Csibi Barna merge la Abrud sau la Aiud?

Csibi Barna merge la Abrud sau la Aiud?

by -
21 950

Plini de umor infantil, mai marii de la Finanțele Harghita l-au detaşat pe derbedeul maghiar Csibi Barna, începând cu 21 martie a.c., la Abrud. El este primitivul care l-a „spânzurat” pe Avram Iancu într-o aşa-zisă procesiune de pedepsire, la Miercurea Ciuc, în după-amiaza zilei de 14 martie a.c.. Adică individul este detaşat acum în inima Ţării Moţilor, acolo unde fiecare palmă de pământ românesc respiră istorie sfântă. Dacă gestul acestui derbedeu extremist – din păcate nu e singurul derbedeu şi nici singurul gest de asemenea factură provocatoare – n-ar fi atât de grav, personal m-aş gândi să sugerez, că poate individul ar trebui trimis de urgenţă (poate chiar cu elicopterul SMURD) la un consult psihiatric de specialitate. De ce spun asta? La acest individ cu manifestări primitive există o obsesie maladivă în a terfeli tot ce este românesc. Întrebarea este, oare simulează sau poate, cu adevărat nu se simte bine? Dacă simulează, e aproape clar de ce o face. E frustrat în raport cu domnii eleganţi, cu maniere şi limbaj căutat, dar de aceleaşi convingeri cu el, care ne vorbesc preţioşi despre autonomie teritorială pe criterii etnice, invocând aşa-zise raţiuni istorice sau – vezi Doamne ! – închipuite necesităţi de absorbţie ale unor fonduri europene. Adică acei domni care ştiu să-şi „ambaleze” elegant ideile revizioniste şi iredentiste şi să le livreze apoi în fel de fel de reuniuni cu pretenţii unde se victimizează şi-şi plâng de milă „patria maghiară pierdută”. Csibi Barna s-a săturat să mai fie probabil un umil funcţionar finanţist fără nici măcar perspectiva de a ajunge cândva şef de birou. Vrea popularitate, vrea să fie în lumina reflectoarelor, vrea să fie în faţă, cu orice preţ. Dar în această situaţie Parchetul, care ca instituţie ţine încă de statul român şi e plătit din banii publici, ar trebui să treacă mult mai hotărât la treabă. Material probatoriu are suficient, iar Csibi Barna nu este la prima manifestare de acest gen. Din 2008 perseverează în atitudini antiromâneşti, ba chiar şi în manifestări antisemite. Dacă în schimb, domnul în cauză are un mic deranj la etajul superior, atunci locul lui este într-adevăr într-un aşezământ de specialitate, cu un tratament adecvat. Medicamente şi şocuri electrice. E tânăr şi există şanse de recuperare. Poate chiar, după ce se recuperează, ar mai putea să înveţe şi puţină istorie. O istorie adevărată, nu din cea livrată ca muniţie ideologică, de peste hotare prin indivizi dubioşi şi fel de fel de ONG-uri iredentiste. Pentru mine rămâne însă persistentă o întrebare. Unde este cu adevărat locul lui Cisbi Barna? La spital, la Abrud sau la Aiud? Domnilor doctori, domnilor procurori, rezolvaţi dilema!

de Nicolae BALINT

(Visited 81 times, 1 visits today)

21 COMMENTS

 1. Maria,a fost o greseala de scriere,din partea mea,fara nici o aluzie la originea poporului Roman si Romania,insasi Limba Romana este Latina,lucru stiut de fiecare Roman,totusi multumesc pentru sesizarea facuta,la care am revenit cu corectarile cu speranta ca sinteti multumita si edificata de raspunsul meu. Sa auzim numai de bine!.

 2. Pentru Pictor Sarion: Stimate Dle. banuiesc ca sunteti un Roman: de ce insistati sa va numiti „Romin” din „Rominia”? negati cumva originea latina a poporului roman?

 3. Multumesc, Pictor Sarion.

  Exemplu de petitie individuala contra CIP:

  Subsemnatul…prin prezenta va rog sa-mi eliberati un permis auto fara cod de bare, deoarece eu fac parte din minoritatea crestin-ortodoxa de etnie romana si convingerea mea este ca acest cod de bare este de inspiratie satanica.
  Deoarece prezentul permis este emis de o institutie de STAT, rog ca, avand in vedere calitatea mea de cetatean platitor de impozite, sa imi emiteti un permis sau permis provizoriu-permanent etc fara cod de bare.
  Aduc in sprijin urmatoarele articole din constitutie, din Carta Europeana a Drepturilor Omului, din declaratia universala a drepturilor omului etc
  Doresc raspuns scris si fundamentat la cererea mea.
  In caz contrar, cred ca va veti afla sub blestemul…din Moliftele Sf…
  lucru deloc dorit de mine sau de biserica minoritatii la care faceam referire mai sus.

  Asa sa va ajute Dumnezeu

  Asta-i asa, pe genunchi…Ce, astept eu sa-mi faca dreptate fratele lui Mircea Basescu si tata lui Eba???

 4. Petitii fara vreun rost. S-au strans 1 000 000 de semnaturi pe hartie, nu electronic, impotriva actelor biometrice. S-au trimis la presedintie si ce raspuns am primit? Ca se vor lua in considerare… Si s-au luat. Avem pasaport cu cip, carnet de conducere cu cip, carnetul de sanatate si buletinul urmeaza. Cam in acest fel se tine seama de demos-cratos.

 5. D-lui,@Nemilosu,foarte interesante,realiste si de mare actualitate sint opiniile,D-vs.Fa felicit pentru curajul ,de-a spune lucrurilor pe nume,indiferent ca adevarul,spus complect supara,pe cineva cu siguranta !.Sa auzim numai de bine!

 6. http://www.kath.net/detail.php?id=30816

  Guvernul Ungariei planuieste o nouă Constituţie: ea conţine recunoasterea apartenentei la creştinism, de protecţie a căsătoriei şi a vieţii inca de la conceptie. Opoziţia de stânga se cutremura

  Budapesta. (kath.net) guvernul Ungariei condus de prim-ministru Viktor Orban a prezentat un proiect de revizuire a constituţiei, care provoaca emotii opoziţiei de stânga.
  Preambulul începe cu cuvintele: „Dumnezeu să binecuvânteze maghiarii.” Caracterul său creştin este exprimat în mod clar: „Suntem mândri că Regele nostru, Sfântul Ştefan, acum 1000 de ani… „

  În plus, proiectul conţine angajamentul pentru minorităţi maghiare din alte ţări decât Ungaria.”

  Deci ce facem noi si ce fac ei. Ce dreapta avem noi si ce dreapta au ei…
  Tema erau maghiarii. In afara de faptul ca pentru ei planuiesc lucruri bune, pt cei din afara maghiarimii pregatesc tot ce se poate mai rau.
  Bravo lor insa ca au curaj sa treaca valorile crestine in constituia lor…

  Noi??? Pai noi cu Papa, cu Filioque, si dai, si dai.
  Departe de mine gandul de-a ceda ceva catolicilor. Cred insa ca de-aia sunt vladici si sinod, sa nu cedeze. O simpla venire a Papei nu ne va lua Ardealul si nici sufletul ortodox.
  INSA CONSTITUTIA NOASTRA, NECRESTINA, VOTATA, CONTINAND AVORTURI, HOMOSEXUALI, CSIBI BARNE SI ALTE ORORI, n-a beneficiat de-atata atentie la vremea ei. Alianta UDMR-PDL,PSD,PNL a provocat vreo petitie, vreo opozitie???
  Pupincurismul romanesc manifestat la congrsul UDMR a fost remarcat?
  Ca sa mentionez doar Uniatia din toate potlogariile catolicilor mai vechi…Pana la urma greco-catolicii s-au intors impotriva ungurilor prin Memorandisti si chiar martiri sau oameni exceptionali ca Seniorul. Cine imi spune ca Seniorul era un schismatic, are capul in punga.
  Schismatici au fost catolicii la 1054. Dar Dumnezeu s-am milostivit si de ei, ca nu tine minte ca noi…
  E clar la cine e dreptatea: la ortodocsi, DAR aici era vorba de Barna, de pericolul manifest maghiar (zona de dezvoltare a ardealului de nord) etc etc.
  Catolicii si-au luat-o deja la Reforma si acum prin secularizarea tarilor unde stapaneau. Bisericile lor sunt goale si reci

  Pe noi ne cam mananca de ce trebuie sa faca vladicii, dar noi ca CETATENI CRESTINI ROMANI ce facem???
  Petitie online, ok…
  Care iese cu o petitie impotriva hotiei desantate la nivel national? Impotriva aliantei consfintite intre politicieni si interlopi, cu stiinta serviciilor secrete?

  Atentie dragilor: cum caldiceii vad doar biserici scumpe si averi manstiresti, dar accepta politia si justitia corupte si respecta „jupanii” locali, ajunsi asa numai prin frauda si minciuna, asa s-ar putea sa uitati ca exista dusmani mai mari si periculosi, „luptandu-va” online cu onor biserica catolica

  Iertare parinte Timotei, dumneavoastra aveti dreptate in ce va priveste, iar eu personal subscriu la TOT ce zice si scrie Pr. Iustin Parvu, nedorind decat sa am unele rezerve vis-a-vis de proaspeti si entziasti cititori de Dogmatica.
  O sa semnez si eu petitia, dar cu inima indoita 🙂
  Doamne ajuta !

 7. Toata stima si consideratia pentru Dl.@Nosca,pentru ca emitem pe aceiasi lungime de unda.Sa auzim numai de bine!.

 8. Din respect pentru religia ortodoxa,consider ca trebuie sa-mi cer iertare Pr.Timotei,cu toate ca nu am dialogat personal,iar in ceia ce priveste comentariul meu,ramin pe aceiasi pozitie,doar cu intentia de a ma opri aici,fiind dupa cum se vede gresit inteles,sau probabil nu m-am exprimat clar,de aici reiesind divergentele de opinii dintre noi comentatorii si cititorii acestui website caruia ai ramin fidel prin citirea tuturor articolelor,care le gasesc,instructive,informative si actuale.Deasemeni in incheierea acestui comentariu mai fac urmatoarea remarca cu caracter general:Nimeni dintre noi nu detine adevarul complect,fiind o relatie de timp si spatiu,mai ales acum cind Istoria Rominilor se rescrie! Sa auzim numai de bine!.

 9. Apreciez atitudinea clara a domnului Cezar Machidon si mai ales apreciez mult ca i-a luat apararea parintelui Timotei.
  Totusi, parintele Timotei, este `parinte`, ar trebui respectat – si in mediul virtual asta ar trebui sa fie mult mai simplu, cel putin teoretic.
  Observ ca aici, din pacate, nu se tine cont de posibila sensibilitate a celuilalt, pentru ca se folosesc cuvinte si exprimari dure.
  Personal apreciez curajul parintelui, mi se pare o pozitie conforma cu traditia Ortodoxa. Sa nu intelegem gresit toleranta si dragostea, pentru ca ajungem sa relativizam adevarul. Daca iubesti pe cineva, trebuie sa-i spui adevarul, iar adevarul este ca Biserica Catolica si Biserica Ortodoxa s-au despartit in 1054 si de atunci sunt biserici distincte, cu dogme si ritualuri diferite. O sa amintesc numai cateva: Filioque (credinta conform careia Duhul sfant purcede si din Tatal si din Fiul; noi marturisim ~Si in Duhul Sfant, Domnul de viata Facatorul, Care din Tatal purcede`), infailibilitatea papei, supravenerarea Fecioarei Maria, impartasirea numai cu azima (paine nedospita), celibatul preotilor, purgatoriul si altele. Toate aceste diferente impun o ierarhie, iar Sfintii Parintii spun clar ca Ortodoxia este credinta adevarata. Toti au fost categorici cu privire la catolici. Noi trebuie sa avem mai multa incredere in Sfintii Parinti, care au fost luminati de Dumnezeu prin harul Duhului Sfant, datorita vietii pe care au ales s-o duca, si mai putina in intelectualii cu gandire secularizata, care vorbesc despre religie dar nu o traiesc. Sfintii Parinti au fost traitori, aceasta este diferenta, intre toti ganditorii care emit teorii despre dragoste si toleranta si intre Sfintii Parinti, care au trait dragostea, care au inteles ce inseamna cu adevarat `sa-l iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti`. Si ei sunt cei care au zis ca Biserica Catolica este eretica.
  Cred ca vizita Papei in Romania nu ar face decat sa dezorienteze si mai mult romanii, si-asa ametiti de Tv, Libertatea, Click si Can-can.
  Si haideti sa ne gandim: ce scop are venirea Papei in Romania? Incurajarea bietului popor roman oropsit? Dar pe mine asta m-ar jigni, nu m-ar incuraja! Adica avem Ortodoxia, avem Patriarh, avem duhovnic, avem prieteni, oamenii de langa noi, si vine Papa? Pai asta e o jignire chiar mai mare decat aderarea la UE (in sensul ca am nevoie sa ia cineva decizii pentru mine, ca eu nu sunt in stare).
  Alt raspuns ar fi: pentru a promova toleranta. Dar noi suntem un popor tolerant, chiar exagerat de tolerant dupa parerea mea (ca altfel nu si-ar fi permis sa faca Csibi Barna ce a facut si nici ungurii ce fac in general, nici sectele nu ar fi facut atata propaganda si nici Boc nu ar fi rezistat pana acum in functie).
  Deci, concluzia mea este ca vine pentru a promova toleranta in sens ecumenist! Iar ecumenismul este poate cea mai mare erezie a acestor timpuri. Asadar, daca luptam impotriva venirii Papei in Romania, luptam impotriva ecumenismului.
  Sa nu incercam atat de mult sa fim politically-correct, ca nu e cu adevarat vointa noastra ci rezultatul manipularii la care suntem supusi.
  Este un curaj initiativa parintelui!
  Sa aparam, dupa puteri, Ortodoxia!

  Doamne ajuta!

 10. Si Biserica Greciei, si Biserica Bulgariei, si Biserica Serbiei, toate biserici ortodoxe „surori” au prigonit si prigonesc romanii. Romanii sud-dunareni au trait mai bine sub turci. Au luptat pentru independenta Greciei, Bulgariei, Serbiei si ce au castigat? Presedintele Asociatiei Romanilor di Bulgaria spunea ca „drepturile romanilor au disparut odata cu turcul”. Eroul national al Bulgariei Vasil Levski (pe numele adevarat Ion Vasile Coconea) a fost tradat turcilor de catre un preot bulgar. Un episcop grec afirma ca „acel care bva omori cel putin trei vlahi va fi iertat de pacate”. Sa ne tinem de credinta stramoseasca si sa respectam, pe baza de reciprocitate, celelalte religii. Pana si Voltaire, un ateu ajuns spre sfarsitul vietii la credinta, scria: “O Tu Dumnezeu al tuturor fiintelor, al tuturor lumilor si al tuturor timpurilor, fa ca micile diferente intre vesmintele noastre, intre limbajele noastre insuficiente, intre uzantele noastre ridicole, intre legile noastre imperfecte, intre opiniile noastre fara sens, intre conditiile noastre atat de disproportionate in ochii nostri si atat de perfect egale in ochii tai, fa asadar ca toate aceste mici nuante care deosebesc atomii numiti oameni sa nu devina indemnuri la ura si la prigoana.”
  Voltaire
  Tratat asura tolerantei
  Pentru Romania au luptat si ortodocsi si greco-cato;ici si catolici si evrei. Tradatori au fost in toate categoriile.

 11. Dpdv teologic nu exista egalitate intre doi oameni de credinte total diferite, cum sunt cea ortodoxa si cea catolica.
  Nu inteleg ce raspuns spuneti ca evit. Eu fiind ortodox cred si marturisesc invatatura Bisericii Ortodoxe care considera papismul o erezie si e dat anatema, dupa cum si ei ne-au dat anatema pe noi.
  Dvs nu vorbiti nici ca un ortodox, nici ca un catolic, vorbiti ca un tolerant religios care de dragul tolerantei si a „dragostei” fara adevar e gata sa accepte orice compromis.
  Am zis ca Pr. Timotei a dat dovada de exces de zel prin faptul ca a tot insistat cu acele comentarii legate de petitia anti-papa, nu ca ar fi fanatic religios. Sa marturisesti adevarul nu e fanatism. Cu atat mai putin il cred lipsit de bun simt fata de catolici, ci chiar cu un mare bun simt fata de adevarul in care crede. Dupa dvs domnule „Pictor”, lipsiti de bun simt sunt toti Sfintii Parinti care au facut cele 7 Sinoade Ecumenice in care s-au hotarat si definitivat invataturile Bisericii. Invataturi in care se incadreaza Pr. Timotei prin marturisirea sa.
  Pe langa astea va scuzati lipsa argumentelor teologice si intelegerii lor prin faptul ca, credeti ca, aveti bun simt si toleranta.
  Vad ca ati citit articol despre toleranta ( https://foaienationala.ro/toleran-globalizare-demonocraie.html ), pacat ca nu l-ati si inteles.

 12. Evitati,sistematic un raspuns la comentariul meu,era vorba de Papa,papistasi,ereticii de romano-catolici,nici decum in ce masura tot rominul se pricepe la toate.Singur afirmati ca Pr. Timotei,face excces de zel,atunci presupun ca stii si D-ta ca exccesul de zel se confunda deseori cu fanatismul,daunator tuturor credinciosilor indiferent din care religie face parte. Invocati,ca nu avem un argument teologic,sau lucruri dumnezeesti,avem un argument material,bunul simt si respectul fata de oameni,egal ca este catolic sau ortodox.Mai spuneti ca sinteti dator in fata lui D-zeu,cu dreapta marturie,intradevar ca nu inteleg nefiind tema noastra de discutie!Sa auzim numai de bine!.

 13. Cred ca una dintre problemele cu care se confrunta natiunea romana este datul cu parerea.
  Tot romanul stie cel mai bine totul despre orice si niciunul nu zice „nu stiu” cand este intrebat despre ceva.
  Pr. Timotei, chiar daca face exces de zel, da dreapta marturie cu care este dator in fata lui Dumnezeu.
  In comentariile voastre nu vad niciun argument teologic care sa contrazica marturia parintelui. Iar asta poate pt ca suntem lumesti si nu Dumnezeiesti, dupa cum si eu sunt. Dar atunci, de ce ne dam cu parerea despre lucrurile Dumnezeiesti?

 14. Ma bucur ca printre cititorii si comentatorii acestui websit se gasesc si oameni care sa mi impartaseasca parerile chiar si in proportie de 80%,imi pare rau,de parintele Timotei care stiu cite impliniri si succese a avut inclusiv faptul ca a studiat in Grecia, il apsolva de dreptul de-a initia astfel de actiuni,alimentate de straini,fiind chiar greci si ortodocsi. Sa fim curajosi si sa spunem lucrurilor pe nume:In articolul de mai sus era vorba de un maghiar care prin activitatile lui vulgare atenteaza cu rele intentii la demnitatea nationala a rominilor si a statului Romin. Pr.Timotei trebuia firesc sa se rezume a face comentariu la articolul sus mentionat,dar nu a facuto nefiind pe placul Sf.Sale!Cred ca problemele cu care se confrunta natiunea romina sint si problemele preotilor,mai ales cind e vorba de interesele nationale si demnitatea nationala a rominilor! Sa auzim numai de bine!.

 15. Pictor Sarion, sunt de acord cu 80% cu ce scrieti. Ceilalti 20% nu au relevanta insa…Va felicit pentru curajul de-a posta parerea dumneavoastra.
  Si eu ma gandeam ironic ca acum, daca Tara s-a golit de tradatori, oculti, satanisti, sectari si securisti, ce-ar fi sa ne ocupam cu pericolul catolic?
  Tara este o citadela a dreptei-credinte, nu mai sunt avorturi, minciuna si hotie, fariseismul a disparut. Ei bine, acum e timpul sa ne ocupam de catolici si greco-catolici. Apoi de ortodocsii de rit vechi.
  Pr. Timotei, va cer iertare…poate lucrurile se vad altfel de la dumneavoastra.

 16. In Grecia sint peste 500.000 de romini care sint lipsiti de drepturile lor ca etnici minoritari,statul grec fiind un dusman de clasa si biserica elena ortodoxa,tace nu ia nici un fel de atitudine pentru bietii romini care li sau darimat si clopotnita intr-un sat cu populatie majoritara romineasca.Nici biserica ortodoxa romina nu face prea multe,nici macar nu aminteste.Papa de la Roma este reprezentantul unei paturi largi de credinciosi din mai multe tari si diferite popoare inclusiv romini.Sa fii impotriva Papei inseamna a declara razboi propriului tau popor romin chiar daca religia catolica este minoritara in Rominia,totusi reprezinta un procent semnicativ al populatiei rominesti. Personal gasesc ca este lipsit de logica sa faci public asemenea manifestari din partea unui preot cu sau fara acordul Patriarhiei si sa te declari opozantul unei anumite confesiuni fie ea chiar catolica .Inainte de a fi catolici toti cei care au imbratisat aceasta religie,sin in primul rind Romini,iar dvs. Aveti obligatia morala de-a provadui pacea intre etnii si intelegerea, asa cum o faceti nu ve-ti gasi intelegere la populatie,pe urmatorul considerent:De mii de ani popoarele lumii se razboiesc in diferite zone ale lumii: Ex:Orientul Mijlociu,Irlanda de nord,e.t.c. ,conflicte pe criterii religioase.Consider ca asemenea practici medievale sau epuizat in gindirea credinciosilor ortodocsi,spre binele intregului popor romin si pacea in lume.Nu veniti cu justificari de genul:<N-am venit sa aduc pacea lumii,ci sabia,citatele acestea nu mai sint contemporane in opinia multor muritori si robi a lui D-zeu.Sa auzim numai de bine!.

 17. Semnati petitia impotriva papei.

  http://www.petitieonline.ro/petitie/comentarii/papa_nu_are_ce_cauta_in_romania_-p66477055-pg9.html

  Mesajul Parintelui Theodoros Zisis Profesor Emerit al Universitatii Aristotelice din tesalonic [Administratorii petitiei] 26/03/2011 11:30
  Mesajul Parintelui Theodoros Zisis pentru fratii marturisitori ortodocsi din Romania 03/23/2011 de admin Fericesc initiativa fratilor ortodocsi romani pentru pastrarea dreptei credinte, mai ales acum cand politicienii pregatesc terenul pentru… Mesajul Parintelui Theodoros Zisis pentru fratii marturisitori ortodocsi din Romania 03/23/2011 de admin Fericesc initiativa fratilor ortodocsi romani pentru pastrarea dreptei credinte, mai ales acum cand politicienii pregatesc terenul pentru venirea in Romania a ereziarhului Papa. Marturisirea dumneavoastra nu va ramane fara roade, la fel cum nici a noastra nu a ramas. Eu personal lupt de ani de zile impotriva ecumenismului si pot spune ca roadele acestei lupte se vad. Dumnezeu ne intareste in lupta noastra buna. Biserica lui Hristos are nevoie de marturisitori astazi, mai mult ca oricand, acum cand mrejele papismului diabolic se intind peste tot in lume prin viclenie, ca sa insele de s-ar putea si pe cei alesi, adica pe crestinii ortodocsi de pretutindeni. Din experienta nostra amara cu venirea Papei in Grecia putem sa va spunem ca multime de demoni au venit impreuna cu el, care din pacate nu au plecat odata cu el, ci au ramas in patria noastra manifestandu-se in Biserica si in societate prin diferite caderi si scandaluri, duhul secularizarii, delasarii si al alterarii credintei lucrand cu mult mai multa putere. Duhul sincretist, ecumenisto-papist i-a cuprins pe cei mai slabi, rupandu-i de adevarul Ortodoxiei, creand monstri spirituali care se numesc pe sine ortodocsi dar gandirea lor este alterata de duhul necurat ecumenist. In Teologie acesti demoni se manifesta prin asa numita ‘teologie postpatristica’ in care se spune ca Sfintii Parinti sunt perimati, facandu-L astfel pe Duhul Sfant care a vorbit prin ei, mincinos. Nefericita vizita a papei poate fi considerata ca un seism puternic ce a zguduit intreaga societate elina. Fericesc pe Parintele marturisitor Justin Parvu, strajer neadormit al dreptei credinte, pe care il doare inima pentru neamul sau roman ortodox si il rog sa ma poarte in rugaciunile sale. Marturisirea de credinta: Spune NU venirii papei in Romania o vom publica in revista noastra teologica Theodromia si in toate celelalte publicatii marturisitoare ortodoxe imediat ce va fi tradusa in limba elina. Parintele Theodoros Zisis

 18. O mare parte de adevar incontestabil exista si in cele afirmate in comentariul lui Nemilosu

 19. Nu la Barna este problema, nici la UDMR. Asa se manifesta ungurii „de veacuri”.
  Inclinatia lor spre mandrie tafnoasa, spre cai, arte martiale, cizme si doamne bulanoase, vine din sangele lor central-asiatic.
  Stiu sa bea, sa manance iute, sa… si sa se spanzure mai bine ca altii. Spiritualitatea lor se margineste la nationalism. Insa stiu mult mai bine sa se vanda (nu intre ei). Au stiut sa faca din tara lor mica si saraca o gradina.
  Noi din gradina noastra mare si frumoasa ce-am facut? Tot ce e frumos la noi a facut Dumnezeu. Apoi a facut Biserica (manastiri, schituri). Unde ne sunt insa legile bune, partasia romanilor? Unde infrastructura? Unde lobby-ul extern? Iese spiritualitatea asta a noastra pe strada?
  Pe cine trimitem noi la UE sa ne reprezinte? Becali, Vadim, Eba, Severin???
  Noi de ce nu revendicam Seghedinul si Debretinul? De ce nu-l spanzuram (simbolic) pe un erou de-al lor?

  Uite un exemplu: ungurii, in nebunia lor, socotesc ca ar avea de recuperat ceva teritorii si de la croati. Insa croatii sunt mai nebuni si mai nationalisti decat ei. De aceea, ungurii zic de horvati ca le sunt prieteni. Pai ce sa faca? Croatia arata si ea ca o gradina, cu infrastructura etc, iar croatii tin unii la altii. Intrebati calatorii din cele 2 tari.
  Bai fratilor, la noi e problema. Trebuie sa ne purtam bine intre noi, sa iubim Ardealul la fel ca ungurii, sa fim mai mandrii de noi, nu intre noi, APOI, dupa ce stim ca suntem mai buni ca ei, sa punem mana pe piatra,sa tragem sabia si sa CEREM, nu sa ne aparam (adesea lamentabil)
  Cand suntem in sah, facem recurs la Biserica, la spiritualitatea romaneasca etc. Da’ numa’ cu gura, cu fapta mai putin, ma refer la noi mirenii, cetatenii, patriotii

  Ca m-am incalzit amu ca o unguroaica: Pictor Sarion, Rominia vine de la capitala Imperiului Roman, ROMI ? Sau tiganii au inregistrat ROMA la ofciul de brevete si marci?

 20. Sa va fie rusine ca acceptati si tolerati asemenea manifestari iredentiste si dusmanoase la adresa tarii noastre,mai ales pe teritoriul tarii noastre.Ma adresez evident executivului rominesc si politicienii romini care si-au dat mina cu ultranationalistii maghiari din U.d.m.r.Este o rusine pentru intreaga societate romineasca ca nu se iau masuri legale impotriva unor psihopati extremisti,care normal in ori care tara din lume sint zvirliti acolo unde le este locul si merita

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.