„Guvernul economic” ar integra Europa la un rang nemaiîntâlnit de pe vremea...

„Guvernul economic” ar integra Europa la un rang nemaiîntâlnit de pe vremea Imperiului Roman

by -
6 1264

Sunteți pregătiți pentru „Statele Unite ale Europei”? Integrarea Europei este pe cale de a trece la un alt nivel. De vreme ce se adânceşte criza datoriilor europene se accentuează și strigătele, peste tot în UE, pentru integrarea economică deplină în Europa. Miercuri, preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi cancelarul german Angela Merkel au trimis o scrisoare către preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, în care au declarat că doresc un nou „guvern economic” pentru formarea Europei. Conform scrisorii, Sarkozy şi Merkel doresc ca liderii ţărilor din zona europeană să „aleagă” un preşedinte pentru noul „guvern economic”. Ideea ar fi ca preşedintele să organizeze reuniuni la nivel înalt de două ori pe an, pentru a aborda problemele legate de datorii cu care se confruntă Europa în acest moment. Dar mulți critici pro UE deja urlă că Sarkozy şi Merkel nu au mers suficient de departe. O mulţime de „experţi” din Europa proclamă că fără o integrare economică completă şi fără crearea de „cauțiuni/obligațiuni euro”, Europa este condamnată. Jennifer McKeown, economist la Capital Economics, a pus problema în acest fel atunci când a fost întrebată ce s-ar întâmpla dacă „obligațiunile euro”nu sunt create suficient de curând: „Rezultatul probabil este că zona euro încetează să mai existe”.

Cam acesta este modul în care au loc schimbări uriaşe în lumea noastră de astăzi. În primul rând este creată o problemă uriaşă, de aici rezultă o reacţie negativă şi, mai apoi, ne este prezentată soluția. Chiar acum, în Europa, problema este criza datoriilor suverane. Ni se spune că singura cale prin care zona euro poate supravieţui este ca toate ţările să fie de acord cu o integrare economică mult mai profundă.

Într-un articol pentru Seeking Alpha, Cliff Wachtel a dărâmat opțiunile cu care se confruntă oamenii din Europa, în felul următor ….

Existenţa în continuare a zonei euro (ZE/EZ) în forma sa actuală, în locul unei suveranități mult mai limitate. În mod special, cu autonomie financiară limitată, cu o modalitate de aprobare a bugetului centralizat şi putere de cumpărare sau de veto asupra statelor individuale. Suveranitate deplină în continuare, în schimbul unei ZE dizolvate sau modificate radical, probabil, o micșorare majoră pentru statele membre cu nevoi similare şi gestiune fiscală fiabilă.

În timp ce unii îmbrățișează posibilitatea de integrare sporită în zona euro, alții avertizează cu privire la consecinţele potenţiale.

De exemplu, un articol din Daily Mail intitulat „Ascensiunea celui de-al 4-lea Reich, modul în care Germania se folosește de criza financiară pentru a cuceri Europa”, conţinea următoarea evaluare asupra a ceea ce ar însemna o integrare economică mai profundă pentru Europa …

Aceasta ar presupune o pierdere a suveranității nemaivăzută în aceste ţări, deoarece multe au fost sub guvernarea militară a celui de-al treilea Reich, acum 70 de ani.

Ca să nu existe nici o îndoială cu privire la ceea ce înseamnă uniune fiscală: este o singură politică economică, un singur sistem de impozitare, un sistem de securitate socială, o datorie, o economie și un singur ministru de finanţe. Şi toate cele de mai sus ar fi nemțești.

Nigel Farage, de asemenea, a criticat profund noua propunere lansată de către Sarkozy şi Merkel ….

Puțin câte puțin, membrii zonei euro îşi pierd suveranitatea, pe măsură ce super-statul european este creat. Nici una din aceste propuneri nu va calma pieţele. Sunt, de asemenea, pregătit să pariez că elita politică europeană nu va cere permisiunea popoarelor lor, prin intermediul unui referendum, pentru a lua aceste acțiuni.

Dar Sarkozy şi Merkel par a fi indiferenţi cu privire la aceste critici. De fapt, ei și-au anunţat planurile de a introduce o rată comună la impozitul pe profit până în 2013 şi de a coordona activitatea privind bugetele lor naţionale.

Deci, în cazul în care cei de la conducerea guvernelor german şi francez doresc o integrare economică mai profundă pentru Europa, va putea oricine altcineva din zona euro să fie suficient de puternic pentru a rezista?

Probabil că nu.

Preşedintele Comisiei UE, Jose Manuel Barroso, deja numește propunerile prezentate de Sarkozy şi Merkel, „o contribuţie politică importantă a liderilor celor două mari economii din zona euro la această dezbatere şi o activitate în curs de desfăşurare”.

Ţări cum ar fi Grecia, Portugalia, Italia şi Spania sunt deja profund dependente financiar de Germania. Acestea fie vor trebui să părăsească zona euro (ceea ce ar însemna un dezastru financiar pentru ei), sau vor trebui să se conformeze cu ceea ce doresc Germania şi Franţa.

Dar, integrarea economică în Europa, cu siguranţă nu va fi o treabă uşoară. Există încă destul de mare rezistenţă în UE la ideea „Statelor Unite ale Europei”. Multe din ţările nordice sunt în mare dezacord cu viitoarea integrare economică a naţiunilor iresponsabile financiar, din sudul Europei.

Craig Alexander, economistul-șef de la Toronto Dominion Bank, a făcut recent următoarea declaraţie cu privire la problemele integrării ce se încearcă acum în Europa.

„Problema este că sistemul politic din Europa nu poate face faţă saltului brusc, de la sistemul actual la o uniune fiscală.”

Așadar, rămâne de văzut ce se întâmplă. Există încă o şansă foarte bună ca UE să se disperseze şi ca euro să experimenteze o implozie. Nimic nu este încă bătut în cuie.

Dar liderii UE au de gând să facă tot ce pot spre a merge mai departe. Ei cred cu adevărat că un sistem complet unit, o unică Europă sub drapelul UE, este ceea ce este mai bine pentru continent.

În cele din urmă, scopul real este acela de a uni întreaga lume. Guvernele regionale, cum ar fi UE, sunt considerate ca fiind un pas intermediar spre un guvern cu adevărat global. Aşa cum s-a mai scris despre asta și anterior, globaliștii speră ca într-o o zi să dețină o economie cu adevărat globală, care să implice o nouă monedă globală.

Într-un material de opinie recent, fostul ştab UE, Javier Solana, a făcut următoarea declaraţie:

Guvernarea la nivel mondial este orizontul strategic pe care omenirea trebuie să-l urmărească astăzi, cu toate forțele și energia de care dispune.

Pare dificil de realizat şi aşa va fi. Dar nu are nimic de-a face cu pesimismul. Provocarea pe care o reglementează riscurile globale nu este cu nimic diferită față de provocarea de a preveni „sfârşitul istoriei” – nu ca și apoteoza pașnică de victorie a democraţiei liberale la nivel mondial, ci ca cel mai grav eșec colectiv pe care ni-l putem închipui.

Indivizi precum Solana chiar cred, cu adevărat, că dacă am putea în cele din urmă să ne unim, să unim întreaga lume, aceasta va aduce o nouă eră de pace şi prosperitate.

Mulţi dintre ei cred că, dacă vor reuși, în primul rând, să împartă lumea în 10 sau 12 „uniuni regionale”, ei vor fi, în cele din urmă, capabili să determine toate aceste uniuni regionale să formeze un super-stat gigant, global.

Globaliști precum Solana chiar sunt convinşi că ei fac acest lucru pentru binele omenirii. Ei chiar cred că războiul şi sărăcia pot fi şterse dacă suntem cu toţii sub o singură guvernare gigant.

Însă aşa cum am văzut că s-a întâmplat în trecut, cu cât se extind guvernele , cu atât mai rău tinde să se instaureze și tirania. Înfiinţarea unui „singur guvern mondial” poate părea o idee bună pentru unii oameni, dar adevărul este că ar seta scena pentru o persecutare mai mare decât am cunoscut noi vreodată.

Cei care iubesc libertatea, libertate care ar trebui să fie 100% opusă conceptului „Statelor Unite ale Europei”, ar trebui, cu siguranță, să fie în dezacord 100% vis – a-vis de ideea unui „guvern mondial unic”.

Sursa: http://www.infocon.ro

(Visited 71 times, 1 visits today)

6 COMMENTS

  1. Din fff multe motive UE ne-a vrut ,dar doua motive as putea spune ca ar fi mai principale : RELIGIOS SI ECONOMIC,pt a ajunge unde am… ajuns.Duhovnicii care au prevazut si chiar avertizat pe romani ortodocsi din timp, au fost trimisi pierduti printre munti sau chiar facuti disparuti,fiind inlocuiti cu cei de acum ,ostili neamului nostru ortodox strabun.As putea spune ca ne-am cam „incadrat” din pacate in randul popoarelor sacrificate pt viitorul sumbru si aplatizat al omenirii……,…..Asa ne vrea Europa ,asimilati religios si muritori de foame ,inecandu-ne prin datorii , orbecaind religios ,pierzand astfel si cea mai mica forma de identitate.In felul asta ne vor pune chiar ei identitatea si anume fara identitate ca oile ,dar cu „pastor” lumesc ,diavolesc ,adica fara Dumnezeu si fara sansa de a ne mantui…..Asta vor si urmaresc ei,daaaarrr,cu noi inca mai este DUMNEZEU DEVARAT.Inca mai avem sansa de a nu ne pierde prin istorie.Dumneseu si Maica Sa ,sa se milostiveasca de noi toti si de toti ortodocsii din lumea intreaga.Iisus Hristos Sa ne binecuvanteze sufletele si famiile noastre !Sa ne dea putere si intelepciune sa ramanem in invataturile lui ,in ADEVAR! Amin! P.S. Sa ne rugam ,cat ne mai putem ruga,pt a ramane cu mintile si sufletele curate de la Sf. Botez.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.