Românii, un popor de contrarevoluționari! Interviu cu profesorul Ion Coja

Românii, un popor de contrarevoluționari! Interviu cu profesorul Ion Coja

by -
17 1425

“Românii sunt un popor fără istorie, destinați să piară în furtuna revoluției mondiale. Ei sunt suporteri fanatici ai contrarevoluției și vor rămâne astfel până la extirparea sau pierderea caracterului lor național, la fel cum propria lor existență, în general, reprezintă prin ea însăși un protest contra unei mărețe revoluții istorice. Dispariția lor de pe fața pământului va fi un pas înainte.”

Karl Marx și Friedrich Engels, OPERE COMPLETE, vol. 8, pag. 229

 

Și ce este interesant în acest citat de cinci-șase rânduri?

Totul! Totul este interesant și prețios, deosebit de prețios pentru noi, românii! Nu-mi pot imagina un elogiu mai consistent adus neamului românesc. Nu mă așteptam ca Engels, cu atât de puține tangențe la fenomnul românesc, să-l fi pătruns și să-l înțeleagă totuși atât de profund! Sunt aproape gelos pe Engels că a putut da românilor o definiție atât de exactă: Un popor de anti-revoluționari! De reacționari! Expressis verbis, contra-revoluționari! Bravo nouă, bravo și lui Frederic Engels ăsta!

Oricum, în anii aceia și cu atât mai mult în 1848, era la mare modă spiritul revoluționar… Unde ne-a adus acest spirit, vedem astăzi! Sigur, am avut și noi un 1848 al nostru, cu pașoptiștii respectivi, care însă se vede că l-au dezamăgit pe teoreticianul „revoluției mondiale”! Ar fi interesant pentru istoricii noștri să caute răspuns la această întrebare: de ce „revoluția” de la București și Iași, ca și „contra-revoluția” românilor din Transilvania, l-a dezamăgit atât de tare pe marele profet al revoluției mondiale!… Până acum, istoricii noștri s-au întrecut în a găsi dovezi de prezență și manifestare la români a spiritului revoluționar care cuprinsese întreaga Europă. Uneori aceste dovezi au fost inventate sau exagerate măcar, ca să putem spune că am fost și noi în rândul lumii de atunci, la pașopt și mai apoi! Cred că este timpul să ne dumirim asupra eșecului, a impasului în care ne-a adus sistemul așa zis democratic pentru care s-a vărsat atâta sânge în 1789, în 1848, în 1917 și așa mai departe, inclusiv în 1989!… Două sute de ani de istorie obsedată de drepturile omului, de mirajul mincinos al egalității, al democrației… Paravan în spatele căruia complicii (sau patronii?!) lui Marx și Engels au instuituit pe planetă dictatura cea mai perfidă și mai totalitară din istorie! Cacealmaua cea mai mare din istorie!

În aceste condiții, când luăm aminte la rezultatul final, devine meritorie, demnă de laudă atitudinea celor care, din inteligență sau/și din instinct,  s-au opus acestei direcții ori măcar au refuzat să țină pasul cu bezmeticeala, de esență teroristă, anarhistă, numită spirit revoluționar. Cum au reacționat românii la oferta marxistă? Cum s-a manifestat rezistența la revoluția mondială?, iată o perspectivă ignorată de istorici sau ascunsă cu grijă, ca un capitol de istorie rușinos, cu sentimentul că nu ne onorează această reținere, această mentalitate „reacționară”, retrogadă ca orice manifestare contra revoluției! Dimpotrivă! S-ar putea ca această rezistență a românilor la nebunia și dezbrăcinarea colectivă numită revoluție să se constituie în capitolul nostru de istorie cel mai glorios!

Cum ați caracteriza, în esență și în puține cuvinte, atitudinea prin care românii au atras „mânia și disprețul” lui Engels?

Naționalism românesc, echilibrat și bine cumpănit! Simț al măsurii, decență, eleganță chiar. Conștiința clară că nu tot ce zboară se mănâncă și că schimbarea domnilor, bucuria nebunilor! Au pus interesele naționale mai presus de drepturile omului, ale individului pieritor. E drept, mi-ar fi mai ușor să identific acte și manifestări ale românilor ulterioare declarației lui Engels, prin care această declarație este confirmată cu strălucire, încât mă întreb de unde a avut Engels intuiția faptului că românii vor fi principalul (sic!) opozant al revoluției mondiale marxiste?! Căci, așa cum am mai spus-o pe acest site, cel puțin în Europa, românii au pus cele mai mari piedici internaționalismului proletar. Au fost deseori, inclusiv în interiorul lagărului socialist, nuca tare, buturuga mică din a cărei pricină s-a răsturnat carul triumfal al Cominternului la Budapesta, de pildă, în 1919!… Ne-a costat mult această virtute! Dar abia acum aflu că ni se trage de la Engels. Ce diagnostic precis a știut să ne pună! Sper că a greșit în privința remediului: dispariția noastră ca națiune! Engels e primul care a definit clar acest obiectiv al anti-românismului: „pierderea caracterului național. Dispariția!” Engels este un clasic al anti-românismului! Un vizionar! Un teoretician!… E o mare cinste pentru noi!

Ce putea să-l facă pe Engels să ne urască atât de tare?

Repet: trebuie văzut cu exactitate data când Engels face această declarație și contextul.  Precum și alte referințe engelsiene la români, dacă există. Apelez la cititorii site-ului să lămurească ei această problemă: ce știa Engels despre români atunci când a dat verdictul aneantizării noastre?

Așa, la prima vedere, îmi vine să leg declarația lui Friedrich Engels de prima lovitură, efectiv mortală, dată de români marxism-leninismului în 1864, la Viena, când boierul moldav Racoviță îl răpune în luptă dreaptă pe cel care a fost cel mai apropiat tovarăș de idei cu Marx și Engels, marea speranță a socialismului științific, numitul Ferdinand Lassalle. Episod care n-ar trebui să lipsească din niciun manual de istorie a românilor, dar lipsește din toate.

Pe scurt, care ar mai fi alte momente de manifestare a acestui spirit românesc anti-revoluționar?

Suntem singurul popor, vecin cu Rusia, care nu s-a contaminat de morbul revoluției, în anii Primului Război Mondial… Dimpotrivă, am stat stavilă, oprind extinderea revoluției spre Apus, efectiv punând parul pe revoluționari, adică pe bandele criminale ale lui Bela Kuhn și alți agenți ai lui Lenin și Trotzky. Nu numai la Budapesta, ci și la Viena, la Praga… Moment astral, atunci când la Iași generalul Poetaș a dezarmat un regiment de soldați ruși, care trecuseră la înfăptuirea revoluției ordonate de Lenin. I-a dezarmat pe rusnaci, le-a dat pantalonii jos și i-a bătut la cur cu centironul, să le vină mintea la cap!… Nu i-a împușcat, cum ar fi făcut orice general rus, fie alb, fie bolșevic, ci i-a tratat ca pe niște copii rătăciți! Asta și erau, bieții mujici…

Din tot imperiul sovietic, numai românii, din Basarabia, s-au desprins, refuzând noua orânduire instaurată prin Marea Revoluție din Octombrie… Spre onoarea lor, rușii de azi nu mai celebrează ziua de 7 noiembrie, zi atât de nefericită din istoria lor. Probabil ziua cea mai nefastă!… Nu cumva aceeași este și situația lui 14 iulie la francezi?!…

Asupra acestei chestiuni vă rog să insistați. Veți stârni multe proteste și critici!

O să insist cu altă ocazie… Mă întorc la românii noștri, blamați pentru eternitate de Engels. Este vorba de eternitatea revoluției mondiale, firește… N-o să vezi niciun intelectual român mai de soi, mai răsărit, care să fi mers pe mâna lui Marx sau Lenin în perioada interbelică… Perioadă în care Europa Occidentală își pune poalele în cap și jură pe tătucu Stalin, efectiv divinizându-l cu nerușinare și grosolănie… Asta în timp ce în România se înjgheba cea mai coerentă și mai dinamică replică la internaționalismul bolșevic: Mișcarea Legionară. Când fenomenul legionar va fi înțeles ca lumea, în esența și autenticitate sa, ne vom da seama că prin această mișcare politică românii au scris capitolul cel mai important din rezistența anti-bolșevică.

Ideea de revoluție mondială nu a dispărut din mintea puțină sau diabolică a unor politicieni. S-ar putea spune chiar că această idee este azi mai aproape de reușită ca oricând! Pentru cei care vor teoretiza și vor organiza în viitor rezistența la revoluția mondială, experiența și modelul legionar vor fi decisive în articularea unei politici, a unei replici eficiente de respingere a internaționalismului sau mondialismului ca paravan al imperialismului. Un imperialism cinic și perfid, criminal în esența sa, la a cărui expansiune asistăm azi. Asistăm neputincioși? Așa s-ar părea, dacă te iei după mesajele de pe internet, mesaje ale unor sceptici de serviciu, mercenari ai deznădejdii, care cobesc pe toate site-urile, decretând, celebrând de fapt, neputința noastră de a avea o soluție, un răspuns la această agresiune mondială, planetară… Răspunsul există! L-au dat o dată legionarii! Îl vom mai da o dată noi sau cei ce vin după noi!

Interviu consemnat de Petre Burlacu și adaptat de redactia FN.

sursa: www.ioncoja.ro

 

(Visited 639 times, 1 visits today)

17 COMMENTS

 1. inca nu va cunoasteti cine sunteti voi ……”noi romanii”.
  falsi patrioti sau (ma rog)nationalisti,vesnicii plangareti din fata tastaturii,campioni in a da vina pentru starea precara a romaniei pe tigani,evrei,rusi,americani…..etc etc,oameni capabili sa-si vanda nevestele si ficele pentru cativa verzisori,
  pana si „revolutia” na-ti fost in stare sa v-o faceti singuri,ati avut nevoie de rusi si unguri sa va traga sutul in cur de „start”.
  comunismul vi s-a potrivit ca o manusa….degeaba va plangeti…lenesului si coruptului i se potriveste comunismul.

  aaaaaaa……betivi,hoti si mincinosi am spus?

 2. Nu ma mira atitudinea lui radicala intr-un moment istoric tensionat.Tot unul din ei(Marx-Engels)a spus despre revolutia din Germania ca a fost o „revolta in genunchi”.Hai sa amintim
  pentru a fi obiectivi si despre „Insemnarile despre romani ale lui Marx in care are cuvinte destul de frumoase despre romani.Cartea o puteti consulta pe http://www.scribd.com

 3. @Moshu
  Îmi puteţi spune şi mie cât de mare a fost ajutorul „occidental” dat POLONIEI şi FINLANDEI? Zero barat. Tocmai pentru că au ţinut bolşevismul în afara Europei. Şi la fel a fost şi cazul României. Dar dumneavoastră o abăteţi spre… Ungaria, Albania, Franţa şi alte „vecinătăţuri” cu URSS. A! Dar în celelalte partide comuniste care era procentul de autohtoni? Cred că tot pe la 25% cel mult.

 4. Nu-i adevarat.
  Polonia a avut parte de foarte mult sprijin din partea occidentului, la fel finlandezii si tarile baltice. Romanii basarabeni s-au desprins singuri de Imperiul rus.
  Faptul ca in Europa romanii au pus cele mai mari piedici internationalismului comunist este un fapt istoric incontestabil de catre cel care cunoaste realitatile interbelice si post-belice. Partidul Comunist avea in Romania la 1939 doar 1200 de membri propriu-zisi sau in devenire, mult mai putin decat partidele comuniste din Bulgaria, Ungaria sau chiar Albania. Mai rau pentru comunisti e faptul ca romanii din P.C. nu erau nici macar 20%. In acelasi timp partidele comuniste din Franta, Germania, Italia si alte tari apusene mobilizau forte uriase. Deci D-l profesor Coja nu exagereaza cu nimic. Iar dupa razboi, nici nu se compara rezistenta romaneasca anti-comunista, care s-a dus cu arma in maini doua decenii si a continuat pe multe planuri si dupa aceea, cu ceea ce s-a intamplat in alte tari. Chiar si umflatele de propaganda straina „revolutii” din Ungaria si Cehia nu au fost anti-comuniste, ci doar impotriva sovieticilor si sustinatorilor lor, propunand un comunism mai nationalist…
  Din toate aceste fapte se vede ca nu profesorul Coja exagereaza. El nu a negat faptul ca si altii au luptat impotriva bolsevismului. El a aratat doar un citat de maxim fanatism anti-romanesc din Engels si l-a justificat istoric. Daca exista un asemenea citat referitor la alt popor si o indreptatire istorica a lui, te rog s-o prezinti. Altfel inseamna ca te-ai grabit sa critici fara rost.

 5. @Moshu
  „Suntem singurul popor, vecin cu Rusia, care nu s-a contaminat de morbul revoluției, în anii Primului Război Mondial…”
  „românii vor fi principalul (sic!) opozant al revoluției mondiale marxiste?! Căci, așa cum am mai spus-o pe acest site, cel puțin în Europa, românii au pus cele mai mari piedici internaționalismului proletar.”
  „Din tot imperiul sovietic, numai românii, din Basarabia, s-au desprins, refuzând noua orânduire instaurată prin Marea Revoluție din Octombrie…”
  Am redat citatele de mai sus tocmai pentru că prin ele se exagerează. Cred că românul are simţul măsurii. Altfel riscăm să ajungem din nou la „naţionalismul ceauşist” atât de antinaţional care oculta exact lucrurile de care trebuia să fim mândri. Decapitarea republicii sovietice ungare este la aceeaşi valoare cu rezistenţa poloneză contra lui Tuhacevski sau cu lupta fermierilor finlandezi împotriva socialismului dusă atât în 1918, cât şi în 1939-1940. Avem în istoria noastră şi episoade întunecate care nu prea se potrivesc acelui „reacţionarism” de care vorbeşte domnul Coja: loviturile date Bisericii Naţionale, cedarea prea uşoară a intereselor noastre în Balcani etc.

 6. @Bate seaua sa priceapa calul,am intuit la te referi,foarte adevarat,Romanii din Imperiul Roman urau de moarte crestinii,iar pe Daci,evident nu,caci aveau alta credinta! Sa auzim numai de bine!

 7. @Donkeypapuas
  1) Ziceai ca D-l Coja ar fi spus ca am fi singurii care am luptat impotriva bolsevismului. Ti-am aratat prin citate ca nu ai citit bine, desi te-ai grabit sa „corectezi”.

  2) Ce legatura are cine cu cine era vecin?

 8. Domnului Profesor Ion Coja

  Domnule Profesor, v-am ascultat expunerea la Lansarea de carte Mihai Eminescu – Scrieri politice, din 26.09.2011 si i-am multumit Lui Dumnezeu ca inca mai avem profesori minunati ca d-voastra. In timp ce va ascultam, ma gandeam ca as fi fost onorata si fericita sa fiu studenta la clasa d-voastra. As fi avut multe de invatat. Cu profesori ca d-voastra natiunea romana mai are o speranta. Eu continui sa sper ca vor veni acele zile in care Natiunea Romana se va trezi din somnul de moarte si va lupta „Pentru Dumnezeu, Neam si Tara”. Va multumesc.

  Dumnezeu sa va ocroteasca!

 9. @Moshu
  Adică Polonia nu era vecină cu Rusia? Nici Finlanda? Şi pomenesc de ţările astea pentru a nu se uita că au fost aruncate împreună cu România la mezat de către Hitler şi Stalin. Şi ar trebui reamintit mereu că noi am fost cei agresaţi, nu URSS sau Germania.

 10. Acei evrei de pe vreamea lui Iisus ,NU MAI EXISTA.Jidovii care au intors spatele lui Hristos, au intors lumea cu c—l in sus.Cei de acum n-au nici-o legatura cu cei de atunci.Pe nentelegerea asta joaca ei si tot asa au condus lumea si continua, bazandu-se(ei) pe ceea ce nu vrem sa vedem.Doamne Ajuta!

 11. Da, toti jidovii ii urasc de moarte pe Romani – nu si pe Daci, desigur. Si Iisus, si Pavel, si Andrei, si Petru, si Nicolae Steindhart, toti jidovii ii dusmanesc pe Romani… so stupid!

 12. Frate Gipsy,ai dreptate,Marx si Engels sint jidovi si era firesc in primul rind sa-i dusmaneasca pe Romani,fiind Ortodoxi in credinta,asta era in primul rind motivul pentru care Engels isi formase o ideie despre Romani! Sa auzim numai de bine!

 13. Noi Romanii inca din timpuri vechi le-am stat in coasta la rusi,tocmai de aceea suntem „iubiti”asa de tare de moldovenii rusificati si nu numai .Am fost dusmaniti din toate partile,iar la granite i-am avut pe cei mai mari criminali ,asta este ADEVARUL.(in schimb istoria lor este cosmetizata si chiar ascunsa)

  Marx si engels au fost evrei ,iar evreii i-au dusmanit intotdeauna pe ortodocsi.Cum vroiati sa vorbeasca despre neamul romanesc? Dracu intotdeauna gaseste motive in graiurile paganilor,adeptilor lui.Romania a fost si este asezata geo-politic ,ca un miel in mijlocul haitei de lupi.De ce nu s-a vorbit asa de urat si de unguri ,de turci ,de rusi mai ales?! Romania a avut o istorie scrisa cu sange de martiri.Cine isi permite sa dea cu impresia despre romanii ortodocsi????????decat paganii cu istoria lor eretica expansionista ,pe plan religios si politic,deci fara Dumnezeu.Marx, engels si lenin sunt produsi jidovesti ,vagabonzi la cravata, cu invataturi pagane pt lumea in care traim transformata si mutilata tot de ei. Romania ortodoxa va trebui sa iasa din labirintul asta paganesc (provocat de altii)doar prin rugaciune.Nu trebuie schimbat NIMIC.Trebuie ramas pe pozitie ,adica in ortodoxia cea strabuna, arma cea mai sanatoasa pt neamul viitor romanesc.Istoria romanilor este bogata in evenimente istorice marete numai pt cei care au ochi.Istoria romanilor nu va fi inteleasa si nici vazuta bine de catre pagani. Romania Ortodoxa le va sta intotdeauna in coasta paganilor jidovi,pt ca planul lor diabolic pt viitorul omenirii,este de a sterge imaginea lui Hristos .Adevarul ,dragostea si mantuirea apartin celor care-L urmeaza pe Hristos iar diavolul lucreaza prin paganii jidovi.Dumnezeu Vrea Sa Salveze lumea,ei NU.Doamne Ai mila de poporul roman ortodox si de toti fratii ortodocsi din lume,Milostiveste-Te asupra noastra.Doamne Ajuta!

 14. Cred că n-ați înțeles nimic din ce-ați citit. Unde scrie aici că numai românii au luptat împotriva bolșevismului?
  „cel puțin în Europa, românii au pus cele mai mari piedici internaționalismului proletar” – „cele mai mari” presupune și existența altora, chiar dacă de nivel mai mic
  „a avut Engels intuiția faptului că românii vor fi principalul (sic!) opozant al revoluției mondiale marxiste” – principalul înseamnă că au fost și alții, chiar dacă de un nivel mai mic

  unicități există și e rușinos să nu fie consemnate, de vreme ce sunt fapte istorice sigure și incontestabile
  „Suntem singurul popor, vecin cu Rusia, care nu s-a contaminat de morbul revoluției, în anii Primului Război Mondial”
  „Din tot imperiul sovietic, numai românii, din Basarabia, s-au desprins, refuzând noua orânduire instaurată prin Marea Revoluție din Octombrie”
  „N-o să vezi niciun intelectual român mai de soi, mai răsărit, care să fi mers pe mâna lui Marx sau Lenin în perioada interbelică… Perioadă în care Europa Occidentală își pune poalele în cap și jură pe tătucu Stalin, efectiv divinizându-l cu nerușinare și grosolănie”

  Unde e exagerarea? Doar în mintea celor care nu citesc textul cu atenție.

 15. @Donkeypapuas,prescriu in totalitate comentariul,in special cu exagerarea sint intrutotul de acord! Sa auzim numai de bine!

 16. Exagerarea nu este bună în nici o direcţie. Spun asta pentru că domnul profesor Coja uită că nu am luptat de unii singuri împotriva bolşevismului. Aceeaşi poziţie au avut-o şi finlandezii, şi polonezii şi tot ca măsură de apărare a fiinţei naţionale. Iar „progresiştii” de atunci şi de acum numesc asta drept „cordon sanitar” împotriva URSS.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.