Ion Cristoiu vorbeste la TVR despre C.Z.Codreanu. Reactia Altermedia, Victor Roncea si...

Ion Cristoiu vorbeste la TVR despre C.Z.Codreanu. Reactia Altermedia, Victor Roncea si NapocaNews

by -
12 598

Daca cei de la Altermedia l-au atacat dur pe Ion Cristoiu pentru aceasta emisiune, numind-o „lectie de manipulare”, Victor Roncea sau NapocaNews au adoptat o atitudine de lauda a directorului de la Historia.

Iata punctele de vedere:

Altermedia:

“Maestrul” ratării Ion Cristoiu, pus pe demitizarea lui Corneliu Zelea Codreanu

Din laboratoarele psihologice ale serviciilor secrete ies periodic tot felul de ”daruri” otrăvite pentru poporul român, livrate nouă prin intermediul ”goarnelor media” eșuate – de tip Ion Cristoiu.

Constatându-se că indicele de nemulțumire al populației crește periculos de mult datorită corupției generalizate a întregului eșichier politic, iar păcăleala cu lupta de ochii fraierilor dintre așazisele partide nu mai ține, s-a decis dinamitarea punților către alte opțiuni.

Și pentru a preântâmpina migrarea voturilor către grupări naționaliste de dreapta – AUTENTICE, nu din cele cu parfum securisto-comunist de tipul Naționalismului de stânga al tribunului poponarilor (C.V.Tudor) sau al ”ieuroparlamentarului” Gigi Becali, cu al său partid de buzunar, către formațiuni serioase, cum este Partidul Legionar Pentru Patrie, sau viitorul Partid Naționalist – născut din inițiativa Organizației Noua Dreaptă, acești băieți cu ochi albaștri care ne conduc (momentan), au decis să ne ”lămurească” ei prin intermediul lui Cristoiu cum stă treaba cu Căpitanul.

Și, cum cel mai bine e să prostești lumea amestecând 99% adevăr cu un pic de minciună, destul cât să decredibilizezi personajul providențial pe care Istoria l-a oferit Românilor, aflăm de la dl. Cristoiu, care l-a ”studiat” timp de 2 ani pe Corneliu Zelea Codreanu (ne întrebăm pe banii cui !?), că acesta era un personaj romantic și morbid de tipul îndrăgostiților din Verona, din ”Romeo și Julieta” și care bine au făcut că au murit tineri, la apogeul iubirii lor, că altfel îmbătrâneau și ar fi ajuns doi bătrâni penibili și banali, ca oricare alții.

Într-un mod diabolic de pervers, Cristoiu ne inoculează ideea unei ”impotențe a puterii de a acționa” a lui Codreanu – în sensul de a face ceva cu adevărat bun pentru Țară – afirmând că acesta nu a luat puterea (deși putea să o facă atunci când i-a fost oferită de Carol – în condițiile acestuia bineânțeles) pentru că i-ar fi fos frică – vezi Doamne, să nu dezamăgească Poporul, dacă ar fi ajuns la putere și nu și-ar fi îndeplinit promisiunea de a face ”O Românie ca soarele sfânt de pe cer” !

Fapt ce ne conduce indirect la concluzia pervers sugerată (nu-i așa !?) că nici cei ce îi urmează astăzi exemplu nu pot face mare brânză, în ciuda incoruptibilității Căpitanului, și a celorlalte calități pe care le avea și pe care le ține la mare preț și noua generație naționalistă !

De ce nu a luat în considerare ”maestrul” Cristoiu și faptul că puterea urma să aparțină inevitabil legionarilor în urma opțiunii de vot a populației – sătule ca și astăzi de politicieni corupți, de faptul că Zelea Codreanu era deja Deputat iar singurul mod de a-l socate de pe scena politică (pentru că dejucase până atunci toate încercările de mituire, toate intrigile și manevrele împotriva lui) era suprimarea fizică a conducerii Mișcării Legionare !?

Să nu uităm că Zelea Codreanu nu a fost ucis singur. A murit alături de 13 dintre cei mai bravi legionari (Nicadorii – Nicolae Constantinescu, Caranica Ion, Doru Belimace, și Decemvirii – Ion Caratanase, Iosif Bozântan, Ștefan Curcă, Ion Pele, Grigore Ion State, Ion Atanasiu, Gavrilă Bogdan, Radu Vlad, Ștefan Georgescu și Ion Trandafir).

Cinstire eternă acestor martiri ai Neamului Românesc !

NapocaNews:

Ion Cristoiu la emisiunea „Profesioniştii”: C.Z. Codreanu a fost cel mai cinstit şi de onoare dintre politicienii români interbelici”

Aseară la excelenta emisiune „Profesioniştii” a realizatoarei Eugenia Vodă, la TVR 1, jurnalistul Ion Cristoiu a făcut câteva declaraţii inedite şi favorabile despre Corneliu Zelea Codreanu, liderul Mişcării Legionare. Aceste declaraţii vin în contradicţie cu credinţa sa afirmată că este un „comunist”. Iată ce spunea aseară fostul redactor şef al EVZ, dl. Ion Cristoiu: „Am studiat 24 de dosare al Siguranţei interbelice despre C.Z. Codreanu şi în nicio filă nu am găsit informaţii compromiţătoare despre acesta. Şi credeţi-mă că Siguranţă ar fi făcut publice informaţii compromiţătoare despre Codreanu dacă ar fi găsit. C.Z. Codreanu a fost cel mai cinstit şi de onoare politician interbelic român, el nu a fost şi nu a putut fi manipulat, cum au fost ceilalţi politicieni, de către Carol al II –lea. Aşa se explică faptul că C.Z. Codreanu a fost urmat de către întreaga elită intelectuală interbelică: Noica, Cioran, Eliade etc. C. Codreanu a fost singurul politician pe care Carol al II-lea nu l-a putut juca pe degete ca pe toţi ceilalţi. C.Z Codreanu cred că nu a dorit să ajungă la putere, deoarece nu şi-ar mai fi putut realiza proiectele sale de onoare şi cinste ca un om romantic. Opoziţia te face credibil, iar puterea te corupe. Codreanu a murit la timp şi a rămas pentru că nu a ajuns la putere un personaj pozitiv şi un romantic”.

Victor Roncea:

Ion Cristoiu isi declara admiratia sincera fata de Corneliu Zelea Codreanu, Capitanul Miscarii Legionare, cu riscul de a enerva si nationalistii, pentru portretul interpetabil, si kominternistii, pentru obiectivitatea istorica.

Fragmentul din emisiunea televizata:

Nota F.N.

In aceasta analiza a lui Cristoiu lipseste cu desavarsire dimensiunea crestina a lui C.Z.Codreanu care ar fi schimbat foarte mult concluziile finale. Iar Ion Cristoiu a facut asta ori din necunostinta de cauza, ori din rea vointa, ori doar din neintelegerea acestei dimensiuni care a stat la baza gandirii si actionarii Capitanului.

Astept si concluziile dvs!

(Visited 109 times, 1 visits today)

12 COMMENTS

 1. Tot ceia ce Zelea Codreanu a infaptuit ramine de mare actualitate,Zelea Codreanu a fost un politician de temut,care nu a reusit nimanui sa fie corupt.Atunci cind Hidra rosie periclita intreaga Europa,prin activitatea Capitanului raporturile de forta s-au egalat.Sa auzim numai de bine!.

 2. Cristoiu e genul ala de pervers care tine in living pe un perete o icoana, iar pe altul un tablou cu un nud.
  Adeseori e absurd. Imi aduc aminte de un editorial de dupa alegerile din 1992 in care dorea sa acrediteze ideea ca am avut doi candidati de dreapta: Iliescu si Constantinescu. Un editorial adacadabrant si hilar. De atunci nu l-am mai luat in serios. Maine poimaine o sa scrie o carte despre dimensiunea angelica a tortionarilor comunisti sau despre globalismul legionar.

 3. am postat de curand un articol cu privire la parerea lui ion cristoiu despre capitan pe blogul meu „adevarul despre corneliu zelea codreanu”-dati click pe florin

 4. Catre Madalin Focsa ! Bai baragladina,daca te-a trimis nenea iudeo-bolsevicu’ cauta-ne la baie la IOR ! Sa intri acolo,incet tiptil,sa nu faci zgmot,ca trezesti comunitarii,care s-ar putea sa-ti faca dosul de pitecantrop,ca mintea o ai oricum si vezi ca pe partea stanga-proletara, dupa bideu,ai sa gasesti o sirena.E sirena lui Vasile Roaita !!!..Ia-o cu grija,bagati-o in spate,pe post de tzeava de eshapament,apoi porneste tare,cu viteza,sa vezi ce sunete frumoase de mezzo-soprana,ai sa scoti si du-te precum in zicala lui Fred Flinstone:Ia-ba da-ba la-ba duuuu…ia-o in clantza si te duuuuu !!!…..

 5. Da, lipseste dimensiunea crestina a personajului. Dar nu lipseste si adevarul clar, ca personajul si-a manjit mainile cu sange inca de la intrarea sa in viata publica ? Hahaha, era un gest deosebit de crestinesc…
  Orbilor de CZC !

 6. Cu privire la dimensiunea crestina a lui C.Z.Codreanu:Pararea mea este ca Ion Cristoiu a fost un pic dresat,inainte sa vina la acea emisiune ! Totusi nu-i exclus ca in sufletul lui,sa-l aprecieze sincer pe Capitan ! Dar stiti cum e la noi !? Daca-i”ordin cu placere” ! Adica,daca Ion Cristoiu a primit ordin sa vina la o emisiune si pe langa niste adevaruri incontestabile,sa spuna si niste neadevaruri(tocmai pt.a crea confuzie),atunci s-a supus ! Mass-media e foarte santajabila la noi.Incet-incet insa,de foame,de camata,de vaccinare programata(vezi vaca nebuna),de imbotnitzare fortzata(vezi Swine Flu)si buna parte din popor o sa se trezeasca,o sa mai descopere si nationalismul adevarat,cel facut de Miscare ! Si poate odata…va actiona!

 7. Adrian,
  Eu cred ca asta ai face tu, nu Codreanu. A fi crestin inseamna total opusul gandirii tale.

 8. Inainte de a-i pune in spate cine stie ce gandire sofisticata lui Ion Cristoiu trebuie sa-l vedeti cum gandeste el si despre alte personaje istorice ale noastre.El este un romantic al analizei politicului si nu trebuie condamnat pentru asta. La fel ca despre Codreanu vorbeste si despre Ceausescu si despre Castro si despre alti politicieni. Cand vorbeste despre unul ca Adrian Nastase greseste ca este romantic pentru ca ala a pus bazele distrugerii Romaniei sau mai exact el ne-a vandut in clar evreilor. Cat priveste latura crestina a lui Codreanu fiti siguri ca daca ar fi trait acum , Codreanu , i-ar fi impuscat pe toti burtosii de popi care jefuiesc si insala acest popor acum.

 9. Dupa ce-am studiat parerile multor oameni care au nu stiau prea multe despre Capitan, la vederea acestui video, pot spune fara teama de-a gresi ca el transmite un mesaj pozitiv.

  Se spune pentru prima data ca legionarismul nu e fascism, ca Legiunea a fost/este o Miscare nationalist-crestina si ca Corneliu Zelea Codreanu nu a fost corupt.

  Acestea sunt lucrurile care raman.

  Intr-adevar, greseste cand spune despre Capitan ca nu voia puterea si ca era un personaj indragostit de propria popularitate.

  E si greu de inteles pentru un comunist ca Cristoiu ce intelegea Capitanul… Iti trebuie suflet pentru asta.

  Parerea mea este ca mesajul spus de Cristoiu este mai degraba unul pozitiv, care poate aduce mai mult interes pentru studierea Capitanului de catre unii care n-au facut-o pana acum.

  In schimb, aluziie negative la partide nationaliste, la faptul ca urmasii legionarilor nu pot actiona sau ca CZ Codreanu era un personaj gen „Romeo si Julieta” apartin exclusiv baietilor cu ochi albastri de la Alter Media.

  Ce legatura poate exista intre ce a spus Cristoiu si Partidul Pentru Patrie? Mai degraba ei incearca sa induca ideea asta…

 10. Ion Cristoiu in interviul de fata incearca sa l transforme pe Capitan intr-un Don Quijote.
  Este inexact (sau asa doreste sa para), acest domn al carui demers este cel putin discutabil, datorita felului in care il prezinta pe Capitan.
  CORNELI…U ZELEA CODEANU vroia puterea,dar nu oricum si nu pentru el, o vroia pentru romani.
  CORNELIU ZELEA CODEANU vroia sa contruiasca intai o elita conducatoare crestina, inzestrata cu virtutiile neamului romanesc, rezistenta la ispite si imposibil de manipulat- OMUL NOU
  CORNELIU ZELEA CODEANU prin Miscarea Legionara a educat Sfintii de mai tarziu, iar prin cei din munti, inchisori sau exil a dat un strasnic raspuns invaziei satanice de la rasarit.
  CORNELIU ZELEA CODEANU l-a intors pe roman cu fata spre Dumnezeu si spre infaptuirile stramosilor, prin ”OMUL NOU” nu s-a adresat doar romanilor contemporani lui, ci tuturor generatiilor ce aveau sa vina, astfel actualitatea lui este eterna.
  In1937, Miscarea Legionara era pregatita sa preia puterea, dar goimul Carol al II lea trebuia sa indeplineasca anumite ordine, pentru care fost adus in ’30.
  Niciodata in istorie, romanii n-au fost mai preocupati si mai prezenti in trairea crestina precum legionarii lui Codreanu.
  Nu ma las sedus de astfel de initiative, care aduc in prim plan numele Miscarii sau al Capitanului, incercand sa-i minimizeze realizarile si importanta.

  Legiunea nu mai e atacata brutal, cu secerea si ciocanul, ci edulcorat in stilul stelutelor asezate simetric in cerc, de catre echer si compas.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.