Cristian Pațurcă – „golanul” uitat

Cristian Pațurcă – „golanul” uitat

by -
0 290

„In 1990 eram cu doar cateva luni mai tanar decat Cristian Pațurcă si m-am intalnit nas in nas cu minerii cand au venit chemati de Iliescu sa ne tunda [ eu veneam din Militari in Baneasa la munca ]. Imi dau seama de ce se speriase FSN-ul de bucuresteni, pentru ca in fiecare zi se strangeau in jur de 50 de mii sa protesteze, pentru ca nu puteai sa nu observi ca in fruntea tarii erau de fapt aceleasi cadre ale PCR-ului, trase pe dreapta  ( azi stim ca au fost devarcati pentru ca erau documentati ca „spioni” rusi! ). Ne-au trebuit inca 10 ani ca sa ne dam seama cine este Iliescu si ce vrea el, dar hidra construita de el dainuie si azi, sub numele de PSD. Alti oameni, aceleasi idealuri.

Din pacate azi Cristian Pațurcă nu mai este printre noi, sa ne cante Imnul golanilor, dar cine mai are azi timp sa se gandeasca la trecut sau viitor, cand prezentul ne ocupa tot timpul? mai tineti minte primul discurs a lui Ion Iliescu? Cand ne explica ce este de fapt socialismul si comunismul ( adevarat ). Asta dupa ce lumea strigase „jos comunismul” ca sa-l alunge pe Ceausescu. Dar ce le pasa lor? Petre Roman se face ca nu stia ce va urma, dar eu sunt sigur ca stia ca a participat la o lovitura de stat si nu la o revolutie. Anul acesta vin alegerile peste noi, ne vom alege de la presedinte si pana la europarlamentari. Cine stie cum se va termina 2024, poate va fi mai bine, sau poate o sa-i avem pe Sosoaca si Simion in guvern. Nimeni nu stie, e mizez insa pe mostenirea lui Cristian Pațurcă, pe mintea romanului de pe urma.

O avea Cristian Pațurcă o strada, un monument in Bucuresti? Ma gandesc ca NU, pentru ca asa suntem noi, uitam repede dupa ce ne-am emotionat la fel de repede. In 1989 ne-a furat Iliescu idealurile, sper sa nu ni le mai ia azi azi cineva, pentru ca nu poti tine istoria pe loc, mai trebuie sa platesti cumva pentru ca nu stii ce ai de facut ( ma refer la vot, evident ).”

Autor: George Micu, Sursa: https://bucuresti.info.ro/cristian-paturca/

(Visited 100 times, 1 visits today)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.