Se umple Cerul de martiri. A plecat şi Constantin Iulian

Se umple Cerul de martiri. A plecat şi Constantin Iulian

by -
5 619
Azi(8 iunie 2012), la ora 10.20, a trecut la cele veşnice dr. Constantin Iulian (n.1929), preşedintele Federaţiei Române a Foştilor Deţinuţi Politic Luptători Anticomunişti. Constantin Iulian a fost deţinut politic timp de 13 ani, fiind întemniţat în 1948 ca şef al Frăţiilor de Cruce din Vaslui. A  fost unul dintre puţinii intraţi în malaxorul „reeducării” de la Piteşti care au rezistat pînă la capăt verticali. Eliberat în 1954, a fost rearestat doi ani mai tîrziu şi condamnat în lotul lui Puiu Atanasiu, pentru tentativa de reorganizare a Mişcării Legionare. În timpul reeducării de la Aiud nu a făcut nici o concesie, drept pentru care a stat aproape numai în Zarka. Eliberat în 1964, cu decretul de amnistie generală, şi-a terminat facultatea şi un doctorat în hidrotehnică. După ’90 a fost profesor la catedra de hidrotehnică a Politehnicii bucureştene. Între anii 1995 şi 2005 a fost preşedintele Partidului Pentru Patrie, fondat de foşti deţinuţi politic legionari.
Puteţi afla mai multe despre această personalitate-reper dintr-o ediţie a emisiunii „Profesioniştii”, aici.
Dumnezeu să-l odihnească!

 

Constantin Iulian, revenit la Jilava, de data aceasta în libertate (2010). Foto: Irinel Cîrlănaru
Jilava, oct. 2010. Foştii deţinuţi politic Gheorghe Jijie, Constantin Iulian şi Marcel Petrişor rememorează patimi din închisoare. Foto: Irinel Cîrlănaru
(Visited 62 times, 1 visits today)

5 COMMENTS

  1. Dumnezeu sa-l odihneasca! Regretul meu cel mai mare e ca oamenii cei mai puri a caror valoare a fost slefuita in incercata lor viata se duc, fara sa fi profitat de experienta lor din plin, iar cei care ramanem suntem din ce in ce mai slabi in credinta, idealuri, in speranta. Doamne, ocroteste-ne!

  2. Dumnezeu sa te odihneasca sefu’!
    Un om minunat,l-am cunoscut personal,mi-a fost sef de departament la Aquaproiect, un vizionar,un intreprinzator,un luptator…un visator!…intr-un cuvant un OM FRUMOS!

    Dumnezeu sa te aibe in paza Sa!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.