Punerea pietrei de temelie a primei biserici românești din Africa

Punerea pietrei de temelie a primei biserici românești din Africa

by -
0 344

Ziua de sâmbătă, 12 ianuarie 2013, a însemnat un moment istoric pentru comunitatea românească din Africa de Sud, deoarece s-a pus piatra de temelie a primei biserici româneşti ortodoxe de pe continentul african. Ceremonia a fost oficiată în Midrand, o suburbie a metropolei Johannesburg, pe terenul parohiei, în prezenţa a peste 70 de români, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Damaskinos, Mitropolit al Johannesburgului şi Pretoriei, împreună cu Preasfinţitul Părinte Petroniu al Sălajului, P.C. Protopresbiter Răzvan Vasile Tatu şi alţi părinţi.
Parohia românească din Johannesburg, Africa de Sud, îl are ca ocrotitor pe Sfântul Apostol Andrei. La acest eveniment a participat şi Excelenţa Sa Dl Ambasador Radu Safta împreună cu soţia. Au mai luat parte credincioşi greci. Astfel s-a pus început visului comun al românilor de a avea un locaş de închinăciune în această ţară.
Duminică, 13 ianuarie, la Paraclisul Mitropolitan “Sfânta Treime” din Houghton, Preasfinţitul Părinte Petroniu al Sălajului a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu P.C. Protopresbiter Răzvan Vasile Tatu, Parohul comunităţii româneşti din Africa de Sud, în prezenţa a circa 30 de români.

(basilica.ro)

(Visited 32 times, 1 visits today)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Cod de verificare * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.