Misiunea neamului românesc

Misiunea neamului românesc

by -
5 635

Neamul românilor, locuitori între hotarele meschine şi ruşinoase ale României de azi, îşi asumă tot mai puţine responsabilităţi spirituale, îşi afirmă tot mai slab şi mai vag existenţa spirituală – ajungându-se, chiar, la situaţia incredibilă, a lepădării (de către o parte, e drept, încă mică, dar guvernantă, prin voce şi forţă politica) de propria identitate spirituală. Acest neam zace, lâncezeşte şi aproape dispare: semnele existenţei lui spirituale sunt alarmant de slabe, fără vlagă, fără relevanţă, fără o continuitate ritmică vitală. Intrat într-un colaps moral-spiritual de atât de mari proporţii, ar părea exagerat să i se ceară, acestui neam al românilor, întoarcerea la origini, pentru o tămăduire magică, mitică. Dar, după opinia noastră, tocmai trădarea originilor este cauza bolii şi a colapsului spiritual actual – care pot aduce, foarte curând, incredibil de curând, moartea neamului românesc, în întregimea lui – moarte percepută, încă, acum (de către puţinii români care mai au simţul premoniţiei) ca tragică. Foarte curând, doar dramatică – sau nici măcar atât: neamurile celelalte vor asista cu indiferenţă, dacă nu chiar cu o tresărire de bucurie, la moartea neamului nostru.

Explicabilă, bucuria – pentru că vor fi scos (sau asistat la scoaterea) din concursul existenţei spirituale terestre, unul dintre neamurile cele mai periculoase, prin vechimea spirituală şi prin forţa iluminatoare a misiunii divine. Misiune pe care, cândva, Eminescu, spre pildă, o ştia şi o enunţa, foarte clar şi foarte răspicat: «Trebuie să fim un strat de cultură la gurile Dunărei – aceasta este singura misiune a statului român şi oricine ar voi să ne risipească puterile spre alt scop pune în joc viitorul urmaşilor şi calcă în picioare roadele muncii străbunilor noştri. Aici, între hotarele strâmte ale ţârii româneşti, trebuie să se adune capitalul de cultură din care au să se împrumute (s.n.) fraţii noştri de prin ţările de primprejur, dimpreună cu celelalte popoare mai înapoiate decât noi» (cf. Misiunea noastră ca stat, 2 nov. 1879, în ziarul ,,Timpul”). Cu alte cuvinte, Misiunea Spirituală Românescă este aceea de CANDELĂ SPIRITUALĂ, DE CREDINŢĂ TARE/NECLINTITĂ, A TERREI – din/de la care neamurile celelalte, cărora li se vor stinge (în istoria viforoasă!) candelele lor, şi le vor re-aprinde – „lumină din lumină, Dumnezeu din Dumnezeu adevărat”!

Misiune pe care, noi, cei de azi, am uitat-o, sau ne prefacem, din lipsă de hotărâre, de voinţă, de vigoare – a o fi uitat. Ne lepădăm, aproape furioşi, de acele vorbe, precum că fiecare neam are. pe acest pământ, misiunea lui sacră de împlinit. Şi, numai după îndeplinirea misiunii sacre, are dreptul să se odihnească. Chiar să dispară.

Îmi voi permite să părăsesc, temporar, stilul neutru şi, oarecum, pedant – în favoarea stilului direct, folosind pagina pentru o pledoarie mai vie şi, sper, mai convingătoare decât radiografiile savant-analitice:

Românilor, misiunea voastră sacră, pe acest pământ, n-aţi împlinit-o. Voi adormiţi înainte de a vă trezi cum trebuie. Voi vă contraziceţi propriul imn, în vorbele lui inspirate – voi îl contraziceţi pe însuşi mult îndurătorul Dumnezeu, îndurarea lui este, însă, pentru cei ce-1 iubesc şi-i respectă poruncile sfinte. Pentru cei care se leapădă de El – este definitiv aspru, definitiv pedepsitor: cea mai cumplită pedeapsă este tocmai uitarea Luminii, uitarea Sinelui Sacru – imposibilitatea de a-1 mai vedea vreodată pe Dumnezeu. Feriţi-vă de pedeapsa lui Dumnezeu, nevolnici români, uitătorilor cu ştiinţă, români. Căci Dumnezeu este Adevărul – iar pedeapsa nevederii lui Dumnezeu vă va scufunda în întunericul învârtejit al eternei Minciuni. Dacă nu veţi împlini datoria sacră către Arhanghelul vostru de lumină şi rost adevărat – Dumnezeu vă va şterge definitiv, ca pe un neam nevrednic de a împlini cea mai nobilă misiune: aceea de a lumina şi a întări, prin lumină adevărat-spirituală creştină, acest răsărit de lume.

Dar, iată, uitarea de frate şi soră, renegarea MAMEI, care este PORUNCA IDENTITĂŢII NAŢIONALE – par a vă condamna, din păcate, la dispariţia nemiloasă, ci, după purtarea voastră jalnică – o dispariţie dreaptă. Alt neam va fi investit de Dumnezeu cu misiunea voastră – pentru că voia lui Dumnezeu trebuie să se facă, printr-un neam sau prin altul. Arhanghelul, păzitor de rost şi poruncă, va lumina la fel – dar pentru alţi oameni, uniţi spiritual în alt neam.

EUROPA, TERRA – trăiesc spiritual prin împlinirea rosturilor divine ale neamurilor. Nicio altă semnificaţie, nicio altă poruncă, din nicio parte şi a nimănui – nu au nici cea mai mica relevanţă, în faţa semnificaţiei şi poruncii lui Dumnezeu. Nu va ierta şi nu va înţelege nimeni că am dispărut, pentru că ne-am luat după alte glasuri – perfide glasuri, de sirene vicioase şi viciate, distructive, satanice. Datoria noastră este (cât pe-aci să spun era) de a avea sufletul şi urechea aţintite spre singura sursă de voce şi poruncă valabilă: Dumnezeu. Cine, oare, se va osteni să întrebe de amănuntele vicierii Neamului nostru, ale înşelării Neamului nostru, prin exploatarea a tot felul de naivităţi sau indiferenţe, prin căderea în mreaja forţelor satanice ale unor organizaţii „umaniste” internaţionale, ale masoneriei iudaice, ale curentelor cosmopolite, create prin oculta (sau mai puţin oculta) propagandă masonică – şi mai ştiu eu ale căror glasuri şi curente perfid justificatoare, perfid sofistice, vom fi cedat noi? Pe nimeni nu interesează, cu adevărat, în ce împrejurări a pierdut Graţia Divină un neam: se va constata doar, ca în cazul atâtor imperii, regate, crăìi, neamuri – dispariţia noastră. Se va lua. set si în trecere, în graba mare a istoriei „ştiinţifice” – act de dispariţia noastră. Atât şi nimic mai mult. Numai că. toate, sau majoritatea neamurilor stinse – şi-au împlinit, înainte de dispariţie (sau de simpla eclipsare). misiunea sacră, au ascultat voinţa lui Dumnezeu: important nu este niciun neam în sine — el nu contează decât prin misiunea sa, de la Dumnezeu dată – şi îndeplinită sau nu. Deci, simplificând, am putea spune că nu există, în istoria divină, neamuri – ci misiuni pentru neamuri (prin care misiuni neamurile capătă, în planul divin, un rost). Noi, dacă ne vom stinge, vom muri ruşinos neîmplinind, neascultând porunca divină, neaplecându-ne, cu râvnă, asupra rostului nostru interior-spiritual: MISIUNEA SACRĂ A NEAMULUI ROMÂNESC. În lucrarea „CIVILIZAŢIE ROMÂNEASCA şi CIVILIZAŢIE BALCANICĂ„, a lui Victor Papacostea (Ed. Eminescu, Bucureşti 1983, pag. 411), se arată, clar, că, individual, românii-aromâni dovedesc că ştiu despre misiunea neamului românesc şi, pe cât le stă în putinţă, fac adevărate minuni civilizatorii, iluminatorii, în limitele permise de lumea modernă (în Ungaria, în special – cazul Şina). Deci forţă spirituală există: e nevoie de o concentrare a eforturilor individuale, la nivelul metafizic de NEAM ROMÂNESC.

*fragment din „Misiune Sacră şi Neam. Românii traianici şi românii aurelianici” de prof. dr. Adrian Botez

(Visited 186 times, 1 visits today)

5 COMMENTS

  1. Frumos…cel mai bun reportaj citit pe FN pana acum…Bravo, direct si bine spus! DESTEAPTA-TE ROMANE!

  2. Poate suna a teorie a conspiratiei insa ruperea Romaniei de religie e vina a 2 lucruri destul de ciudate: comunism si cosmopolitanism. Demult romanul traia intr-o societate inchisa in centrul careia era Biserica, iar nenorocirile vremurilor il faceau sa vada ceva in Dumnezeu. In prezent pur si simplu nu mai e la moda Biserica, poate si chestia ca noi traim in alt mileniu fata de Biserica Ortodoxa. De exemplu Biserica Evanghelica a reusit mai mult sa se aproprie de cetateanul american prin altfel de marketing. Si mai e o chestie foarte simpla si totusi frapanta: cand auzi la stiri de preotii care fac tot felul de lucruri, chiar te minunezi si incepi sa crezi ca daca ei sunt asa , oare Biserica e altfel, mai exista speranta si minune?

  3. -Deci frati ortodocsi sa tinem aproape si sa ne imbratisam „virtual” daca as putea spune asa si sa ne rugam unii pentru altii ,pt tara noastra ,pt copii,pt viitorul generatiile viitorilor nostri copii ,pt ca Romania sa ramana SUFLETESTE SI TRUPESTE IN DRAGOSTEA LUI HRISTOS,pentru MANTUIREA NEAMULUI ORTODOX de pretutindeni ,pt o Romanie Ortodoxa,asa cum ai sta bine ,in credinta cea ADEVARATA !!!Romania fara ortodoxie nu mai seamana a Romanie!!!Caci numai asa se vor mai naste duhovnici,iar Milostivul Hristos ne va auzi rugaciunile si vom exista in veci!,iar restul nu mai conteaza .Acest subiect trebuie discutat doar din punct de vedere religios(ortodox)romaneste ,caci altfel(gandind prin termeni lumesti) n-am avea niciodata raspunsuri si mai ales rezultate incurajatoare pt viitor,pt ca raul ne vrea desnadajduiti ,neincrezatori ,lipsiti de vlaga si curaj.Cam asa ai vedem pe tinerii din ziua de azi,pt ca la scoala „religia” se „invata” ca fiind o materie ca oricare alta,la servici modul de gandire este calculat lumesc parca cu ochi de cal,iar restul pare ca se „invarte „in sensul „bun si firesc”mai ales cu „ajutorul”tv-ului.Sa ma iertati ,dar parca eu asa simt.Noi ca natiune avem mai mare raspundere fata de alte popoare ,noi am avut si vom avea o cruce muuuult mai grea fata de altii,dar acest lucru poate fi roditor de folos pt mantuire daca ramanem tari in rugaciune in ortodoxie NEAMESTECATA,iar daca nu…….. vom fi dati la osandire pe vecie nu numai ca natiune sau tara ci disparuti de-abinelea-Nu este inca nimic pierdut,Dumnezeu La salvat pe talhar in ultima clipa.Dragostea Lui ne asteapta chiar pana in ultima clipa,sa nu disperam pt ca cu noi este DUMNEZEU,de cine ne vom teme? Doamne ajuta tuturor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Doamne Ajuta si LA MULTI ANI!dar sa stiti ca sfarsitul lumii nu a venit inca(ha,ha,ha) si nici nu este important ,ci sfarsitul credintei in Dumnezeu prin ortodoxie sa nu vina ca vai si amar va fi!

  4. .Lupta noastra o avem si acasa cu copiii, pt ca ei sunt cei bombardati prin scoli,prin universitati,la munca …peste tot.Ispitele si constrangerile sunt din ce in ce mai veninoase.Avem un razboi pe care ochii copiilor nostri poate ca inca nu-l percep, ceea ce este foarte grav.Ne vom ruga pe ascuns ca in primele veacuri.Cu timpul nu va mai fi oficiala nici-un fel de credinta ,iar ortodoxia se va propovadui pe ascuns in grupuri restranse .Eu asa simt deja.Eu personal am avut si am probleme cam pe toate planurile.Vad o schimbare subtila chiar si din partea celor cunoscuti sau apropiati.Duhovnicia va trebui propovaduita ca in primele veacuri …nevazuta ,dar traita in sufletele noastre ,fara a o arata,poate ca asa va fi o rugaciune mult mai traita si mai placuta Lui Dumnezeu…Romania deja avea si are ffffff multi dusmani,istoria noastra a fost scrisa cu sangele martirilor .Frati compatrioti botezati intru Hristos,avem ca arma RUGACIUNEA INIMII ,sunteti inca norocosi ,ca sa spun asa,pt ca eu aici deja simt lipsa unui duhovnic ,unei mangaieri duhovnicesti,o vorba dulce simpla a vreunui frate care pe vremuri ca ar fi asteptat si conversat cu mine inainte de spovedanie.Ce vremuri ,ce timpuri,parea toate la locul lor .Duceti-va cu curaj si cautati-i pe acei duhovnici batrani uitati printr-o biserica darapanata de pe la tara.Sa le cadeti in genunchi in fata lor si sa le pupati mainile din partea mea si a familiei mele ,cerandu-le sa va spovedeasca ,sa va dea un sfat si mai ales SA VA IMPARTASEASCA CU SFANT SANGELE SI TRUPUL DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS .Sa ne rugam unii pt altii cat o mai putem face .V-as ruga,la Sf.Liturghie sa va rugati si pt mine pacatosul si ticalosul,chiar daca n-am sa-mi divulg numele pt ca Dumnezeu ma stie pe mine si pe familia mea ,a tuturor.Deci sa ne rugam unii pt altii.Romania inseamna ORTODOXIE si trebuie vorbita si gandita romaneste nicidecum politic,financiar lumesc .Tocmai de aceea se vrea stearsa (ca e mai la indemana)traditia ,cultura,istoria,arta s.a.m.d.Toate astea ne-au apartinut ca facand parte din Romania ortodoxa.Daca s-ar lua una din astea se poate ajunge usor la ortodoxie pt a o destrama.Tocmai de aceea am fost bagati in UE, pt a slabi din interior cultural religios,pt anu constientiza cand ni se fura „oxigenul”.Totul dinauntru se strica.Trebuie sa nu uitam sa ne iubim fara interes ,in ciuda faptului ca tara noastra este saracita „oficial-artificial-economic”pt a baga vrajba intre noi.Este un „ingredient”fizic direct pt a ajunge la egoism ,la ura la invidie ,la lipsa de iubire si ce este mai grav a nu te mai ruga pt altii.”Cine se va ruga doar pt sufletul sau,acela il va pierde!”

  5. Doamne Ajuta!!|! si la Multi Ani!!!Nimeni si nimic n-ar putea sa ne stearga de pe fata pamantului ,atata timp cat ramanem in invataturile Lui Hristos,atata timp cat traim avand ca model , viata inaintasilor nostri ,viata sfintilor si mai ales daca ramanem in orotdoxia cea strabuna ,ci nu asta artificiala europeana politica de conjuctura.Asta din urma ne duce la pieire si tocmai de aceea este prezentata frumos lasand impresia ca nu ar duce la nimic rau,ci dinpotriva,trebuie sa ramanem in cea neschimbata si neschimbabila,cea ortodoxa lasata de Iisus Hristos.Tocmai de aceea devine din ce in ce mai incomoda pt vremurile astea lumesti,pt ca se impune (ambalat si conditionat insidios frumos)o lume fara Dumnezeu.Religia ,credinta ,traditia,datinile,nu sunt atacate direct,pt ca s-ar vedea ,iar ortodocsii ar lua masuri,chiar si tinerii care ar parea putin dezorientati.Din contra ,se lasa impresia ca sunt „binevoitori”,”iubitori”,deschisi catre tooaaate religiile ,”egali”,pt a nu lasa impresia ca vor sa stearga invatatura Lui Hristos.Orice lucru amestecat se pierde .Aceeasi soarta se vrea cu noi si se simte mai mult comparativ cu alte popoare noi am avea ce pierde ,dar altii doar ceva lumesc.Anumite cuvinte din biserica strabuna incepe sa fie inlocuite cu termeni ca „intercomuniune”,in loc de Doamne Ajuta se spune „bucurie”,in loc de spovada sau spovedanie ,”confesat”,in loc de Sf.impartasanie „comuniune”,deci termeni premergatori pt a te indeparta de ceea ce sfintii nostri martiri ne-au lasat cu pretul vietii.Am mai spus-o si in alte comentarii ,avem o mai mare raspundere in fata Lui Dumnezeu fata de alte popoare .Daca am pierde credinta ,raul ne-ar arde pe noi ci nu pe altii pt ca la alte popoare nu ar avea ce sa mai arda pt ca deja ai apartine lasandu-le intacte si buna stare facandu-le sa creada ca sunt in adevar ,exact ca penticostalii care nu au niciodata probleme.La noi va fi dezastru pt ca toti ne vor distrusi.Dar…..rugaciunea asa cum au facut-o mamele sfintilor nostri ne va salva.Pt ca noi am fost si suntem in ADEVAR.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.