Acordul cu FMI- sau despre cum se pregăteşte falimentul naţional

Acordul cu FMI- sau despre cum se pregăteşte falimentul naţional

by -
4 601

Cum am ajuns la mâna FMI.
Deşi atât preşedintele Traian Băsescu, cât şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, asigurau opinia publică, acum câteva luni, că România nu are nicidecum nevoie de vreun acord cu FMI, lucrurile s-au schimbat de aşa manieră încât ţara noastră nu numai că a încheiat acest acord, dar s-a legat de FMI în condiţii mai restrictive şi dezavantajoase decât o făcea în anii 1990. S-a ajuns aici printr-o constantă şi continuă presiune asupra României, exercitată prin intermediul agenţiilor de rating economic care au coborât constant (şi nejustificat) „notele” date situaţiei economice din ţară, dar, mai ales, prin presiunile exercitate de instituţiile internaţionale şi forţele care stau în spatele lor.

Cine sunt „cămătarii” noştri.
O altă noutate a acordului cu FMI este că, de această dată, acţiunea din partea instituţiilor internaţionale globaliste a fost concertată. Astfel, partea cea mai consistentă a împrumutului provine de la FMI – 12,9 miliarde euro, de la Comisia Europeană – 5 miliarde, de la Banca Mondială – 1,5 miliarde şi de la alte instituţii financiare – 1 miliard. FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială este constelaţia de organisme cu rol decisiv în stabilirea noii ordini financiare mondiale.

Acordul: bani pentru străini, taxe şi şomaj.
Împrumutul imens impus cu forţa României presupune măsuri pe care guvernul s-a angajat să le respecte. Agenţiile de rating şi-au reintrat deja în rol şi reclamă faptul că eşecul respectării acordului va duce la degradarea ratingului şi colapsul economic. Care este însă realitatea? Văzând măsurile stabilite împreună cu FMI, pe care guvernul le aplică, se observă cum colapsul economic este conţinut exact în cadrul acestui acord.
În primul rând, banii împrumutaţi nu ajung la populaţie şi nici măcar la guvern. Ei vor merge în rezervele BNR şi, având în vedere că băncile de la noi sunt filiale locale ale unor bănci străine, aceşti bani eliberaţi de BNR vor ajunge în mâna străinilor.
În al doilea rând, o condiţie drastică impusă de FMI este creşterea taxelor pentru alimentarea bugetului de stat, laolaltă cu îngheţarea salariilor din sectorul bugetar sau chiar cu disponibilizări masive făcute de stat. Deja guvernul a introdus impozitul forfetar, prin care orice întreprindere, indiferent de profitul pe care îl înregistrează, trebuie să plătească taxe în plus la stat (de la 500 de euro în sus, în funcţie de profit). Bugetul de salarii al profesorilor a fost nu numai îngheţat, ci şi tăiat, iar creşterile (oricum minore) de salarii sunt amânate sine die, prefigurându-se, în plus, concedierea a zeci de mii de angajaţi din sistemul de educaţie şi din alte sectoare bugetare.
Măsurile sunt aberante şi dovedesc o logică anti-economică programatică. Impozitul forfetar loveşte din plin firmele micilor întreprinzători, talpa ţării, adică exact în cei care reprezintă sectorul vital al economiei oricărei ţări – cei care produc şi aduc bani la buget. Consecinţele sunt mult mai importante, deoarece prin eşecul provocat al acestor micro-întreprinderi se urmăreşte, de fapt, nu numai distrugerea forţei economice (ceea ce, oricum, e îndeajuns de grav), ci şi distrugerea unei mentalităţi şi a unui tip de raporturi dintre oameni, precum şi a unei atitudini faţă de stat-sistem. Se obţine astfel, pe de o parte, eliminarea acelei pături sociale de oameni independenţi de sistem, autonomi, care au căpătat deprinderea de a gândi pe cont propriu, şi, pe de alta, slăbirea statului naţional, care va avea o mare de şomeri şi un buget secătuit.
Aceşti întreprinzători sunt nevoiţi, prin însuşi genul de activitate economică în care s-au implicat (realizarea unei mici afaceri, practicarea unui meşteşug, a artizanatului, comercializarea producţiei agricole etc.), să aibă o atitudine autonomă faţă de sistem. Ei nu depind de salariul dat de guvernanţi sau de o multinaţională, deci nu au o mentalitate funcţionărească, dependentă şi pasivă, ci una activă, ce implică un grad mai mare de cunoaştere, şi un spirit mai critic faţă de mişcările statului. Prin intervenţia brutală a FMI în acest tip de realităţi, activitatea economică nu se va mai realiza la nivelul de jos (şi real) al societăţii, într-un mod natural, între persoane, firme, asociaţii etc., ci totul va fi înglobat într-un sistem tiranic (şi virtual) ce stabileşte, în mod arbitrar, în funcţie de supunerea arătată, cine primeşte pâine şi cine nu.

Ioan Bucur

Articol aparut in nr 4 al revistei Presa Ortodoxa

Acordul cu FMI- sau despre cum se pregăteşte falimentul naţional

(Visited 85 times, 1 visits today)

4 COMMENTS

  1. CATA PROSTIME SI FRAIERIME EXISTA IN LUME SI IN TARA ASTA SA CEARA BANI DE LA CAMATARI CARE DE FAPT ACEI BANI SUNT TIPARIRI FARA ACOPERIRE IN AUR. CHIAR SI CEAUSESCU AVEA DREPTATE, CEL CARE ITI IMPRUMUTA BANI ITI ESTE CA UN STAPAN. BINEINTELES CA LUMEA NU SE TREZESTE CA MAI DULCI SUNT:PROSTIA, LENEA,CURVIA,TELENOVELA, INCULTURA,…ETC
    LUMEA E LIPSITA DE ADEVARATA STIINTA, DE ADEVARATA CREDINTA ADADAR HOTII SI SARLATANII GUVERNEAZA SI FRAIERII PLATESC SI MUNCESC SI SUFERA SI VOR FI O SCLAVIE MONDIALA MAI INTAI ECONOMICA SI MAI APOI SE PREA SI SPIRITUALA(!),.. ASTA E DE FAPT REALITATEA. TREZITI-VA CA FOARTE CURAND CHIAR INCEPAND CU PRIMAVARA- VARA LUI 2014 (CINE ARE URECHI SI MINTE SA PRICEAPA CE E IN LUME)SE VOR SCHIMBA LUCRURILE IN LUME SI ECONOMIC SI RELIGIOS SI POLITIC SI DACA LUMEA DOARME BINEINTELES CA SCLAVIA IN MASA O SA DEVINA TOTALITARA SI LEGALA SI MONDIALA.

  2. Termiati dracu cu timpeniile astea cu cipul . Iti baga un cip. Si cei cu asta? Prind posturi straine?Vad pe intuneric sau ma teleportez?

  3. Rolul unui jurnalist este acela de a informa opinia publica nu de a dezinforma opinia publica(societatea).”Cum am ajuns la mana FMI” ,intrebarea este buna dar nu si raspunsul.Uitati-va mai atent in perioada ultimilor 20 de ani,mai exact imediat dupa asa zisa revolutie din 89.
    Sa devi un hot mai intai trebuie sa furi,sa demonstrezi, primordial este sa-l prinzi.Sa imprumuti o tara,important este sa-i distrugi economia.Ilici si gasca lui au facut ce au stiut ei mai bine.

  4. FMI, BM, BCE au un obiectiv si anume sa faca bani. Este o forma evoluata de a pauperiza populatiile reducandu-i la calitatea de sclavi ai unei noi ordini financiare, corporatiste, globale. Iar totul face parte din planul iudeomasonic, vechi de cel putin 200 de ani, care creioneaza pas cu pas etapele organizarii noii ordini mondiale – „Protocoalele sionului”. Daca doriti va pot pune la dispozitie materialul. Se urmareste supunerea financiara a tarilor, iar de aici pana la plantarea cip-ului nu e decat un mic pas. Dumnezeu sa ne ajute!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.