Cum a răspuns minoritatea maghiară la toleranţa românilor ? ( partea a...

Cum a răspuns minoritatea maghiară la toleranţa românilor ? ( partea a II-a )

by -
8 784

Continuare la: Cum a răspuns minoritatea maghiară la toleranţa românilor ? ( partea I )

Cum s-a manifestat toleranţa românilor, faţă de minorităţile maghiară şi secuiască, începând cu anul 1990 şi până în prezent ?

În primul rând, prin faptul că, în continuare, minorităţile maghiară şi secuiască au fost recunoscute cu acest statut de noul regim instaurat. Prin întrega legislaţie elaborată şi aflată în vigoare, celor două minorităţi dar şi celorlalte aflate pe teritoriul României, li s-au acordat drepturi egale cu drepturile românilor în absolut toate segmentele vieţii sociale, politice, economice, culturale, educaţionale, religioase, sportive etc., fără nici un fel de discriminare ! Ca şi ceilalţi cetăţeni români, în baza acestor legi, etnicii maghiari şi secui şi-au înfiinţat, după cum au crezut de cuviinţă, diverse asociaţii, organizaţii, societăţi, fundaţii cu cele mai variate obiecte  şi forme de activitate. Unele dintre aceste organizaţii au dreptul, conform aceleaşi legislaţii, să se  angajeze chiar în activitatea politică, participând la procesul electoral din România şi făcând parte neântrerupt din Parlamentul României după anul 1990. De reţinut faptul că majoritatea acestor organizaţii, fundaţii etc., aparţinând minorităţii maghiare beneficiază de susţinere financiară din partea statului român, deci în proporţie covârşitoare din partea cetăţenilor români de naţionalitate română contribuabili, plătitori de taxe şi impozite, majoritari în România !!! Este un lucru arhicunoscut că etnicii minoritari maghiari şi secui se bucură în România de drepturi şi libertăţi pe care foarte multe minorităţi din lume nu le au şi nici nu le vor avea  vreodată!

Poate că exemplul cel mai edificator al drepturilor depline de care beneficiază minoritarii maghiari în România îl constituie participarea neîntreruptă, din anul 1990 şi până în prezent, la viaţa politică a ţării noastre şi mai ales, participarea continuă la guvernarea statului român, cu o singură excepţie în această perioadă. Este vorba, deci, despre participarea minorităţii maghiare, prin UDMR, la luarea celor mai însemnate decizii în statul român, într-o perioadă de 20 de ani !!! Poate cineva să nege că această stare de lucruri nu constituie un exemplu de toleranţă maximă de care au dat dovadă românii  faţă de minoritatea maghiară !? Câte situaţii similare există în întrega lume ? Nici una !!! Toate aceste realităţi sunt, fără îndoială, arhicunoscute de români şi de toţi cetăţenii de bună credinţă ai acestei ţări !

Dar care a fost atitudinea etnicilor minoritari maghiari şi secui şi cum s-a manifestat aceasta, în această nouă perioadă istorică,  vis a vis de statul român al cărui cetăţeni sunt ?

În primul rând, prin nerecunoaşterea Constituţiei României – nevotată în parlament de către reprezentanţii lor, UDMR – şi prin contestarea caracterului naţional şi unitar al statului român !!! Această poziţie a UDMR ar fi trebuit să constituie un semnal de alarmă pentru autorităţile statului român, iar urmarea obligatorie era stoparea accesului acestui „partid” în Parlamentul României. Un partid care nu recunoaşte Constituţia ţăriii în care activează nu poate, sub nici o formă, să participe la procesul legislativ şi la guvernarea acelei ţări pentru că partidul în cauză nu recunoaşte legea fundamentală a statului respectiv !!! Nerecunoaşterea Constituţiei României, din anul 1991, a constituit deschiderea „cutiei Pandorei”de către neorevizionismul maghiar din ţara noastră care, începând din acest moment, a aplicat în practică politica „paşilor mărunţi” prin care viza realizarea dezideratului înfăptuirii autonomiei teritoriale a etnicilor minoritari maghiari ! Acest plan a fost elaborat pe etape, fiecare dintre acestea fiind adaptată, din mers, potrivit situaţiei date la momentul respectiv. A fost şi este un plan diaboli,c dar totodată şi laş, a cărui aplicare s-a făcut şi se face cu mai multă ofensivitate şi duritate în perioade de vulnerabilitate ale statului român, mizându-se, în atare situaţii, pe obţinerea a cât mai multe beneficii pentru minoritatea maghiară. Să ne aducem aminte că, în primii ani, după evenimentele din 1989, liderii UDMR afirmau şi susţineau, cu tărie, că ei nu doresc autonomie teritorială, ci doar culturală, etc., aceasta reprezentând, de fapt, o atitudine perversă şi ticăloasă de abatere a atenţiei românilor de la scopul lor real – autonomia teritorială !

În timp, la atitudinea oportunistă, lipsită de demnitate, neloială, mincinoasă, laşă, subversivă şi la politica perversă a UDMR-ului, reprezentantul etnicilor minoritari maghiari, practicată faţă de statul român, – atitudine dovedită acum chiar prin solicitarea, în mod deschis, fără să se mai ascundă, de către acest „partid”a realizării autonomiei teritoriale –  s-a adăugat şi şantajul ! La început, acesta s-a manifestat la scară mai redusă, în mod ascuns percepţiei românilor, ajungându-se ca azi să fie utilizat, în mod deschis, în cadrul coaliţiei de guvernare şi faţă de români, în probleme de interes naţional fundamental pentru România şi categoric în detrimentul acesteia !!! În aceste zile, în România, UDMR, care de fapt guvernează, şantajează pentru a obţine satisfacerea revendicărilor sale, în fapt antiromâneşti : adoptarea Legii Statutului Minorităţilor ( a cărei aplicare, în forma actuală dorită de UDMR, atentează la caracterul naţional, unitatea, suveranitatea, integritatea şi indivizibilitatea României) şi  Regionalizarea administrativ-teritorială a României, dar în forma solicitată de ei, în care Judeţele Harghita, Covasna şi Mureş să formeze aşa zisa „Regiune ţinutul secuiesc”, iar judeţele Bihor, Satu Mare şi Sălaj să formeze o altă regiune, fosta Parţium, „întâmplător” vecină cu Ungaria. Cu alte cuvinte, UDMR solicită, azi, cu concursul acerb al Ungariei, prin şantaj, în România, stat naţional, unitar, independent, suveran, indivizibil, membru al Uniunii Europene şi al N.A.T.O.,  autonomizarea teritorială, pentru etnicii maghiari şi secui, a unui spaţiu geografic cu punct de pornire din centrul ţării şi cu finalitate la graniţa cu Ungaria, care va fi subordonat, ulterior, dominaţiei şi sferei de interese ale acesteia !!!

În concluzie, fără a intra în detalii, privind retrospectiv, perioada 1990 – 2011, este evident că toleranţa românilor faţă de minoritarii maghiari şi secui a fost maximă !!! Aceste etnii se bucură, în prezent, de drepturi şi libertăţi pe care nici nu le visaseră dar să le mai şi deţină !!! La fel de vizibil este, însă, şi faptul că la toleranţa românilor etnicii minoritari maghiari şi secui au răspuns, prin reprezentanţii lor, cu intoleranţă !!! Aceşti intoleranţi ne vorbesc despre dreptul istoric al minorităţilor pe care vor să-l impună dreptului istoric al majorităţii !!! Aşa ceva nu există nicăieri în această lume !!! Aceşti intoleranţi vor să obţină drepturi colective în cadrul statului român !!! Dar drepturile colective nu sunt recunoscute nicăieri în Europa, numai drepturile individuale, pe baza cărora a fost, de altfel, realizat şi Statul Naţional Unitar Român la 1918 !!! Aceşti intoleranţi, falsificând realitatea, ne vorbesc despre atitudinea antimaghiară a românilor !!! Aşa ceva nu există. Dar există atitudini şi luări de poziţii obiective ale românilor, atunci când se opun pretenţiilor autonomist teritoriale ale minorităţilor maghiară şi secuiască sau când acestea aduc ofense statului român !!! Aceşti intoleranţi ne vorbesc despre indivizibilitatea aşa zisului ţinut secuiesc, de care românii trebuie să ţină seama  !!! Acest ţinut nu a existat vreodată şi nu există în România !!! Dar de ce nu vorbesc  intoleranţii şi de indivizibilitatea statului român !? Ei sunt cei care sunt obligaţi, la fel ca şi românii majoritari, potrivit legilor ţării în care trăiesc, să respecte suveranitatea, unitatea, integritatea şi indivizibilitatea acesteia !!! Aceşti intoleranţi încearcă să impună românilor recunoaşterea minorităţilor ca factor constitutiv al  statului român !!! Aşa ceva este fals şi nu a existat !!! Aceşti intoleranţi încearcă să impună prin şantaj şi condiţionări voinţa unui segment de 5% din electoratul României voinţei majorităţii electoratului românesc !!! Aşa ceva este de neacceptat şi imposibil de realizat într-un stat democrat !!! Etc.

Prin urmare, este absolut normal, necesar şi obligatoriu ca noi românii să ne punem următoarea întrebare: Până unde ne menţinem toleranţa ? Această toleranţă, extinsă deja peste limite, este foarte aproape să ne transforme într-o naţiune sinucigaşe şi să aibe ca finalitate distrugerea statului naţional român !!! Este imperios necesar ca această toleranţă, atât din partea autorităţilor române, cât şi a românilor, să se oprească aici, iar primul pas care trebuie să se facă, în acest scop, este acela de a se impune respectarea Constituţiei şi legilor României de către acei etnici maghiari şi secui ce acţionează în direcţia realizării autonomiei teritoriale pe criterii etnice şi care atentează la unitatea, suveranitatea, integritatea teritorială şi indivizibilitatea statului român!!! Prin urmare, ca în orice stat democrat din Uniunea Europeană unde toţi cetăţenii sunt obligaţi să respecte legile ţării în care tăiesc, inclusiv minorităţile care nu beneficiază de derogări de la acest principiu, şi în România a venit momentul ca  faţă de acei etnici minoritari maghiari şi secui ce încalcă prevederile constituţionale referitoare la tot ceea ce înseamnă atributele şi valorile fundamentale naţionale ale statului român, să se aplice legea, indiferent că aceştia sunt simpli membri ai unor organizaţii, lideri politici locali sau centrali, parlamentari sau europarlamentari !!! Trebuie eradicat acel „drept nescris”şi încetăţenit de multă vreme în rîndul unor minoritari etnici maghiari şi secui, pe care ei şi l-au asumat având exemplu, de prea multe ori, Ungaria, de a ofensa, batjocori, desconsidera şi calomnia statul român şi românii !!!

Românii nu trebuie să mai fie toleranţi la infinit cu cei care răspund acestei toleranţe cu  o intoleranţă manifestată timp de secole !!!

material de Colonel (r) prof. Claudiu Aiudeanu

 

(Visited 219 times, 1 visits today)

8 COMMENTS

  1. Salutari tuturor! Referitor la articolul prezentat aici, cred ca situatia e mult mai grava decat chiar ne inchipuim. Am primit nu demult un mail ca in vestul tarii romanii isi iau cetatenia maghiara. Colegul meu de munca de aici din Spania e roman de undeva din jurul Sibiului. Chiar numele sau de familie se termina in romanescul „escu”. Mi-a marturisit zilele trecute ca daca zona lui trece la Ungaria pleaca acasa ca nu-i mai trebuie sa munceasca pe aici. In mintea lui probabil, ungurii il vor primi cu bratele deschise, pupat pe frunte si facut om de baza al comunitatii. Pe mine nu ma deranjaza prostii ci numarul lor covarsitor si ma ingrijoreaza posibilitatea venirii unui timp in care sa ne supunem lor. In ceea ce ma priveste…mai bine mort!

  2. Ar trebui bombardati cu mesaje de genul: „Scoateti naibii limba maghiara din optiunile robotului!!!”
    Daca ar primi cateva mii de astfel de mesaje, poate si-ar reveni…

  3. Potai,lingai,gunoaie biologice, toata clasa politica Romaneasca,din moment ce au tradat si tradeaza in continuare interesele nationale Romanesti fara frica si fara rusine! De rusine nu sufera din cite se vede fiind napirci,dar de frica? Oare n-ar trebui sa le fie frica ?,Cred ei ca nu vor da socoteala Romanilor,Statul Roman n-ul mai socotesc,ca chiar Statul Tradeaza,adica guvernantii la putere,dar ei oare?!!,sint tara,cei 20 Milioane Locuitori,am toata convingerea ca vor da socoteala celor multi si judecata va fi aspra!Ceva trebuie sa se intimple,sa se schimbe si in folosul celor multi,caci asa haituiti si loviti in demnitatea noastra nationala,de acesti hungroizi si aceste gunoaie biologice,nu se mai poate tolera!Rabdarea si toleranta este o virtute crestin ortodoxa si vom beneficia din plin,de aceasta,cu voia lui Dumnezeu,Doamne Ajutane!

  4. e tablou ,ce imagine.Mai clar de atat se moare…un pitic lingau vandut si un hun nedomsticit la …cravata.Asta e rezultatul credulilor romani in iliescu,in bombonel,in asimetricul de mariner ,in ciorbea (aClt asimetric),in baiatu fara gat,in piticu asta si lista pare sa nu se mai termine….in „dragostea” minerilor pt neam si tara,prin „recunostinta” batranilor pt iliescu,pt viitorii nepoti…Cu asemenea suport moral…. , aceste specimene ,looogic ca Romania e in moarte clinica.intrebarea este cine si cum sa o mai resusciteze .Pare ca noi nu mai avem dreptul cam la nimic in propria noastra tara.De asta se tooot vorbeste pe gratis urat de Romania ca sa ne demoralizeze pe toate planurile ,iar consulatele si preotii „ortodocsi”din occident,se intorc cu spatele la ce este Romanesc ,lingand in c-r pe dusmanii tarii pt favorurile lor imputite ,facand copii in strainatate.COPII DE ROMANI SE FAC IN ROMANIA ci nu in strainatatePana si tiganii gainari fac copii in Romania.TIGANII DIN OCCIDENT NU FAC COPII PT A AVEA ANUMITE FACILITATI .Stiu asta pt ca cu cine mai discut si vad ,se fac statistici amanuntite,iar diferenta este fffff mare.N-ai sa vezi tiganci gravide in occident,mai ales ca „civilizatii”occidentali i-au imprastiat cum au vrut ei.In schimb vad fffffoooooarte multe fete tinere din Moldova ca sunt gravide tooot timpul .Pt occident e o binecuvantare a repopula locurile lor sterpe.O sa-mi spuneti ca ce am scris nu are legatura cu subiectul.Ba are pt ca totul are legatura cand e vorba de viitor.Cu ce ocupi un teritoriu daca nu procreezi???.Noi prin guvernantii nostri tradatori a toooot bagat in mintile romanilor ca tiganii reprezinta pericol de ocupatie a Romaniei prin nr de nasteri .Chiar si unii ierarhi au spus-o.In cazul asta nu ma mai mira nimic la ceea ce se intampla cu romanii ,in si in afara tarii.Sa faci copii in strainatate e un lucru destul de grav pt viitorul Romaniei si pt acei copii din occident.Italia ,sta cu ochii pe nr de nasteri din Romania.Catolicii prin asociatiile lor marsave din Romania,conditioneaza prin asistenta sociala familii intregi de romani,bagandu-le in cap sa nasca intr-o tara civilizata si „binevoitoare” ca Italia(stearpa).Primii „binevoitori”sunt preotii „ortodocsi”trimisi in occident.Tiganii continua sa faca copii in Romania ,iar majoritataea romanilor stau cu ochii pe nr de nasteri a tiganiilor ,avand teama ca vor fi ocupati de o mana de tigani.Cata prostie si lipsa de maturitate.Uitati-va la unguri ca nici macar nu vor sa vorbeasca romaneste in Romania,din contra vor ca noi sa invatam ungureste si sa le stam la cheremul lor ,asa cum gasca de golani de la putere i-au tot viciat.Tiganii trag cu Romania ,in schimb hungurii isi permit sa comande in Transilvania prin guvernantii nostri…..romani ? sau tigani??? IMI cer scuze redactiei si dvs stimati interlocutori daca ati simtit ca m-am aprins putin si mai ales ca am deviat putin discutia ,dar vad fff multa nedreptate si nepasare mai ales in perioada asta ,mai ales din partea muuuultor romani”binevoitori”pt tara spunand ca tiganii sunt cei care au distrus Romania,dar in schimb fac copii aici nevorbin romaneste cu ei pe strada peste tot…..Acei romani vanduti si tradatori de tara au dat cu buna stiinta posibilitatea hunilor sa muste din Romania,iar tiganii fac si vor face copii in continuare in Romania . Guvernul nu vrea sa intervina FERM impotriva adevaratelor pericole care bat din ce in ce mai tare la usile granitelor .Sa ajute familiile de romani sa faca copii in Romania luind exemplu de la tigani daca e nevoie ,nu sa ajute la resuscitarea rancezitului occident.Ungurii isi fac de cap in tara noastra sub ochii indiferenti ai guvernantilor ,in schimb ne baga in cap ca tiganii au pus stapanire pe Romania. P.S.NUMARUL DE NASTERI IN ROMANIA ESTE VITAL PT VIITOR,indiferent de rasa atata timp cat iti permiti tu ca popor sa dai primul exemplu de bun ortodox prin cei ce conduc tara. Avem sanse??? Doooaamne ajuta!

  5. Asa se intampla cand cocolosesti pe cine nu trebuie.Si ce daca sunt catolici???,de ce ei trebuie sa fie mai cu mot???.Timp de 20 de ani i-am tooot lasat sa se lafaiasca pe banii contribuabililor romani.I-am lasat sa creasca din ce in ce mai mult.Vai de soarta romanilor care traiesc in zona asa zis a lor.Au prins tupeu,pana au ajuns unde au ajuns.Sarpele mic crescut ,acum nu-l mai poti stapani.Inca de pe vremea lui Ceausescu au dus-o bine.Intentiile lor au fost ffffffff vizibile ,mai ales in ultimii 20 de ani.Lor le comvine sa aruncam tot timpul vina pe „alesii neamului” si asta pt ca guvernantii nostri primeau si primesc favoruri de la catolici .Si bunicii mei imi povesteau cum ca ungurii au intentia de a ocupa Transilvania,au tot asteptat un guvern slugarnic lor.Romanii….din cauza saraciei nici nu mai aveau timp sa se mai gandeasca la ce alte intentii ordinare mai pregatesc guvernantii astia in favoarea hunilor.Romanismul din fiecare dintre noi oriunde s-ar afla va trebui sa conditionze si sa constranga orice forma ,afacere ,facilitate ,favoruri etc,pt a nu mai putea sa-si desfasoare pornirile hunice in nici-o parte a Romaniei .Acest tratament trebuie sa fie valabil pt fiecare minoritate din Romania.Eu pt ca sunt tigan trebuie sa dau cu mult mai mult randament pt tara in care m-am nascut si sa dau primul exemplu de comportament si respect pt a avea pretentii sa fiu respectat si ajutat in ceea ce fac intotdeaubìna folositor tarii mele Romania.Ungurii ar trebui sa aibe macar bunavointa de a se lasa domesticiti,pt ca l-i s-au toooot dat cam tot ce-au vrut.Pt faptul ca i-am obisnuit si cocolosit acum ne sar la gat prin gasca asta de la guvern.Eu nu admir NICI-UN partid din Romania,dar sa fim sinceri,cand Vadim Tudor spunea lucrurilor pe nume cu ani in urma ,in legatura cu hungurii ,cam toata lumea spunea ca e nebun si ca riscam sa fim penalizati de UE.Pai oameni buni ,mai penalizati decat suntem acum in legatura cu riscul de a pierde Transilvania ?…..cum poate fi? Fiecare coltisor de tara trebuie aparat ca pe o icoana ortodoxa.Nu avem voie sa pierdem nimic.TOOOOT ce este romanesc ne apartine pt ca este lasat de la Dumnezeu ,iar stramosii nostri l-au lasat noua la toti cu pretul vietii.Deci ,fiecare dintre noi acolo unde suntem trebuie sa facem ceva pt a apara tara.Ar trebui sa l-i se inchida orice forma de posibilitate de a face afaceri in tara noastra .Conditionati peste masura,Cel ce se face oaie in propria tara ,lupul o mananca,iar asta nu trebuie sa se intample in Romania .Doamne ajuta romani!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.