Venerabilul Ilie Tudor batjocorit si la 88 ani/ UPDATE: Un om cat...

Venerabilul Ilie Tudor batjocorit si la 88 ani/ UPDATE: Un om cat un veac-Reportaj

by -
31 6901

Cu stupoare am descoperit urmatoarea scrisoare care ne da de inteles ca unii „români” nu mai au loc batranii nostri. Daca clasa politica post-decembrista a demonstrat de nenumarate ori -prin politica pensiilor- ca privesc batranii nostri ca pe o povara, scrisoarea de mai jos, a unei doamne din Israel te lasa cu gura casca!  (sursa www.animanews.com)

Stimate domnule secretar de stat Vasile Timiş,

Inaintea vizitei mele şi a soţului meu în România (1-14 oct. 2010), am primit programul Festivalului Artelor – Bucureşti-ediţia II-a, care avea loc între 10-15 octombrie.
Din mulţimea de manifestări, ne-am ales Spectacolul lui Tudor Gheorghe „Cavalerii felinarelor târzii”, care a avut loc la Sala Palatului în ziua de 12 octombrie. Erau două motive pentru care l-am ales: întâi deoarece suntem mari admiratori ai vocii minunate a artistului şi, al doilea, faptul că-i craiovean ca mama mea. Il admiram într-atât încât îmi doream să-i conving conducerea ICR Tel-Aviv să-i organizeze un concert în cele trei oraşe mari ale Israelului. Nu-mi dădeam seama de ce faţă de entuziasmul cu care vorbeam despre marele artist Tudor Gheorghe, interlocutorii mei tăceau şi nu reacţionau.
A trebuit să vină seara concertului ca să aflu cruntul adevăr. Intâi, concertul a fost mai mult „proză” decât melodii, un mesaj ultra naţionalist.
Partea tragi-comică a fost că, după ce a criticat bine de tot Ministerul Culturii şi Guvernul, aţi apărut dumneavoastră cu un aranjament superb de flori şi o diplomă. L-aţi pus pe artist într-o situaţie penibilă, iar publicul nu ştia cum să reacţioneze la semnele pe care acesta le făcea în semn de dispreţ, pentru onoarea ce i se făcea.
Dar partea cea mai tristă a fost faptul că dumneavoastră aţi găsit de cuvinţă să-l elogiaţi cu acest prilej pe Ilie Tudor, tatăl cântăreţului. În aceeaşi seară am aflat cu tristeţe că, la data de 8 octombrie 2010, exact o zi înainte de Comemorarea oficială a victimelor Holocaustului în România, Ilie Tudor – numit în vreme „copilul lui Codreanu”- şi-a lansat cartea „Un an lângă Căpitan – Amintiri sfinte din lumea legionară”. Acesta-i omul pentru care aveţi o deosebită admiraţie, aşa cum v-aţi exprimat? Oare lumea legionară era o lume sfântă? Pot fi uitate crimele legionarilor, pot fi uitaţi evreii maltrataţi, batjocoriţi, aruncaţi din trenuri, ucişi şi atârnaţi în cârligele de la Abator? Consideraţi că asasinarea marelui savant Nicolae Iorga de către legionari a fost o faptă cu care poporul român se poate lăuda? Anticomunismul legionarilor, nu-i absolvă de crimele pe care le-au făcut. Tatăl meu, avocatul Valentin Saxone, a fost întemniţat în 1959 de comunişti, cu lotul  Petre Ghiaţă, pentru ideile sale liberale. Combaterea comunismului de pe poziţii democratice trebuie să fie admirată, nu cea de pe poziţii legionare. Este regretabil ca un reprezentant oficial ca dumneavoastră, să-şi exprime public admiraţia pentru un autor care face elogiul lui Zelea Codreanu şi al mişcării legionare.

Cu amărăciune,

Liana Saxone-Horodi
Pictor-publicist

Haifa, 22 octombrie 2010

Copii trimise si:

-Dl. Ministru al Culturii şi Patrimoniului, Hunor Kelemen
-Dl. Preşedinte al FCER, deputat Aurel Vainer
-Dl. Director general al INSHR-EW, Mihail E. Ionescu

________________________________________________________________________________________

UPDATE: Reportaj de Tele U Craiova- Un om cat un veac

http://www.youtube.com/watch?v=OG-QhuQSLMg&feature=player_embedded#!

http://www.youtube.com/watch?v=o0NelYIvIpA&feature=related

(Visited 443 times, 1 visits today)

31 COMMENTS

 1. Acest OM-D-l ILIE TUDOR_,un adevarat ROMAN.
  D-na jidoavca,concetatenilor d-voastra,stati in tara ce o aveti.Ati impinzit planeta cu delatiuni,mizerii,dejectii pentru ca Domnul ISUS HRISTOS va acuzat de crima si de aceea bunul Dumnezeu va harazit soarta ce o meritati.
  Numai minciuni sfruntate spuneti.
  sa dovedit prin anchete serioase ca nu a existat nici o crima la abator,niciun holocaust.
  Ati venit in mijlocul acestui neam care va primit mai mult decit tolerant si v-ati intins ca o pecingine otravitoare sa ne luati religia si sa ucideti faptic crestinii(goimi in limbajul d-voastra)sa ne luati pamintul si mormintele stramosilor nostrii.
  Veti fi blestemati in vecii vecilor de bunul Dumnezeu pentru toate aceste crime savirsite.
  Dumnezeu va alesese ca un popor ales dar prin faptele facute ati devenit asemeni lui Lucifer.
  Adica SATANA pentru planeta crestina.
  D-l ILIE TUDOR a suferit in inchisorile comuniste pentru neamul ROMANESC.
  LA MULTI ANI, nene ILIE.
  Dragilor romani,respectati-va martirii neamului .
  Cu dragoste crestineasca un granicer si legionar in acelas timp.
  TRAIASCA ROMANIA
  TRAIASCA LEGIUNEA SI CAPITANUL

 2. Aceasta jidanca criminala si murdara de Talmudul jidovilor nazisti-rasisti tot o ia cu „holocau$tul”, asta pentru a ascunde crimele bestiale ale jidanilor din guvernul jidancei Ana Pauker, care au omorit peste Um Milion de români! Acesti jidani spurcati trebue sã plãteascã azi 200 de miliarde de Euro paguba la romãni!

 3. @ Georgel,
  Subliniez cele scrise de dvs.
  Pe multi din conducerea tarii ii cam deranjeaza ca HRISTOS A INVIAT!!!

  DOAMNE AJUTA!!!

 4. Poate doamna evreica nu stie ca primul guvern comunist din Romania a fost format in totalitate din evrei(care dealtfel l-au si inventat). Bag seama ca nimeni in aceasta tara (si lume) nu-si mai pot cinsti eroii de frica iudeilor. Toate politicile si toate manifestarle trebuie sa aiba girul lor, altfel devii,,antisemit”. Traim liberi, gandim liber si vrem sa ne manifestam convingerile liber, chiar daca asta-i supara. Nu le convine – mars in tara lor. Sictir.

 5. Ilie Tudor ca si Tudor Gheorghe sant doi romani adevarati,daca un gunoi de evreu nu are loc de ei sa se duca in rahatul lor de tara si sa ne lase in pace!

 6. Scuze,…..ce e de ,,venerat..la un turnator dovedit????!!!
  Varsta ??..pai a perseverat in turnatorie,sa il ..venereze cei care au profitat de pe urma murdariei lui ..un gunoi,parsiv,mincinos,lacom,abil,dooomnul ilie tudor,o ,,duce,, bine inca de pe urma fraierilor,nationalismul si Legiunea se ,,vinde ,,inca bine !! Cautati un alt ,,Legionar,, mai curat,asta …pute !! Cu respect, doru..

 7. Doamnei jidance ii spun:Nu te atinge de acest OM care a trecut prin inchisori pentru ca neamul romanesc sa existe.Ne-a aparat
  credinta,neamul si tara.Din punctul meu de vedere esti o avortoana.Scursura a istoriei cominterniste ce ai curajul nemerniciei sa intinezi cu miasme pestilentiala pe acest OM ce sa jertfit.De ce vorbesti romaneste?Te rog sa stai in
  vecii vecilor in tara de dincolo de negura.
  Dumneata si semenii dumitale sunteti apatrizi.Ati fost alogeni pe acest minunat pamant romanesc.NU UITA ASTA,

 8. ,,neica nimeni,,VASILE GAVRILESCU a incetat din viata pe 8 August 2011 in urma unui infarct.Azi il inhumeaza [09 08 a.c.]iar pt faptul ca iti permiti sub blindajul anonimatului sa imi conferi epitete caaa..spalat pe creier..nu te face pe tine mai intelept,neica,ilie stie,am filmat nu odata cu el dialoguri de ore,nu ca lingaii ce ii carpesc constiinta de dalmatian,neavand altul mai bun,merge si podareanu..podeanu,nu?? Citeste cele 15 19 carti scrise de G V si daca ai un simt al onoarei[ma indoiesc]vei observa ca valoric ilie ciungu…e un nimeni aaaa stiai ca ilie tudor a fost si dirijorul corului M A I din CRAIOVA..??

 9. @Pt doru1943 (1 nov.2010):
  Esti vreun spalat pe creier incat sa crezi ce debiteaza nenea Gavrilescu (o fi vreun Gavrilovici/Iţic).
  Cand nea Ilie a iesit cu fruntea sus din temnita fara compromisuri- martori sunt colegii sai de suferinta in viata – cum poti debita elucubratiile neispravite ale unui neica nimeni in drum?
  Cine n-a trecut prin iadul inchisorilor comuniste n-are dreptul a-i judeca pe cei de-acolo ci sa-si vada lungul nasului propriu.
  Aci despre nea Ilie: http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2011/03/02/conferintele-%E2%80%9Cmarturisirea-crestina-in-temnitele-comuniste%E2%80%9D-%E2%80%93-momente-de-renastere-si-intarire-a-spiritului-romanesc/

 10. „suntem mari admiratori ai vocii minunate a artistului şi, al doilea, faptul că-i craiovean ca mama mea”‘

  Ce-a cautat a gasit.

  Cred insa ca ceea ce a deranjat, nu a fost legat de tatal artistului cat de cuvintele cantecului legate de credinta in Dumnezeu, de demnitatea romanului.

  Multumesc Nicolae Popescu ptr postarea ta cu clipul video de la acel spectacol. Puternic!

 11. Cu siguranta D-na evreica este prost informata,sau mai rau,indoctrinata cu Talmudul,Fanaticii nu vor gasi drumul spre lumina si nu vor recunoaste adevarul.Nürnberg.

 12. Tanti uita sau nu stie ca in in timpul scurtei guvernari legionare a luat fiinta teatrul evreiesc de stat.

 13. Am fost implicat direct in organizarea evenimentului de la Craiova din 8 octombrie – lansarea de carte a lui nea Ilie Tudor. Am dorit sa facem cunoscut oamenilor un document istoric impresionant, am dorit sa le oferim o carte scrisa de un om care a fost in mijlocul evenimentelor, am vrut ca oamenii sa afle mai mult despre personalitatea celui care a fost Corneliu Zelea Codreanu si de ce a insemnat cu adevarat miscarea Legionara.
  Faptul ca aceasta lansare a avut loc „exact cu o zi înainte de Comemorarea oficială a victimelor Holocaustului în România” nu este decat o simpla coincidenta (pentru unii coincidentele sunt si minuni ale lui Dumnezeu in care aparent nu este implicat).
  „Doamna” are dreptate. Nu putem si nici nu vom UITA crimele… (dar in cel mai frumos spirit CRESTIN Ortodox iertam). Nu vom uita crimele impotriva legionarilor savarsite cu atata salbaticie de catre guvernele interbelice vandute iudaismului. Nu putem UITA bataile, loviturile, prigoanele din aceasi perioada. Este peste puterea noastra a UITA HOLOCAUSTUL savarsit de evreii comunisti in Romania.
  „Dar Dumnezeu vede si va rasplati!”

 14. Dl.ILIE TUDOR,are alte bube in cap !!Cititi,,LILIACUL,,sau,,ELOGIUL PRIETENIEI,,scrise de GAVRILESCU VASILE,sat URSANI HOREZU VALCEA tel.0250860077.tov. de idealuri al lui ,,nenea ILIE !!
  cond.tot 22 de ani…

  angajamentul de turnator,dupa ce iesise din infern[la 6 ani]notele de informare….

 15. Pe acelasi site al duduii cu scrisoarea,mai gasim si un interviu luat de evz Rabinului-şef Sorin Rosen: „Mareşalul Antonescu e un criminal. Nu poate fi reabilitat” in care binenteles sunt scrise minciuni ordinare despre Talmud sau alte aberatii debitate in stilul lor tipic de editare al adevarului, mincinosi talmudisti pe care i-ar crede numai naivii si ignorantii:

  http://animanews.com/articole-interviuri/interviuri/5299-rabinul-ef-sorin-rosen-qmarealul-antonescu-e-un-criminal-nu-poate-fi-reabilitatq.html

 16. Imi pare rau sa recunosc dar este un caz de golanie tipic jidaneasca. Dupa limbajul folosit este vreo tanara fanatica de prin fundatura unui kibutz care a fost indoctrinata de profesorii ei sionisti si rasisti cu ura impotriva crestinilor si musulmanilor. Se stie ca, din pacate, acesti tineri fanatizati in Israel sunt foarte numerosi si sunt organizati in bande paramilitare, finantate de guvern. Desigur au si un serviciu de propaganda si intoxicare din care face si aceasta trista faptura, Liana Saxone-Horodi. La varsta pe care o are, habar nu are de dimensiunile holocaustului comunist infaptuit de comunistii evrei peste tot in lume, si in special in Romania. Evreii ar trebui sa vina si sa cada in genunchi cu umilinta si iertare in fata lui Ilie Tudor, ca semn al remuscarii crimelor pe care fratii lor de sange le-au savarsit. Mi se pare jignitor ca o astfel de copila ratacita in aburii alcoolului sa fie luata in seama de cineva. Vasile Timis are obligatia sa slujeasca adevarul si propriul neam, nu sa asculte mizeriile acestor copii ai satanei.

 17. Sunt niste falsi. I-am scris pe siteul respectiv.Au sters comentariul!

  Felicitari domnule Tanasa pentru ca ati postat acest material aici, sa vedem ca inca nu ne-au omorat de tot. Inca mai vor…

  Da-ne Doamne tarie…

 18. ce sa te astepti de la o jidanca frustrata,spalata pe creier, si care crede in mitul holocaustului de la noi, adica ei isi abt joc de noi ne acuza de niste crime pe care noi nu le-am savarsit,s i vien jidanca acum sa denigreze imaginea Capitanului si a unui om de toata stima ????
  Nu le e rusine lor jidovilor, ce drepturi au ei in tara noastra,daca nu le convine sa stea in Israel acolo nemernicii in tara lor !

 19. Sunt Florin Dobrescu, directorul Editurii Sanziana, si am avut marea cinste sa ma ocup de editarea ultimelor 2 editii ale cartii de memorii „Un an langa Capitan” scrisa de acest om cu sufletul ca o gradina, care este Ilie Tudor.
  Cine l-a cunoscut poate marturisi: raspindeste in jurul sau lumina, dragoste si liniste. Chinuit precum Hristos in inchisorile si lagarele comuniste, cu familia haituita si teorizata, a iertat tot, in cel mai autentic spirit crestin.
  Este de neconceput ca un cetatea, fie el si evreu, sa aiba tupeul si nesimtirea sa acuze de crime si antisemitism un om care nu a omorat o musca in viata lui.
  Ca sa nu mai vorbesc de reminiscentele totalitar-bolsevice dintr-o astfel de gandire!…
  Rusina, doamna! Rusine!

 20. Nu mai vrem sa auzim pe cei straini de neamul nostru ca ne mai
  dau lectii de patriotism si istorie.Ne ajunge,

 21. Acesta este unul dintre eroii nostri romani,de la care trebuie sa luam exemplu, nu sa-l aruncam dupa cum vor strainii. Dusmanii stiu una si buna despre Legiune, arunca aceleasi mizerii asupra romanilor. Ne-romanii vad aschia din ochii romanilor, dar nu-si vad parul din ochii lor, setosi de sangele romanesc. Doamne ajuta tara si poporul romanesc!

 22. E incredibil. Cand citesc o astfel de aberatie bolsevica imi vine sa… Nu stiu cum de se gasesc toti strainii sa ne dea noua lectii de patriotism.

  Oricum siteul ala e unul care n-are nicio legatura cu Romania si cu romanismul.

 23. Am vazut ca doamna e destul de in varsta, pacat ca pana acum nu a reusit sa studieze si ea cate ceva. Cred ca motivul e cultura in care a trait, poate si crescut si a fost educata.
  Nu stiu de ce am impresia ca sub acest nume unguresc se ascunde acel strigat penibil, dar si viclean, al evreilor bolnavi de filetism si holocaustrofobie.
  Pana la urma, e greu pentru noi sa fim crestini si sa avem dragostea pacii, dara pentru cei care-i sunt dusmani lui Hristos!

 24. Horodi nu sună prea românește…Cam asta e explicația…
  Iar situl asta…animalnews, vad ca e unul de sustinere si promovare a ideilor si oamenilor de acest fel.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.