Cornel Dinu: „Dinamo e o creaţie bolşevică…creată pentru a se desființa echipa...

Cornel Dinu: „Dinamo e o creaţie bolşevică…creată pentru a se desființa echipa legionară Unirea Tricolorul”

by -
0 1288

Mister vorbeşte despre legăturile Unirii Tricolor cu mişcarea legionară, al cărei adept se declară. Şi acceptă ideea că roş-albii au apărut dintr-o ambiţie a Internelor de sorginte sovietică

Nume de legendă în Ştefan cel Mare, Cornel Dinu admite că povestea lui Constantin Anghelache despre naşterea lui Dinamo printr-o manevră de forţă a regimului comunist e o realitate incontestabilă. „Aţi deschis un subiect delicat şi aţi atins o latură foarte sentimentală pentru mine!„, a comentat Procuroru’. O mărturie şocantă despre rădăcinile clubului Dinamo venită dinspre un personaj care aproape că se identifică cu istoria „cîinilor”.

– Domnule Dinu, v-au surprins mărturisirile şocante ale lui Constantin Anghelache despre anii de început ai clubului Dinamo?
– Domne, profesorul Anghelache este un om de o educaţie fantastică, de mare cultură. Şi a avut o viaţă absolut nemaipomenită. Eu nu pot decît să-l confirm de la un capăt la altul. Trebuie să acceptăm adevărul istoric: Dinamo e o creaţie a Direcţiei Politice a Ministerului de Interne bolşevic, care a acţionat pentru desfiinţarea Unirii Tricolor.

„Eu sînt urmaşul Unirii Tricolor”

– V-a mişcat faptul că aţi fost numit drept singurul dinamovist care duce încă mai departe spiritul vechiului club de la Obor?
– Sînt un adept al dreptei creştine şi aşa voi fi pînă mă voi stinge! Ne sacrificăm în folosul naţiei române! Unirea Tricolor era legată mental de această mişcare (Mișcarea Legionară) , singura de dreapta care n-a fost condamnată la procesul de la Nurnberg, după căderea nazismului. Şi asta s-a întîmplat fiindcă avea această componentă creştină! Şi o să rîdeţi, dar inclusiv Ceauşescu a crescut în acest spirit de dreapta, pe care, în cel mai pur stil al confuziilor tipic româneşti, a vrut să-l preia către stînga! Dovadă şi versurile „Pe-al nostru steag e scris Unire„, un cîntec legionar, pe care-l preluaseră o perioadă comuniştii, pentru propagandă!

– Revenim?
– Da, eu sînt un urmaş al Unirii Tricolor, un urmaş al acelor oameni care au preferat să se ducă la puşcărie decît să pactizeze cu bolşevismul distrugător al spiritului unei echipe negustoreşti. Această alăturare dintre Unirea Tricolor şi Dinamo e cel puţin nefericită.

– De aici şi opoziţia pe care aţi avut-o în ’90 faţă de revenirea clubului la vechea denumire?
– Corect! Ştiam povestea mai demult de la profesorul Anghelache şi m-am simţit dator să nu permit o asemenea confuzie. Fiindcă Unirea Tricolor n-are nimic de-a face cu Dinamo şi cu metodele barbare puse în practică pentru desfiinţarea acelei formaţii.

Costică Anghelache este creatorul şcolii de fotbal de la Bacău. Înainte să le predea fotbal copiilor, îi învăţa cum să mănînce şi să se comporte, îi trimitea la limbi străine
Cornel Dinu

Constantin Anghelache

Dinamo a apărut printr-un mizerabil subterfugiu politic. Internele de sorginte sovietică au dorit în ’47 să desfiinţeze Unirea Tricolor, club suspectat că ar fi un cuib de legionari. Aveau nevoie de o echipă a poporului, vezi Doamne!
Constantin Anghelache, fost jucător Unirea Tricolor

Marinescu acuză dispariţia Unirii Tricolor: „Nedreptate istorică”

Teodor Marinescu a plecat de la Unirea Tricolor doar cu puţine luni înainte de transformarea în Dinamo.

„S-a produs atunci o nedreptate istorică. S-a trecut fără raţiune peste legenda unei echipe care trăia din banii negustorimii oborene. Şi, din păcate, au trebuit să plătească scump oameni precum antrenorul Fane Cîrjan, un tip inteligent, care o luase înaintea vremurilor sale. Ca să vă daţi seama ce om era, aflaţi de la mine că, în paralel cu Unirea Tricolor, pregătea o echipă mică, SOCEC, unde era plătit în cărţi!”.

Sursa: gsp.ro

Notă Foaie Națională:

Clubul Unirea Tricolorul l-a avut ca vicepreședinte și președinte, pe Vică Negulescu, mare legionar.

Antrenorul Fane Cârjan a fost și el legionar.

Suporterii si fotbaliștii echipei Unirea Tricolorul au participat la marșuri si acțiuni ale Mișcării Legionare.

(Visited 504 times, 1 visits today)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.