Lumina din întuneric

Lumina din întuneric

by -
0 623

Privita prin intermediul principalelor surse de informare viata in Romania pare un adevarat infern. Criza economica profunda, politicieni corupti sau incapabili,oameni revoltati dar lipsiti de speranta. Judecand rational, putem spune ca foarte putine sunt lucrurile care merg bine in tara noastra.

Cel mai dezolant lucru mi se pare faptul ca oamenii par a se fi obisnuit cu ideea ca se afla intr-o situatie fara iesire, lucru care nu-i adevarat. Parca toti formatorii de opinie si persoanele publice se intrec in a ne arata cat de grava este situatia in care ne aflam, foarte rar venind si cu vreo solutie. Cred insa ca motive de speranta inca exista, si nu putine. Daca acest popor este macar unu la suta atat de crestin pe cat se pretinde cred ca ar trebui sa renunte imediat la deznadejdea care l-a cuprins.

In ultimele decenii noi romanii am primit palme morale groaznice si ne-a fost otravita perceptia despre noi insine astfel incat ne-am invatat sa stam cu capul mai mult plecat. Daca tot se vorbeste atat de mult despre criza sa ne amintim ca sensul initial al cuvantului “crisis” din greaca inseamna judecata! O judecata a propriei persoane dar si a societatii in care traim. Criza poate insemna si un punct de cotitura, pentru o persoana ca si pentru un popor. Este asadar momentul cel mai propice ca romanii sa se gandeasca unde au gresit pana acum si ce au de facut de aici inainte.

Spre necinstea noastra am traversat un somn istoric teribil de lung si poate si de-asta resimtim atat de greu acest moment de criza. Din nou, daca suntem crestini ar trebui sa stim ca toate lucrurile care ni se intampla au un sens, totul este sa-l deslusim si sa ne folosim de el cum se cuvine.

Poate ca romanii trebuie sa bea acum paharul umilintei pana la capat pentru a putea renaste asa cum spune cantecul “curatiti prin jar.” Se pare ca a sosit clipa ca noi, cei care-am fost maestrii ai jumatatilor de masura si ai compromisurilor, sa ne traim drama pana la final pentru a putea dupa aceea, cu alte idei si alte forte, sa construim un nou inceput.

Credinta noastra crestina ne invata ca nu exista greseli care sa ramana nepedepsite, dar si ca nu exista situatie din care sa nu putem iesi. Hristos ne spune: “Indrazniti, eu am biruit lumea!” Poate ca am uitat acest sens al firii noastre. Cu siguranta asta e si solutia: sa indraznim sa gandim si sa actionam altfel decat am facut-o pana acum. Astfel cred ca putem cu totii gasi lumina de care avem nevoie, chiar si in intunericul in care ne gasim deocamdata.

autor: Alexandru Năstase

(Visited 41 times, 1 visits today)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.