Inițiativa constituțională a cetățenilor pentru protejarea familiei a pornit la drum!

Inițiativa constituțională a cetățenilor pentru protejarea familiei a pornit la drum!

by -
0 1057
Protejarea Instituției Familiei prin revizuirea Constituției – www.coalitiapentrufamilie.ro

„Comitetul de iniţiativă pentru promovarea propunerii legislative a cetăţenilor privind revizuirea articolului 48, alineat 1, din Constituţia României” a propus un proiect de lege constituțională ce definește căsătoria ca fiind o uniune liber consimțită între un bărbat și o femeie. Proiectul de lege, expunerea de motive și avizul Consiliului Legislativ au fost publicate în Monitorul Oficial pe data de 25 noiembrie.

Această inițiativă legislativă își propune să elimine orice interpretare de conjunctură la care actualul Articol 48, alineat 1, din Constituția României este vulnerabil. Conform acestui articol, „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.”

Considerăm că „soți” este un termen vag și deschis interpretărilor. De aceea, pentru a proteja și sprijini nașterea și creșterea generațiilor viitoare, considerăm că acesta trebuie înlocuit. Proiectul de lege propus revizuiește Articolul 48, alineat 1, din Constiuția României astfel: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.”

Propunerea legislativă privind revizuirea articolului 48, alineat 1, din Constituţia României vine din convingerea fermă că familia este mai mult decât o „instituție” ce asigură „creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”. Familia este, în primul rând, locul în care generațiile viitoare se nasc, iar protejarea ei înseamnă protejarea continuității României ca națiune.

Viitorul societății românești, a valorilor și tradițiilor sale, depinde de felul în care formăm generațiile viitoare. Familia, întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie, este singura relație interumană ce asigură mediul propice nașterii, creșterii și educației acestor generații în spiritul valorilor sus amintite.

„Comitetul de iniţiativă pentru promovarea propunerii legislative a cetăţenilor privind revizuirea articolului 48, alineat 1, din Constituţia României” a fost înființat în luna octombrie 2015 și este format din 16 membri. Este sprijinit de „Coaliția pentru Familie”, un grup informal ce împărtășește aceleași valori. Scopul Comitetului este de a uni societatea civilă în sprijinul căsătoriei, familiei și valorilor creștine.

Detalii la www.coalitiapentrufamilie.ro

(Visited 249 times, 1 visits today)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.