Nu există ”familii” sau ”căsătorii” homosexuale

Nu există ”familii” sau ”căsătorii” homosexuale

by -
0 1116

Este trist când toată lumea vorbește de caii verzi de pe pereți ca și cum ar fi reali. Nu poți să schimbi denumirea unui lucru și să pretinzi că și respectivul lucru s-a schimbat în același timp.

Să luăm exemplul țiganilor: chestiunea rămâne fix în același stadiu chiar dacă le spunem romi. Nu se schimbă nimic. Avem și un exemplu istoric: prin 1760 Imperiul Habsburgic a dat niște decrete, gata, de azi nu mai există țigani, le spunem ”maghiari noi”. Singurul efect al acestor decrete este că dacă scormonești prin arhivele dintre anii 1760-1800 trebuie să știi chestia asta și când vezi scris pe undeva ”uj magyarok” să-ți amintești că documentul respectiv vorbește despre țigani. Și comuniștii au încercat să scoată din circulație cuvântul ”domn”, să-l înlocuiască cu ”tovarăș”. Fix același efect.

Și sunt multe prostii de genul acesta, cea mai recentă fiind cea care susține existența ”familiei” de homosexuali și pe cale de consecință dreptul homosexualilor la ”căsătorie”. Și până la urmă este o chestiune de vocabular, modul în care folosim cuvintele. Să mergem pe firul logicii.

Biologia, genetica, anatomia – toate acestea ne spun că relațiile homosexuale au legătură exclusiv cu plăcerea, cu excitarea unor centri nervoși. Este o alegere conștientă pentru un anumit fel de viață, pentru un anumit fel de senzații. Chestia asta este posibilă datorită societății actuale, modului de producție, abundenței aparente care ne înconjoară, omul pare să fie stăpânul mediului înconjurător și se crede stăpân peste propriul destin, de aici apar foarte multe confuzii. Doar că această situație este relativ recentă.

În același timp instituțiile sociale numite familie și căsătorie sunt vechi de zeci de mii de ani. Este adevărat că forma lor a variat în timp, familii gentilice, poligamie, nucleare, monoparentale etc. Însă dacă forma a variat, esența a rămas aceeași: procrearea. De-asta zic că nu trebuie să ne apucăm de modificări lingvistice și ale instituțiilor sociale de dragul unor inginerii politice. Nu există familii și căsătorii homosexuale, ar trebuie să încetăm să mai folosim aceste expresii greșite. (autor: George Damian, sursa: kishiniov.eu)

(Visited 221 times, 1 visits today)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.