS DESPRE MIRCEA DIACONU, OMUL CARE A CISTIGAT VOTURI CÎT UN PARTID. NU VA ZIC BUNA ZIUA –VORBA LUI DEM RADULES-CU ( DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCĂ) ** NU VA SALUT IMI IAU GĂSCA SI AM PLECAT. ** P.S.POLITIC VORBIND NU AGREEZ SI NU VOI VOTA NICI UN PESONAJ SAU PARTID DE PE SCENA POŞITICĂ ROMÂNEASCĂ SI STITI DE CE **SUNT MONARHIST ** DAR MI S-A PĂRUT DE BUN SIMT SĂ VĂ DAU O REPLICĂ IN APARAREA UNUI OM DE CULTURĂ CUM ESTE MIRCEA DIACONU SA VA DECALIFIC .** LA FINAL O URARE ** CREZUL MEU MONARHIA SALVEAZĂ ROMÂNIA **. TRĂIASCĂ REGELE MIHAI -I- AL ROMÂNIEI.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.