Românii cred în Dumnezeu şi-n Biserica. Chiar dacă unii se chinuie se...

Românii cred în Dumnezeu şi-n Biserica. Chiar dacă unii se chinuie se demonstreze contrariul

by -
14 1536

Că unora le stă în gât credinţa românilor în Dumnezeu e de notorietate.  Ceea ce nu a reuşit ciuma comunistă încearcă acum “socialismul cu faţă umană” ce poartă numele de “democraţie”.

Metoda este foarte simplă:  trebuie creată senzaţia că doar proştii, săracii şi needucaţii cred în Dumnezeu.  Şi cum se face asta? Prin intermediul presei.

Ultimele lovituri au venit în vara acestui an, atunci când Fundaţia Soros a aruncat în media nişte cercetări sociologice în acest sens. Este vorba despre studiul Religie şi comportament religios”. Cu toate acestea, concluziile acestei lucrări sunt interpretate într-un mod care nu are nicio legătură cu ştiinţa. Citind concluziile publicate pe siteul onorabilei fundaţii, orice om de bună credinţă înţelege că de fapt acest studiu s-a făcut pentru a demonstra ceva, nu pentru a cerceta ceva.

Să le luăm pe rând. Fundaţia Soros titrează Românii sustin dreptul la avort”.  Citind acest titlu CATEGORIC, oricine s-ar aştepta să fie nişte procente zdrobitoare care să susţină această afirmaţie. Dar ce spune de fapt studiul?

Manipularea iese la iveală chiar de la început:  Cităm: “Majoritatea românilor sunt de acord cu avortul din motive medicale, relevă noi date ale ale cercetării „Religie și comportament religios”. Întrebați dacă sunt de acord cu întreruperea voluntară a sarcinii (avortul) atunci când părinţii nu-şi doresc copilul, doar 31% dintre români răspund ferm nu. Cea mai mare parte dintre români, jumătate, sunt „neutrii” și condiționează aprobarea avortului de diferite situații, cea mai acceptabilă condiție fiind necesitatea medicală a avortului”.

Cu alte cuvinte, 31% din români se opun ferm, în orice condiţii avortului, în timp ce 50% sunt de accord cu această procedură DOAR în cazuri extreme, atunci când mama sau copilul este în pericol”.  Practic, nuanţa “când mama sau copilul este în pericol” aduce pe cei 50%, majoritarii, alături de cei 31% din prima categorie, rezultând o majoritate covârşitoare( peste 80%), care NU( sublinierea îmi aparţine) sunt de acord cu avortul în orice condiţii.

“În ceea ce privește îngrădirea avortului prin lege, date obținute în ultimii ani arată că 60% din populație se declară împotriva îngrădirii dreptului la avort, în timp ce 30% din populaţie crede că avortul trebuie îngrădit prin lege, în timp ce aproximativ 10% nu au o opinie”, se arată în acel studiu.  Alte neconcordanţe: păi autorii spun că studiul a fost realizat în luna iunie. Atunci cum pot fi folosite date culese “în ultimii ani” Ca să nu mai vorbim că termenul a “îngrădi” nu este sinonim cu a “interzice”.  Păi mai sus, în acelaşi studiu, scrie negru pe alb că majoritatea, “neutrii” cum eronat îi numesc  autorii, sunt de acord cu îngrădirea avortului dacă nu este cauzat de motive medicale!

Tot aceiaşi autori titrează: Deşi au încredere în Biserică, românii nu o vor amestecată în politică”.  Să cităm: “În timp ce 73% dintre cetăţenii români spun că au încredere multă sau foarte multă în Biserică, 81% dintre români nu sunt de acord ca preoţii să sfătuiască oamenii cu cine să voteze[…]

Doar 3% dintre români îmbrățișează total doar opțiuni conservator-religioase(sublinierile aparţin Sorosistilor), cum sunt: finanţarea bisericii din surse publice, susținerea pentru construcţia Catedralei Mântuirii Neamului, susținere pentru predarea religiei în şcoală, îngrădirea avortului prin lege şi sporirea influenţei religiosului asupra politicului. 9% dintre români împărtășesc cel puțin patru dintre cele cinci opinii de mai sus”.

Din nou, manipularea şi interpretarea părtinitoare a rezultatelor îşi arată capul urât. Păi dacă întrebarea este “aveţi încredere în Biserică?”, atunci şi continuarea ar trebui să fie pe aceeaşi nuanţă: “sunteţi de acord cu implicarea Bisericii în politică?”, NU “sunteţi de acord ca preoţii să sfătuiască oamenii cu cine să voteze?”.  Pentru că sunt două lucruri diferite.

“Biserica” nu înseamnă doar preoţii. Biserică este un termen care însumează o mulţime de elemente: învăţătura creştină, moştenirea străbună, instituţia, preoţii, activitatea clerului, etc. Reducând totul la “preoţii care dau sfaturi la vot”, întrebarea îşi pierde relevanţa, pentru că elimină toate celelalte componente spirituale ale “Bisericii”, concentrându-se pe un singur element.

E ca şi cum cineva ar întreba: “consumaţi salata ciobănească”? Şi apoi ar întreba dacă “vă place oţetul”. Răspunsul negativ la a doua întrebare nu implică automat aceeaşi reacţie şi faţă de prima! Acelaşi procedeu imoral şi neprofesionist îl folosesc autorii în privinţa Bisericii. De remarcat că totuşi n-au avut tupeul să dea un titlu negativ materialului, dar au compensat subliniind, într-un subtitlu, ce-i interesa pe ei…

A treia parte a studiului sorosist pe care o analizăm este cea referitoare la Catedrala Mântuirii Neamului.  “Romanii aproba construirea Catedralei Neamului, dar nu din buzunarul lor” titrează autorii.

Să vedem pe ce se bazează, vorba lui Moromete: “27% dintre români declară că sunt total de acord cu proiectul Catedralei Neamului; 34% sunt mai degrabă de acord; 29% sunt împotrivă sau mai degrabă împotrivă, iar 10% încă nu au o opinie”. Până aici e clar.

Ca de-obicei, banul e ochiul dracului. “În ceea ce privește sursele de finanțare pentru construcția Catedralei Neamului, cei mai mulți dintre respondenți – 32% – au ales răspunsul „Catedrala ar trebui să fie construită doar cu banii Bisericii”, iar alţi 26% spun că cea mai mare parte a fondurilor ar trebui să fie din banii Bisericii. De cealaltă parte, doar 20% sunt de părere că majoritatea finanţării ar trebui să fie publică, în timp ce numai 10% dintre români cred că proiectul ar trebui să fie integral finanţat de stat”, scriu oamenii lui George Soros.

Avem o categorie mare de persoane, în total peste 58%, care ar vrea ca edificiul de cult să fie contruit doar cu banii Bisericii. În opoziţie, spun autorii, cu cei de 30% care sunt de acord ca proiectul să fie susţinut – parţial sau total – din bani publici.

Trecând peste faptul că nu se ştie ce s-a întâmplat cu restul de 12%( încurcau concluziile ce trebuiau demonstrate?) din cetăţeni, autorii fac o eroare foarte gravă.  Pleacă de la premisa că instituţia BOR este un fel de ONG sau de firmă privată, ceea ce ar însemna că fondurile primite de la bugetul de stat sau de la public sunt reduse.

Ori această premisă este falsă. Se ştie că toate cultele primesc bani de la bugetul de stat, salariile preoţilor sunt plătite de stat, plus că o mare parte din fonduri  vin din colecte publice.  Deci întrebarea corectă stiinţific  ar fi fost: “Ar trebui ca statul să contribuie în mod direct la proiectul Catedralei Mântuirii Neamului?”, pentru că oricum contribuie INDIRECT la acest proiect.

Chiar şi în condiţiile actuale, tot nu este nimic care să justifice un titlu precum “Românii nu vor să plătească pentru Catedrala Mântuirii Neamului”, atâta vreme cât în acelaşi studiu “Religie şi comportament religios”, scrie negru pe alb:70% dintre români contribuie cu bani la Biserică(sublinierea mea), iar pentru 61% rugăciunea face parte din viaţa de zi cu zi.”

Mai grav decât aceste jalnice tentative de manipulare este că presa le preia pe nerăsuflate şi le anunţă drept adevăruri absolute, asupra cărora nu planează nicio îndoială. Presa nu pune la socoteală buna-credinţă a autorilor, nu-şi pune întrebări asupra normelor metodologice folosite şi nici măcar nu verifică să vadă dacă procentele anunţate strâng 100% din totalul celor intervievaţi.

Iar peste toate, stă propagarea ideii pe care o găsim peste tot unde apar astfel de “studii”: cei mai credincioşi sunt “Persoanele în vârstă şi fără studii, persoanele de sex feminin, cu preponderenţă în mediul rural decât cel urban”. Mai mereu, această afirmaţie nu este susţinută de cifre, dar este postată drept adevăr. Ultimii care au pus umărul la crearea acestei false imagini sunt cei de la Discovery Channel . Într-un sondaj de opinie, ei au găsit că “40% dintre români cred că universul a fost creat de Dumnezeu”.  În opinia lor, cei 40% reprezintă exact categoria de care vorbeam, pentru că autorii se grăbesc să precizeze că : “românii cu studii superioare şi cu venituri peste medie sunt adepţii teoriei Big Bang.”

Deci, chiar dacă această teorie este foarte disputată în lumea ştiinţei, toţi cei care se îndoiesc de ea – căci asta înseamnă o teorie – sunt nişte retrograzi săraci.

Ce au Discovery şi Soros în comun? Repetă la infinit nişte minciuni, creează studii pentru a-şi demonstra punctele de vedere – ceea ce este neştiinţific şi imoral – în speranţa că dacă vor repeta la infinit acelaşi lucru, oricât de nefundamentat ar fi, lumea îl va accepta într-un final ca adevăr.

Poate că cei care sunt cu adevărat credincioşi şi vor să facă ceva pentru neamul lor ar trebui să-şi unească eforturile, pentru a scoate la iveală adevărul. Resurse există, oameni de valoare– atât spiritual cât şi profesională – sunt, mai lipseşte doar un pic de bunăvoinţă. Până când?

de Mihai M.Popescu

 

Nota bene:

Biserica este reprezentata in doua chipuri: Chipul ceresc, prin Hristos Iisus Mantuitorul care este capul Bisericii, si chipul pamantesc prin ceea ce se numeste Trupul Bisericii format din clerici si MIRENI. Biserica nu inseamna o institutie de stat, un S.R.L. sau S.A. Biserica este vie si lucratoare prin membrii ei, clerici si MIRENI, cu ajutorul Duhului Sfant.

Cand multi dintre cei de mai sus raspund ca, Catedrala Mantuirii Neamului ar trebui construita cu banii Biserici, o fac din postura unor oameni care se considera in afara Bisericii, straini de ea si fara nicio comuniune cu dansa. Acest lucru este cu adevarat ingrijorator!

C. M.

 

 

 

 

 

 

(Visited 296 times, 1 visits today)

14 COMMENTS

 1. Domnii mei,fratii mei (daca.mi permiteti)a avea o biserica ,o catedrala e un lucru cat se poate de bun,chiar placut lui Dumnezeu.Eu doar atat am spus, ca acum cu valurile de prin patriarhie ,cu amestecatura asta religioasa lumeasca construind o catedrala,imi este greu sa cred ca ar fi o ortodoxie curata strabuna inauntru.Tot ce misca pe bani grei mai ales intr-o tara ca Romania nu se misca nimic la intamplare.Cei care dau bani pt aceasta catedrala, sa dea Dumnezeu sa fie convinsi ca inauntru se propovaduieste o ortodoxie dupa invatatura lui Hristos asa cum au propovaduit-o inaintasii nostri pana la intrarea Romaniei ortodoxe in UE SI IN NATO.A ridica o biserica sau un fir de par pt a arata strainilor ,pt exemplu,pt integrare,pt a nu fi mai prejos,pt a ne integra in felul asta ,fratilor ramane doar o afisare lumeasca pt aceasta lume ertica occidentala.Cat pt noi de a avea aceasta catedrala ,am putea sa umplem bisericile de evlaviosi pana sa dea si afara ,caci Dumnezeu intotdeauna Ii va vedea INAUNTRU.Aici unde locuiesc ,ma mandresc cu filmate si fotografii din manastirile si bisericile di tara ,cum fratii mei ortodocsi romani asculta Sf.Liturghie chiar si dinafara bisericii,va asigur ca starnesc invidie printre credinciosii de aici catolici(care au mai ramas). Dar nu asta m-ar interesa ,cat de mare sau frumoasa arhitectonic ar arata aceasta catedrala ,mai repede m-ar interesa o bisericuta mica dar plina de credinciosi evlaviosi si mai ales cu preoti care sa respecte dreapta credinta ortodoxa strabuna sperand ca acel preot va fi in ADEVAR pt ca romanii il vor urma cu incredere sperand spre bine.Sa ma iertati ,dar ffff multe biserici acum au preoti care au viziuni ecumeniste.Patriarhia este in chezasie cu occidentul,poporul moare de foame inotand in datorii.Din cauzala la niste unii care isi etaleaza masinile de lux ,vilele ,iachturile ,”new-age manele”,pai oameni buni aia nu sunt ortodocsi.A fi ortodox inseamna o mare raspundere ,inseamna sa fi primul care dai exemplu prin comportament de convietuire cu cei din jur(ca sa ma exprim lumesc) ,indiferent de rasa sau religie,convertind doar prin fapte ci nu prin etalare.Acum impresiile sunt impartite,dar va spun ca mie imi este teama ca la binecuvantarea pietrei de temelie a acestei catedrale ,acea „binecuvantare” va fi una masonica.Romanii nu mai sunt liberi de mult ci doar teleghidati prin conditionare,DARRRR,sa stiti ca la capitolul crdinta suntem doar noi si Hristos,ierarhii de la patriarhie si cu anumiti preoti raspanditi prin biserici nu sunt cu noi.Avem duhovnici aruncati prin munti ,trimisi in izolare de catre „noii veniti”,preoti cu viziuni straine intereselor romanilor scoliti special,pt ca romanii „inapoiati” sa se poata „integra” in noua era a tuturor crdinciosi ,indiferent de istorie ,de culte ,de pret si de religie ,indiferent de dumnezeul in care au crezut pana atunci.Aceasta debandada religioasa a creat-o fostul papa Woityla la comanda celor care au tot condus lumea(ii stim)pt „aplatizarea”lumii.Tocmai de aceea Romania a avut de suferit si sufera in continuare.Dar se puncteaza pe tineri ,pt ca tinerii trebuiesc „indrumati” spre o forma de „credinta”c dar fara Dumnezeu.Sa ma iertati daca vi se pare ca am exagerat ,dar crdeti-ma ca as vrea ca eu sa gresesc numai si numai sa ne fie bine noua ca ortodocsi si binenteles pt omenire.Doamne Ajuta! fratilor,Dumnezeu cu toti Sfintii Lui, sa va calauzeasca pe calea placuta Lui!!! P.S. Rugati-va la Hristos si la Maica Sa , ca sa intelegem Voia Lui , sa ne intelepteasca pe noi toti, de a sti cum e mai bine pt noi pt viitorul copiilor copiilor nostri! (sa invatam din vietile sfintilor)

 2. O CATEDRALA,a mintuirii neamului e necesara,nu vad pe cine ar deranja,mai ales ca toate natiile din jurul nostru,noi de ce sa nu avem,vor merge in pelerinaj milioane de oameni si din strainatate cum mergem si noi la altii,nu avem de pierdut,dimpotriva numai de cistigat,ne vom ridica in ochii celorlalte natii,demonstrind ca sintem crestini ortodoxi convinsi!In alte perioade Romanii au fost si mai saraci ca acum si totusi au construit lacase de rugaciune care stau marturie de veacuri spre slava si mindria celor care le-au ridicat! Sa auzim numai de bine!

 3. Gipsy frate, stiu ca esti inimos, dar incearca sa judeci un pic si la rece. Pai spui de vremuri de criza si romanasii nostri cumpara ultimele tipuri de ferrari sau cobra inainte chiar sa se lanseze modelele! Sau fac nunti de un milion de euro si mai stiu eu ce… Sunt bani, la cei care-si zic ortodocsi, deci ar putea sa se construiasca si Catedrala Mantuirii Neamului. In ceea ce priveste ecumenismul ierarhilor, nu m-as grabi sa judec, atata vreme cat oamenii nu-i sprijina pe ierarhi cu nimic. Cum sa fie ierarhii independenti de politic si de stat cata vreme oamenii nu sunt alaturi de ei? Pot sa-ti spun ca am mers odata cu un camion cu nisip la o episcopie ce avea multe constructii, si pur si simplu episcopul nu intelegea cine ne-a trimis. Nu-i venea sa creada ca niste oameni oarecare s-au gandit ei sa ajute episcopia. Cand s-a convins, avea lacrimi in ochi, era prima data cand se intampla asa ceva de cand era el episcop. Frate Gipsy, tine minte: daca noi nu vom construi catedrala, poate chiar va fi ridicata de ecumenisti si altii asemenea si ne vom face de ras inca odata. De vreme ce ridicarea catedralei este un lucru bun ar trebui sa ajutam si noi cum putem. Eu nu sunt bogat, n-am putut sa dau pana acum mai mult de 150 de lei pentru catedrala, dar o sa mai dau cat pot si sunt sigur ca Dumnezeu primeste si se bucura.

 4. @GYPSI
  Dar de ce trebuie să construim numai autostrăzi şi stadioane în vremuri de criză? Să fim serioşi. Cel mai greu lucru de care s-au lovit românii (adică ortodocşii) au fost… cele câteva duzini de şiruri de cerneală şi de ştampile necesare de la autorităţile zice-se româneşti (în realitate SECTANTE). Au fost nişte zevzeci prin presă care, crezând că vor întărîta pe mai marii Bisericilor minoritare, au întrebat nişte ierarhi de la aceste culte dacă se simt ofensaţi de ajutorul dat de către stat în construirea Catedralei ortodoxe. Îmi amintesc un răspuns al unui episcop romano-catolic: „Păi statul să ne ajute doar pe noi iar majoritatea să fie ignorată?” (citat din memorie).

 5. AR FI FOST FRUMOS SA AVEM SI NOI DEJA O CATEDRALA ,MAI ALES IN BUCURESTI,DAR NU IN VREMURILE ASTEA SI NU CU O PATRIARHIE ECUMENICA .E TARZIU.S-o pastram pe aceea adevarata din suflet cu care au crescut generatii si generatii facand in timp sa dainuiasca ortodoxia.In ziua de azi?….in cardasie cu euro-teologi?….Mai bina lipsa ,decat o sminteala nationala.Sa curatam mai intai bisericile de intrusi(cu invataturi straine neamului ortodox) decat sa inaltam vreo biserica sub patriarhia actuala ecumenica.DA,intradevar ar fi fffff normal sa avem o catedrala ,dar nu in „ortodoxia” asta in intercomuniune cu altii.Manastirile care au fost construite candva de domnitori,au fost construite cand ortodoxia nu a suferit schimbari (ca acum). Este importanta biserica ,dar mai ales continutul ei.Daca ar fi construita o catedrala asa cum au construit-o domnitorii nostri in speranta ca acolo se va propovadui ADEVARATA ORTODOXIE STRABUNA ,DA,DA,DA,.Dar in vremurile astea , cu o ortodoxie amestecata VOIT cu alte surogate europene avortate,NICIODATA! Doamne Ajuta! P.S. Poporul ortodox roman merita o catedrala ,dar nu in conditiile astea vitrege-religios de acum.Poporul roman merita o biserica adevarata mantuitoare in ceruri ci nu o catedrala fatarnica (cum vor niste unii)in intercomuniune cu ereticii.

 6. Deci catedrala este un mijloc de a oferi lui Dumnezeu un adapost frumos, nu ca lipsitii de mila si dragoste care au izgonit Sfanta Familie ca sa nasca intr-o iesle.
  Ideea ca daca Hristos s-a nascut intr-o iesle acolo sa si ramana este anti-crestina.
  Biserica nu e a oamenilor ci a lui Dumnezeu. Deci trebuie sa fie cat de frumoasa poate fi, cat de frumoasa o poate face comunitatea. Biserica este o oglinda a credintei lucratoare a comunitatii.
  Cand biserica este saracacioasa pentru ca saraci sunt si crestinii care o ridica, este de inteles si Dumnezeu primeste cu dragoste banul vaduvei. Dar cand biserica este saracacioasa desi oamenii sunt bogati, inseamna ca se leapada de Dumnezeu ca sa slujeasca banilor si placerii.
  Cand crestinii din Imperiul roman au devenit mai putin saraci, primul lucru pe care l-au facut a fost sa ridice biserici frumoase, azi numite catedrale, la Roma, Ierusalim, Constantinopole. Biserica Invierii, Biserica Crucii, Biserica Sfintilor Apostoli si, cea mai vestita, Sfanta Sofia.
  Pe care voi tocmai le-ati facut de ocara, si impreuna cu ele si pe sfintii imparati, episcopi, preoti si diaconi, binecredinciosii constructori si crestini care le-au ridicat intru slava lui Dumnezeu si care au slujit in ele cu toata dragostea si cucernicia, care s-au impartasit in ele de puterea lui Dumnezeu. Cate minuni a facut Domnul in aceste catedrale si voi le huliti!
  Sau credeti doar romanii nu au dreptul sa aiba catedrale, dintre toate neamurile ortodoxe? Sarbii au. Grecii au, gramada. Bulgarii au. Rusii au. Ucraineenii au. Gruzinii au. Pana si ortodocsii polonezi, finlandezi sau cehi au. Doar romanii nu au voie? Rusine!

 7. Doamne Ajuta! -E usor de construit o suta de biserici,dar e mai greu sa intreti macar una(cu vremurile pe care ortodocsii se confrunta) asa cum a lasat-o Hristos cu aceeasi invatatura ,cu aceeasi randuire,cu aceeasi dragoste de aproape…E mai greu in ziua de azi sa propovaduiesti adevarul ,mai ales intr-o lume Voit pagana,indracita.Stramosii ,sfintii ,carturarii,martirii,isi puneau mai putine intrebari ,pt ca stiau din timp raspunsurile,cerscand ortodox ,gandind romaneste,iar Adevarul sedea bine in viata ortodoxa romaneasca,chiar si pt cei care s-au perindat pe la noi, care erau de alt neam .Dar ce sa-i faci,… s-au schimbat vremurile ,valorile ,vocatiile,indeletnicirile….ce sa mai… ortodoxul in ziua de azi a devenit un „demodat” un „inapoiat” dupa invataturi trecute..si tooot asa.Ce sa facem ,daca Dumnezeu nu vrea sa devina maimuta ,cu invataturi schimbabile ca la semafor dupa comoditatile omului.El a venit OSINGURA DATA CU O SINGURA INVATATURA,iar Sfantul Duh nu sta la cheremul intelegerii noastre comode lumesti.S-a introdus si promovat in tara noastra o invatatura europeana lumeasca pieritoare de suflet ,cautandu-se o salvare lumeasca AICI.Hristos a venit pt SALVAREA NOASTRA pt VIATA VESNICA , ci nu pt comoditatile noastre lumesti care duc in alta parte la condamnarea vesnica .Deeeci,bisericile sunt pt crestini de la Dumnezeu,iar biserica adevarata este in sufletele noastre ,fiecare dintre noi ,fizic,suntem un templu al sufletelor noastre ai bisericii noastre pe care fiecare dintre noi de buna credinta (botezat ortodox),trebuie sa o avem in suflet.Biserica adevarata este aceea pe care a lasat-o Hristos, aceea care cu vremurile astea este greu de mentinut , nu arhitectural ci aceea din sufletele noastre.Repet avem deja foarte multe manastiri si biserici lasate de domnitorii nostri chiar cu pretul vietii ,Slava Domnului ,avem loc si timp sa ne rugam unii pt altii.E mai greu de mentinut in ziua de azi invataturile lui Hristos neschimbate,decat sa ridici o mie de catedrale.In schimb apar ca pe banda invataturile dumnezeului lumesc comod omului modern european care „iubeste”de mama focului pe ortodocsii „inapoiati” si invechiti de doua mii de ani.Dumnezeu Neschimbat ma salveaza ,NICIDECUM asta clown comod fiecarui ateu si chiar pagan ce se impune in ziua de azi prin scoli prin intercomuniune peste tot.Dar binenteles Adevaratul Dumnezeu nu este vazut pt toti ochii chiar daca El ne-a deschis ochii chiar atunci pe cruce,prin acei evrei ,care astazi nu mai exista.Astazi …nu exista orb mai orb decat cel ce nu vrea sa vada.Catedrala mantuirii neamului?! …si cine s-o bimecuvanteze?patriarhul Daniel? ,probabil ca da ,pt ca e pe „sectorul 5” ,probabil ca se vor strecura si cateva „invataturi” din „almanaHe” vazand ca ne aflm pe sect. 5… aha am inteles …piatra de temelie.Probabil si cu binecuvantarea „fratilor” catolici pt ca asa e frumos in intercomuniune (ce cuvant lung si prost)chiar un gest european…….Va straluci acea catedrala , in luciul Dambovitei ,ce sa mai….

 8. Din tot ce-a lasat Dumnezeu,bun si frumos pe pamant,nimic nu se poate compara cu nasterea unui copil.Cand omul nu vrea ceva,gaseste intotdeauna un motiv plauzibil(ptr.el insusi)ca sa-si motiveze decizia.Pentru a curma o viata,pe care Dumnezeu a decis sa o trimita pe pamant,nu EXISTA,nici o motivatie,nici medicala,nici sociala.Daca Dumnezeu a decis sa-ti dea un copil handicapat,sau mama sa-si dea viata la nastere,EL stie de ce.Din pacate,duhul lumii moderne in care traim,face ca omul sa se increada prea mult in putera lui de a decide.Parerea mea este ca,nimeni si nimic nu va putea convinge o viitoare mama se renunte la copilul ei,DACA,traieste cu FRICA LUI DUMNEZEU .Referitor la sond.cine se va conducedupa ele,va fi mereu un ratacit.Sa respectam legile statului,in functie de legile lasate de DOMNUL IISUS HRISTOS.In ce priveste,construirea Catedralei Neamului(nu cred ca este in totalitate dorinta neamului),subscriu cele spuse de fratele Gipsy,si adaug:Dumnezeu,a trimis pe UNICUL SAU FIU,sa se nasca intr-o iesle,iar noi robii SAI,dorim biserici cat mai stralucitoare,impunatoare.De ce oare?Ca sa ne putem mandri,stim unde la dus mandria pe Lucifer,tot acolo vom ajunge si noi,cautand pentru rugaciune locuri placute privirii.Eu cred,ca mantuirea sta in noi insine,in puterea rugaciunii noastre,indiferent de cat este de somptuos locul rugaciunii.FIE,DOAMNE MILA TA SPRE NOI,PRECUM AR TREBUI SA NADAJDUIM,INTRU TINE.DOAMNE ocroteste-i pe romani.

 9. Timp de 20 de ani paganii au taiat mainile si picioarele romanilor fara a mai putea decide in propria-i tara,iar acum rezultatul „statisticii” ar fi dupa mintea unora: „deci,s-a constatat ca romanii ajunsi fara maini si fara picioare, nu mai vor sa mearga, pt ca nu mai au nici ochi pe unde sa mai mearga catre Dumnezeu!”.Acest rezultat se vrea in urma unor astfel de statistici „binevoitoare”.E o JIGNIRE la adresa neamului romanesc ortodox strabun. RUSINE!!!!!!!

 10. Romanii au crezut ,cred si vor crede in Dumnezeu,numai ca dusmanii pe care-i stim si din afara si dinauntrul tarii VOR ca romanii sa nu mai creada in Dumnezeu .Doar ca romanii vor fi martirizati in adevaratul sens al cuvantului.Noi ortodocsii le-am tot dat planurile peste cap intotdeauna in istorie celor fara Dumnezeu ,pe care si pe-stia ii stim cine sunt.Acum vor trebui sa treaca la martiraj ,pt ca prin foamete ,prin datorii la banci,prin distrugerea agriculurii,prin inchiderea spitalelor , n-au reusit sa distruga ortodoxia ,adica viata ortodoxului roman. Prin tot ceea ce vedem ca se-ntampla in tara noastra ,criminalii lumii ar dori dezordine „ordonata”pt a-i subrezi pe romani in credinta ,pt a nu mai avea timp pt Dumnezeu,pt a ne pierde mintile deja zdruncinate de ei prin foametea si boala sufleteasca si trupeasca a romanului ,pe care tot ei au provocat-o de 20 de ani incoace.Nu sunt comunist ,dar astia sunt criminali criminali. Legat de construirea catedralei Mantuirii Neamului…Pt Mantuirea acea muuult ravnita…pai oameni buni ,nu-i nevoie de o catedrala.Vedeti dvs,in occident sunt o gramada de catedrale ,una mai mare ca alta si totusi si-au pierdut mantuirea in veci.Am mai spus si in alte comentarii,decat o biserica plina cu draci , (construita pe banii poporului la comanda tradatorilor),mai bine goala.Biserica lui Hristos terbuie sa se afle in sufletul nostru , PENTRU mantuirea neamului..pai pe aceea ar trebui s-o avem FIECARE dintre noi IN SUFLET.Avem deja o patriarhie taiata in doua ,nu-i deajuns?. In Romania se vrea ca cine n-are carte are parte ,iar cine n-are Dumnezeu ,va avea doua parti .Deci la ce ne-ar mai trebui o catedrala ,cu banii aia mai bine ii facem pe tineri sa ramana in tara pt a asigura nr populatiei Romaniei peste 25 de ani,altfel romanii( pana si aia de buna credinta) vor fi cu ochii pe minoritarii bruneti ,traind din statistici.A face statistica pe romani dupa 20 de ani de foamete si chin si noi generatii dezorientate si cu invatamantul la pamant ,cineva mai umbla la statistici sa vada daca romanul mai este de acord cu ceva in tara lui?,sa vada daca s-a transformat in cobai pt statistici?.Pai…, mai poate un om normal sa-si mai dea cu parerea ,cand de dimineata pana seara (timp de 20 de ani) este bombardat psihic si sufleteste pe toate plaurile? O adevarata statistica bazata pe un studiu real sanatos si bun intentionat se face cu un popor atunci cand acel popor nu a avut traume economice ,este sanatos tun din toate punctele de vedere ,atunci cand poate sa discerne cu calm etc.Dar cand romanul de zeci de ani a fost INTENTIONAT VOIT infometat si terorizat sufleteste si trupeste ,acum trebuie sa devina cobai pt ca sa -si mai dea cu parerea ,pt statistica de c-cat a cuiva,nu le este rusine de criminali???????.Ce sa spun?! se fac statistici cu un popor devenit in timp COBAI IN PROPRIA-I TARA.RUSINE ,LASATI POPULATIA IN PACE ,si-asa este deja zdruncinata.Romanii ORTODOCSI n-au nici-o legatura cu „big-bang ” cu „bing-pong” cu toate cretineriile astea produse special pt a ne distruge.A nenorocit generatia de tineri in Romania ,prin NE-invatamantul din scoli devenite centre de pagani,iar acum prin statistici vor ca sa ne arate prin raspunsurile populatiei indobitocite din timp ca sa ne uitam unii la altii cat de pagani si atei am ajuns???.Voi nu simtiti dvs cei care permiteti astfel de statistici cat de injosit au ajuns romanii???.Dupa ce infometez o populatie timp de 20 de ani ,il umulesc,ii distrug biserica ,traditia ,pamanturile ,neamurile ajunse la cutite pt o bucata de pamant,parinti plecati in tari straine cu copii lasati aiurea prin scoli fara Dumnezeu,iar dupa toate astea se umbla la statistici????.Pai ce studii si pregatire sanatoasa poate sa aibe cineva ca sa creada ca rezultatele „statisticii” sunt reale? S-a dorit din timp urmarindu-se din timp un rezultat fals intr-o lume ajunsa ireala falsa ,dar cu o credinta sanatoasa ,dar REALA ortodoxa .Tocmai asta se urmareste ca sa se distruga ce-a mai ramas real ,adica DUMNEZEU!!!!!!!!!Tocmai de-asta Romania sufera,iar sacalii fac asa zise statistici si chiar teste pe romanii transformati in cobai in tara lui ORTODOXA STARBUNA.Doamne Ajuta !, pe poporul asta crucificat de altii.

 11. Excelenta precizarea Cezar. Ceea ce ai observat tu se datoreaza ideii nascocite in perioada comunista si continuata dupa 89, ca Biserica egal preotime.

  Iar rolul nostru este sa apelam la ea ca la un serviciu de transport public. Adica atunci cand nu avem alta solutie, contra cost si pe perioada determinata. De aceea s-a si insistat atat de mult pe discreditarea preotimii in general prin exarcebarea unor cazuri izolate…

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.