Comuniștii erau huligani și asasini

Comuniștii erau huligani și asasini

by -
0 1326

„O parte din muncitori au fost scoși din producție; bine plătiți și constituiți în echipe de șoc, ei cutreierau satele noaptea în jeepuri provenite din ajutorul dat Rusiei pentru <<eliberarea Europei>>. Asaltul se dădea cu noi mai ales asupra sudului Moldovei. Se încerca să se creeze o stare de anarhie în această regiune pentru a putea fi înghițită mai ușor.
În același timp se urmărea formarea unei miliții populare cu un efectiv de 100.000 de comuniști. Muncitorii scoși din fabrici erau antrenați de instructori sovietici sub acoperirea pompoasei denumiri de <<apărare patriotică>> și formau o rețea ce acoperea întreaga țară.
Starea haotică în care fusese adusă țara este relatată de primul ministru de atunci, general de armată Nicolae Rădescu:
<<Timp de trei luni cît a durat guvernarea mea, trupele sovietice s-au dedat la jafuri și omorârea oamenilor la întîmplare. În fiecare zi eram obișnuit să primesc rapoarte asupra furturilor și asasinatelor săvîrșite timp de 24 de ore. Nici un membru sovietic al Comisiei Aliate de control, nici reprezentanții diplomatici sovietici n-au luat în considerare numeroasele mele plîngeri; în loc să se ia măsuri pentru a pune capăt terorii exercitate de trupele rusești, aceleași autorități sovietice pretindeau că Ministerul de Interne să ordone executarea oricărui român care ar încerca să se apere în cazul în care ar fi atacați de soldați ruși>>.
Paralel cu această teroare, membrii comuniști organizau, sub privirile binevoitoare ale autorităților sovietice, bande de huligani pe care ei înșiși le conduceau în atacurile împotriva autorităților…Trupele sovietice împiedicau armata română și poliția să impună respectarea legii. La Constanța au fost instalate mitraliere în jurul cazarmei și comandantul sovietic de acolo a dat ordin ca armata și forțele de poliție să fie consemnate, pentru a nu împiedica pe comuniști să ocupe prefectura.
Comuniștii au început să pună mîna pe sindicate și să le transforme în masă de manevră în vederea instaurării dictaturii.
Pentru a exemplifica crearea acestei stări de anarhie, amintesc de situația de la Întreprinderea Creditul Carbonifer din Comănești, care a dat un mare număr de huligani angajați de partidul comunist în vederea dezorganizării societății și semănării groazei în lumea cinstită.
Înarmate cu săculețe de 40-50 de cm de lungime și cu un diametru de 5 cm, confecționate din pînză tare și pline cu nisip, echipele formate din 3-4 huligani – <<muncitori>>, intrau noaptea în casele oamenilor și începeau să îi bată cu aceste <<arme>>, înlocuitoarele bastoanelor de cauciuc. Era o metodă de a nu lăsa urme, dar leziunile interne erau mult mai grave. Cîte 4-5 echipe de acest fel terorizau peste noapte un întreg cartier.
Dezlănțuirea instinctelor animalice ale noilor membri ai partidului comuniste îndrepta mai ales asupra membrilor și simpatizanților partidelor de opoziție. Răzbunările sau denunțurile duceau la schingiuirea adversarilor personali ai regimului.
Împotriva acestor derbedei, ajutați de multe ori și de ostași sovietici, oamenii au reacționat și mulți au fost sancționați. Acești huligani au devenit cadrele Siguranței Statului după 6 martie 1945, care au luat ulterior numele de Securitate și în această situație oficială au săvîrșit fărădelegi ce nu se pot uita.
Văile Oituzului, Cașinului, Aslăului sau Taslaului gemeau de durere.
Cele petrecute aici, ca dealtfel pe tot cuprinsul țării, vor genera mișcarea de rezistență. Veți vedea că peste tot se vor găsi elemente hotărîte să riposteze și să pedepsească pe cei vînduți elementelor rusești.
Gemetele poporului român nu au fost însă auzite în lumea liberă.

*Cicerone Ionițoiu – Rezistența armată anticomunistă din munții României 1946-1958, p.8-10, Editura „Gîndirea Românească”, 1993

(Visited 344 times, 1 visits today)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.