GALA PREMIILOR FUNDAȚIEI AIUD

GALA PREMIILOR FUNDAȚIEI AIUD

by -
0 761

Sâmbătă, 27 aprilie 2013, a avut loc Gala Premiilor Fundației Aiud.
Gala a debutat cu spectacolul „Testament”, o producţie Artist Liber – 2012 (Scenariul şi regia: Fineta Grigorescu), dedicat foștilor deținuți politici din România.  Aveam să constat însă că„Testament” nu este un spectacol, ci că este o palmă peste față întru TREZIRE, este un strigăt către o lume care nu mai aude și nu mai vede, căci așa a fost învățată. Este o lecție de istorie.

Evenimentul a continuat cu Gala Fundației Aiud, decernându-se Premiile „Gândire românescă” și „Demnitate românească”. La ceremonie au fost prezente și o serie de personalități de marcă ale culturii și societății românești autentice, printre care: prof.univ.dr. Radu Iftimovici – premiat al Academiei Române, inventatorul Mircea Tudor – dublu laureat al marelui premiu la Salonul Internațional de Invenții Geneva, prof. univ. dr. Ilie Bădescu și alții.

Premiile „Gândire românescă” au fost acordate unor intelectuali tineri care au adus în atenția publicului larg și au împărtășit memoria eroică a martirilor din temnițele comuniste, prin studii, reviste, lucrări și proiecte cultural-istorice:

Citiți mai departe AICI

(Visited 72 times, 1 visits today)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.